Sant Boi de Llobregat

Totes les opinions

Enric Garcia i Gallego. President del Grup Municipal d'Esquerra

El llarg camí de la llei de serveis socials

Des d’ERC treballem pel nostre propi model de polítiques i serveis socials. Tot i que les  competències són de la Generalitat, la formulació del sistema de serveis socials no és fàcil, si  es té en compte que l’Estat pot promulgar lleis que condicionin allò que es decideix a Catalunya de forma sobirana. L’aprovació de la llei de serveis socials ha iniciat un camí per als drets reals.

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural

La riera de Can Soler com exemple

Josep Maria Cervelló

Esquerra ha insistit durant molts anys en la necessitat d’endreçar el territori de Catalunya. La situació actual, fruit de l’especulació del sòl i el menyspreu pel paisatge, és una font de desequilibris territorials i també socials. Durant els anys trenta el republicanisme va llançar la idea de la Catalunya Ciutat. No és que es volgués urbanitzar tot Catalunya com un continu de carrers i cases, sinó construir una nació en xarxa, amb nòduls equilibrats que garantissin igualtat de drets, serveis i oportunitats a tot arreu, sense premiar la concentració metropolitana i penar la ruralitat.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Espanya és una tòmbola

Josep Maria Cervelló

Per fi, des del govern espanyol, s’admet que la situació de la nostra economia viu un moment  delicat i que hi ha crisi. A més la caixa és buida ja que el superàvit generat aquests darrers anys per la seguretat social s’ha evaporat amb mesures electoralistes i inútils com la dels 400 euros. La temptació que la crisi la paguin els de sempre deu ser molt gran. De fet la implantació de la llei de dependència i altres accions socials està aturada i ja hem sentit que les mesures correctores del déficit d’infraestructures i d’inversions a Catalunya també haurà d’esperar a millors temps.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Gent activa

Josep Maria Cervelló

Fa uns dies vaig tenir l’ocasió d’anar al lliurament del premi Memorial Lluís Companys de la Fundació Josep Irla destinat a distingir persones i entitats que destaquen per la seva acció social a favor de l’emancipació de les classes populars. Aquest any, merescudíssimament, el premi ha anat a recaure en la persona de Francesc (Paco) Candel. Vaig recordar una  conferència seva, fa molts anys al barri de la Zona Franca, on davant un públic d”altres catalans” va glossar l’epopeia humana i social que va signifi car la immigració de tanta gent des dels  diferents pobles ibèrics cap a Catalunya els anys 50, 60 i 70.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Què més ha de passar?

Josep Maria Cervelló

No sé quantes de les persones que llegireu aquest escrit fareu servir algun dia l’AVE, en tot cas no serà més que en comptades ocasions. Però segur que agafeu el carrilet o el servei de rodalia de la RENFE, o heu d’anar en cotxe per moure-us per la comarca o per anar a  Barcelona. A hores d’ara sabeu que l’única inversió multimilionària que s’ha produït a Catalunya en aquests darrers anys ha estat la construcció del tren d’alta velocitat, en detriment de les inversions de manteniment i millora de la xarxa de trens de rodalia.

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural

Campanes que truquen a consens

Josep Maria Cervelló

A Sant Boi existeix una gran sensibilitat sobre el tema de les antenes de telefonia mòbil. Des de fa anys la participació ciutadana ha propiciat un consens sobre el tema que va portar a la  redacció, l’any 2005, d’un pla especial que regula la ubicació de les antenes al municipi. És un  tema que entenc que s’ha de tractar, més enllà dels interessos de les companyies operadores,  des de la gestió de la incertesa que generen els seus possibles efectes sobre les persones i des de l’aplicació del principi de precaució.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Per això vull la independència

Josep Maria Cervelló

En Joan Ridao és un home tranquil, bon enraonador, segurament el millor diputat al Parlament de Catalunya en aquesta legislatura. Ell encapçala l’equip humà amb què Esquerra es presenta a revalidar la nostra presència al Congrés dels Diputats de Madrid. Recolzats a la barana de la terrassa de la santboiana em deia, no fa gaire: “Vam apostar per entendre’ns amb l’esquerra espanyola, vam creure que Zapatero volia anar cap a una Espanya federal i li vam dir que l’acompanyàvem en aquell trajecte, encara que nosaltres continuaríem el viatge quan ells baixessin del tren.

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural

Un valor que no té preu: els nostres espais naturals

Josep Maria Cervelló

No té preu, però costa molt de poder mantenir un territori buit des del punt de vista urbanístic. Ja ho veiem al nostre voltant: les poblacions han anat creixent i han envaït els antics camps agrícoles, i les zones de muntanya fins a construir un continu urbà, que perd qualitat com més  cap als marges ens situem. El PAM, per al present mandat, situa l’entorn natural com un dels grans projectes de ciutat, com un dels valors per a la projecció de Sant Boi i per gaudir d’una qualitat de vida i salut.

Enric Garcia i Gallego. President del Grup Municipal d'Esquerra

El nostre patrimoni cultural, oportunitat de futur

Els països de dimensions petites amb un fet cultural i nacional ric i viu són cada cop més atraients dins del món del turisme no estacional, d’una durada no gaire perllongada en el temps i permeten retornar-hi en diferents ocasions sense haver de repetir escenaris ni producte turístic. Aquest és el cas de Catalunya i la seva capital amb un gran potencial turístic. En aquests moments des del Departament de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat s’està treballant en aquesta línia a través dels centres d’atenció i acollida turística i els serveis d’atenció museística.