Sant Boi de Llobregat

Notícia

El Grup Municipal d’ERC Sant Boi demana a l’alcaldessa Lluïsa Moret canviar la data del Ple Municipal de febrer per la seva coincidència amb la jornada de Vaga

El dia 21 de febrer diversos sindicats han convocat una Vaga General que preveu un alt percentatge de seguiment. La Vaga demana la derogació completa de la reforma laboral, l’assoliment d’un salari mínim català de 1200 euros, la recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes.

El mateix dia, a l’Ajuntament de Sant Boi hi ha prevista la celebració del Ple Municipal ordinari del mes de febrer. Davant la coincidència, el Portaveu del Grup Municipal i candidat a l’alcaldia Miquel Salip, ha adreçat una carta a l’alcaldessa de Sant Boi sol·licitant el canvi de data del Ple. Per una banda, per garantir els drets laborals dels treballadors municipals i també el d’aquells regidors i regidores que decideixin secundar la vaga. D’altra banda, per garantir els drets a la participació i la presa de decisions polítiques d’aquells regidors i regidores que decidissin, en l’exercici dels seus drets, participar activament de la jornada de vaga, que es veurien vulnerats si la data del Ple Municipal no canvia.

Miquel Salip ha traslladat a l’alcaldessa que “Confiem que el govern que presideixes, sempre sensible a les reivindicacions laborals, no tindrà cap inconvenient en facilitar el dret a vaga de les treballadores i treballadors municipals que el vulguin exercir i, a la vegada, a facilitar la participació del conjunt de regidors i regidores en el ple ordinari de febrer, també dels qui secundem la vaga”.

Adjunta podreu trobar la carta que el Portaveu del Grup Municipal d’ERC adreça a l’alcaldessa i que esperem tingui una ràpida resposta i reacció.