Sant Boi de Llobregat

Totes les opinions

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural

Pensem globalment, actuem localment

Josep Maria Cervelló

Contínuament escoltem notícies referents al canvi climàtic, a la necessitat de respectar la natura i canviar hàbits de consum molt arrelats, com deixar d’usar bosses de plàstic quan anem a comprar. Sovint, però, costa saber exactament què més hi podem fer. És per aquest motiu que des de la Regidoria de Medi Ambient i Entorn Natural impulsem polítiques que busquen allò que les grans trobades internacionals ens proposen: reduir els efectes dels agents causants del canvi climàtic i, alhora, recuperar i millorar l’entorn natural.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

A compte de l'espoli fiscal

Josep Maria Cervelló

Algunes inversions en obres que es podran fer aquest any a nivell local provenen d’un fons habilitat des de Madrid pel govern Zapatero. Vol dir això que per fi hi ha una rectificació del  maltractament financer que han rebut els ajuntaments en aquests trenta anys de democràcia  local? Aquest abandonament també forma part del balanç d’aquests anys que alguns només  descriuen en la seva part positiva.

Enric Garcia i Gallego. Regidor de Barri Centre.

Centre històric: herència i futur

Enguany fa trenta anys de l´arribada del primer ajuntament democràtic i del començament de l’endreçament de les nostres ciutats. Aquí, com a tot l’àrea metropolitana, calia asfaltar carrers, posar-hi enllumenat, fer clavegueram, fer equipaments, però hi havia una tasca extra:” recuperar la nostra herència cultural”. El procés de recuperació dels edificis, carrers i història encara continua, però Sant Boi té la sort d’haver heretat un centre amb un nucli antic que no té cap altra ciutat del sud de la conurbació de Barcelona.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Sense batxillerat nocturn

Josep Maria Cervelló

Quan acabi aquest curs acabarà la possibilitat de fer batxillerat nocturn a Sant Boi. Tanca, per ordre governativa, l’única oferta que hi havia fins ara, a l’IES Rubió i Ors, i que ha permès durant molts anys que molts joves tinguessin l’oportunitat de continuar formant-se després de dificultats o de poder combinar els estudis amb la feina. El Departament d’Educació i el seu conseller Ernest Maragall fan càlculs economicistes i afirmen que no surt a compte mantenir una oferta que té pocs usuaris.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

L'educació: debat i compromís

Josep Maria Cervelló

Aquest any 2009 es commemora el centenari de l’afusellament del pedagog català Francesc Ferrer i Guàrdia al fossat de Montjuïc. Mesos abans de la seva execució, en un clima de sospita permanent als moviments que reclamaven l’escolarització universal, en una societat on la  cultura era patrimoni d’unes classes benestants i l’analfabetisme majoritari, el governador civil de Barcelona va fer retirar els presupostos de cultura de l’ajuntament de Barcelona per proposar fer grups escolars i escoles bressol amb capacitat i qualitat, on es practicaria la  coeducació, el català seria la llengua escolar i no s’instruiria els infants en cap religió.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

La festa s'ha acabat

Josep Maria Cervelló

Amb el canvi d’any vénen els balanços i les projeccions per al futur. Aquest any 2008 ens deixa en una situació que s’allargarà i que pot tenir moments molt crítics en aquest 2009 que estrenem. La crisi que va començar com un fenomen financer i borsari s’ha traslladat als sectors industrials i comercials i, malgrat les proclames del govern espanyol que volien negar l’evidència, qui la paga és qui menys responsabilitats en té: l’ocupació de milers de persones treballadores i les famílies endeutades per les hipoteques.

Enric Garcia i Gallego. President del Grup Municipal d'Esquerra

Junts pel finançament!

Fa massa temps que les continuades ingerències provinents dels governs espanyols, així com la manca de respecte per les decisions preses pel poble català i el constant menysteniment  dels acords presos per les nostres institucions fan necessària ara més que mai una resposta  des de la unitat social i política. La impossibilitat de garantir un sistema de finançament just i adequat que asseguri el ple desenvolupament del país és més que evident.

Enric Garcia i Gallego. President del Grup Municipal d'Esquerra

Els "ERO" no són la solució

Cal aconseguir urgentment modificar la Llei general de la seguretat social (ara competència de l´Estat) a fi que els treballadors afectats per l´atur com a conseqüència d´un expedient de  regulació d´ocupació (ERO) temporal que s´acullin a la prestació a què tenen dret no hagin de perdre dies de prestació si posteriorment la situació de la seva empresa empitjora i acaben  essent acomiadats.

Enric Garcia i Gallego. President del Grup Municipal d'Esquerra

Davant la crisi, polítiques d'esquerres

Estem davant de la primera crisi mundial del segle XXI, que ha originat una pèrdua de  credibilitat de tot el sistema financer, amb causes diverses i conseqüències imprevisibles. Als Països Catalans la situació s’agreuja per l’existència d’un model de creixement basat  fonamentalment en la construcció, en un consum intern desmesurat i en el recurs al diner  barat, procedent en grans quantitats de l’exterior del país.