Sant Boi de Llobregat

Notícia

D’equilibrismes...

Lucia López. Secretària de la Dona

En el segon any de crisi econòmica reconeguda, les dones, més que mai, veiem perillar els drets aconseguits després d’anys de reivindicació.

El creixement de l’atur dels darrers anys s’ha manifestat, en gran part, en sectors masculinitzats. Tot i amb això, els trets del nostre mercat laboral continuen mostrant una discriminació cap al sexe femení: creixement de la temporalitat en els contractes laborals, creixement de l’atur registrat femení en el tram d’edat central de la vida laboral (que coincideix amb l’edat de tenir fills i amb la de major probabilitat de promoció laboral) i predomini de les dones en les jornades parcials que provoca que l’autonomia econòmica de les dones sigui cada cop menor.

La conjuntura econòmica i el canvi de govern han vingut acompanyats per supressions en programes que potenciaven polítiques públiques per atansar la igualtat de gènere. La reducció pressupostària i la conjuntura econòmica actual no ens poden fer còmplices en la reducció de les polítiques d’igualtat a polítiques d’aparador sense pensar en transformar la societat cap a més igualitària, una societat on tothom es corresponsabilitzi de les tasques productives, reproductives i de cura.

Aquest any, a Sant Boi de Llobregat continuem homenatjant a les dones artistes de Sant Boi de Llobregat, enguany són les dones de les arts escèniques (teatre, dansa i circ) les protagonistes. De nou, un col•lectiu de dones professionals que tradicionalment s’han vist menysvalorades per la societat, un col•lectiu on es coneixen més homes cèlebres que dones, un col·lectiu...

Des del Consell Municipal de Dones us convidem a participar en l’homenatge i a continuar reivindicant el dret a les dones a participar en igualtat d’oportunitats a tots els aspectes socials i professionals de la vida pública.