Sant Boi de Llobregat

Notícia

Som Medi Ambient

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural
Josep Maria Cervelló
Josep Maria Cervelló

En una passejada pel riu, vaig seguint unes persones que tenen una conversa mentre caminen. Parlen d’una mare malalta, d’un fill que surt amb una noia que ho té tot, d’un marit que no troba feina... Mentre la tarda va caient i el sol passa per darrere uns núvols esfilagarsats i tot es va posant rogenc, es parla de tot i de res al camí del Sorral, mentre altres figures més atlètiques passen fugaçment corrent o en bicicleta. No es parla d’ornitologia, ni del riu, ni de geografia, sinó de gent gran, malalties, relacions interpersonals, de la feina... Però en un moment donat, el grupet s’atura i una veu diu amb admiració: “Però que bonic que és tot això!”. I continuen caminant.

Em deixen pensant que tota la feinada que fem arranjant camins, millorant els espais naturals, donant valor al territori, té sentit si el que estem fent és construir l’escenari per a passejades com aquestes. El valor social d’un entorn natural divers i accessible com el que envolta Sant Boi és altíssim; per això dissenyem camins (com l’Anell Verd, el camí del Riu, el camí Ral o la ruta de la Pedra Seca) que permetin descobrir-lo i gaudir-ne en llibertat.

Tot el que estem fent a la Regidoria de Medi Ambient i Entorn Natural té a veure amb les persones i amb la seva qualitat de vida. Estimem la natura, en valorem la biodiversitat, ens emocionen les vistes que ens ofereix la panoràmica des de Sant Ramon o des del Pi de Can Cartró, però en definitiva les persones no som alienes al nostre entorn i totes i tots som medi ambient.Article publicat al Viure Sant Boi. Desembre de 2010.