Sant Boi de Llobregat

Totes les opinions

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Esquerra i les urgències socials

Josep Maria Cervelló

L’acció de govern d’Esquerra a la Generalitat té una clara voluntat social; és una acció continuada i adreçada directament a les persones i a les polítiques locals de cohesió i inclusió socials, una feina que no vol soroll i que no ha estat mai mediàtica, però que és del tot significativa pel que fa al model de país que volem els independentistes. La consellera Carme Capdevila acaba d’anunciar que el Departament d’Acció Social i Ciutadania destinarà aquest any 8,6 milions euros a ajudes i programes d’urgència social per atendre les persones més afectades per la crisi.

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural

Endrecem les nostres muntanyes

Josep Maria Cervelló

Aquest 22 de març es va aprovar per unanimitat en el Ple municipal el Pla Director de les Muntanyes del Baix. Perquè ens situem quan parlem de les muntanyes del Baix, és la zona muntanyosa existent entre el riu Llobregat, l’Ordal, el Garraf i el delta del Llobregat. Dins d’aquest espai hi trobem Sant Boi i la part de muntanya del nostre terme, amb espais tant emblemàtics com Sant Ramon o la vall de Santa Bàrbara.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

El "Miracle espanyol" i nosaltres, els descreguts

Josep Maria Cervelló

Espanya és una llosa per a Catalunya. L’Estat acumula uns 500 milions d’euros impagats en concepte de prestacions de la Llei de la   Dependència a Catalunya, segons ha explicat la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, d’ERC. La llei estableix que, un cop descomptat el copagament de l’usuari, Estat i Generalitat han de sufragar a parts iguals la resta dels costos de la prestació, però el Govern espanyol no ha complert mai amb la seva part i la Generalitat ha hagut d’assumir sempre els impagaments de Madrid.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

El retorn del cinema a Sant Boi

Josep Maria Cervelló

Si passeu pel de carrer Jaume I veureu que els nous cinemes, en el marc de la remodelació del carrer i de la nova plaça de Gaietà Mestres, estan molt avançats; aviat, doncs, recuperarem el cinema a Sant Boi després de molts anys d’absència. Per a Esquerra, el nostre model de ciutat és el que vol garantir la proximitat en el comerç, els serveis, l’oci, la cultura, l’esport, l’accés a la natura, el mercat laboral, etc.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Jubilació als 67. Qui paga la crisi?

Josep Maria Cervelló

Esquerra reclama la immediata retirada de la proposta de retardar l’edat de jubilació als 67 anys. Ho deia el diputat independentista Joan Tardà: “És una vergonya que es pretengui dur a terme aquesta mesura amb l’altíssim percentatge d’atur juvenil que patim”. L’any 2009, en plena crisi, la seguretat social ha tingut un superàvit d’uns 8000 milions d’€., el Fons de Reserva compta amb 62.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Compromís amb l'Ateneu

Josep Maria Cervelló

Hi ha una història trista, de desencontres i de deixadesa rere l’actual imatge de l’Ateneu Santboià, però cada cop hi ha més gent que vol mirar en aquest tema cap al futur i per això Esquerra va plantejar la necessitat que el govern de la ciutat fes explícit, i de la manera més institucional, un compromís amb l’Ateneu que deixés clara la voluntat d’adquirir el 100% de l’Ateneu per a usos culturals i socials, de respectar-ne la memòria, d’enriquir la ciutat amb noves troballes arqueològiques i de projectar cap al futur un equipament cultural modern, emblemàtic i cogestionat entre l’Ajuntament i les entitats.

Enric Garcia i Gallego. President del Grup Municipal d'Esquerra

El dret a decidir, gimnàstica democràtica!

El passat 13 de desembre, 166 localitats del nostre País van celebrar referèndums sobre la Independència de Catalunya. Més de 200.000 persones van exercir el dret a decidir, en una consulta sense precedents; tant per la participació a les urnes com per la capacitat d’organització de la societat civil, amb més de 15.000 voluntaris compromesos que van permetre que la jornada funcionés amb total normalitat democràtica.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Un futur amb independència

Josep Maria Cervelló

A l’espera de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya, cada dia que passa és més gran l’evidència que allò que alguns anomenen l’Espanya plural no pot existir. Davant la sentència d’un tribunal polític, triat a dit entre jutges propers al PSOE i al PP, el que es debat no és la constitucionalitat o no de l’Estatut sinó la mateixa essència de l’Estat autonòmic i les possibilitats que aquest model ofereix per al desenvolupament de la societat catalana.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

L'independentisme social

Josep Maria Cervelló

Els fets i la comparació amb allò que passa fora confirmen dia a dia que tant el PSOE al govern de l’Estat com el PP a l’oposició tenen una visió molt poc propera a l’economia productiva i que l’Estat espanyol seguirà sense dur a terme canvis estructurals, ara més que mai necessaris per superar la crisi. La confrontació entre Catalunya i Espanya no és identitària, sinó política, ho estem veient aquests dies, entre la raó democràtica i l’ordenació constitucional i la reacció que ha provocat la consulta d’Arenys de Munt (i les que vindran).