Sant Boi de Llobregat

Notícia

Eleccions al Parlament: la necesitat d’una ERC forta i valenta

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

El PSC i CiU s’havien repartit el país. Uns definien els altres com a “nacionalisme conservador” i els altres, com a ”esquerra sucursalista”. De fet, però, tots dos van gestionar còmodament durant més de vint anys l’escenari sorgit de l’aprovació de la Constitució i l’autonomia.

Ha estat pel creixement d’ERC que emergeix un tercer espai polític que treballa per la conciliació del catalanisme i del progressisme. Aquest espai és el que ha permès el desacomplexament del sobiranisme i la introducció en el centre de l’agenda pública de qüestions com el dèficit fiscal, el control de les grans infraestructures o el dret a decidir. També va exigir el desplaçament de posicions a PSC i CiU, fins a plantejar-se un nou Estatut. I, evidentment, ha facilitat l’extensió i l’homologació d’un independentisme d’ampla base social.

Des del Govern, Esquerra Republicana de Catalunya ha condicionat el desplegament del marc legal i de les polítiques públiques en un sentit de cohesió social, de construcció nacional i d’enfortiment d’estructures amb contingut d’estat.

Tornar a la dicotomia autonomista de CiU i PSC abocaria el país a un retorn al passat. Al país resignat i dependent de tants anys. L’estat ja ha fixat els seus límits al nostre autogovern i el  gros de la societat catalana ja va dir que no en té prou. Després de més de 30 anys de transició ha arribat l’hora de poder pronunciar-nos sobre la configuració política de la Catalunya del segle XXI.

Les properes eleccions del 28 de novembre diran qui tindrà la capacitat de condicionar quina direcció ha de prendre la política catalana i, si no es vol tornar al passat, si es vol mirar cap endavant, caldrà donar suport a Esquerra.Article publicat al Viure Sant Boi. Novembre de 2010.