Sant Boi de Llobregat

Totes les opinions

Enric Garcia i Gallego. Regidor de Barri Centre.

14 d'abril, el compromís d'una generació

Pere Carol i Cirera era l’últim alcalde republicà que no tenia encara record en el nostre espai públic. Pere Carol és un bon exponent d’una generació que va ser determinant per a la història del segle XX. Li va tocar viure moments molt difícils i molt determinants. Però la seva generació, i gent com ell, va ser prou valenta per encarar les necessitats del moment, allò que han de fer  els polítics: interpretar els signes dels temps i actuar-hi en conseqüència.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

ERC. Un compromís renovat

Josep Maria Cervelló

En Jaume Bosch arriba a l’alcaldia de la mateixa manera que hi va arribar la Montserrat Gibert, l’any 1999, lliscant damunt una onada abstencionista. El PSC ha construït les seves majories amb l’abstenció i, paradoxalment, la diferència negativa entre el nombre de votants del 2003 i el del 2007 és exactament el mateix número de vots que han perdut els dos partits que han governat la ciutat aquests anys, és a dir 7.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Els deures del nou ajuntament

Josep Maria Cervelló

Tinc la impressió que els propers anys poden ser vitals per a Sant Boi. L’ajuntament del mandat municipal que ara encetem té molts deures pendents, no s’ha d’endormiscar, ha d’estar atent a les oportunitats, que sovint ens han passat de llarg, i treballar amb ambició per una ciutat que cal repensar, amb la més gran decisió política i amb un consens que generi autoestima i convenciment en la ciutat que fem entre totes i tots.

Josep Maria Cervelló. Regidor de Medi Ambient i Entorn Natural

La regidoria de Medi Ambient i Entorn Natural

Josep Maria Cervelló

ERC, a partir dels acords d’aquest mes de juliol, pren, al govern local de Sant Boi, la responsabilitat en dues àrees de gran interès: la Regidoria de Medi Ambient i la del Barri  Centre. Esbossem aquí quines seran les pautes de treball pel que fa a la Regidoria de Medi Ambient. El municipi de Sant Boi és encara, en un 60% del seu terme, un municipi verd, agrari al delta i forestal a la muntanya.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal d'Esquerra

Esquerra: amb els debats i embats

Josep Maria Cervelló

Esquerra acaba de celebrar el seu 25è congrés nacional. És la primera vegada que un debat entre independentistes genera tanta expectativa, no sempre ben intencionada, és clar. Un conegut analista polític, Miquel Sellarès, afirma en un article: ”S’ha realitzat (el congrés) amb un exemple de democràcia interna que, ara com ara, cap altre partit s’atreviria a fer. ERC, amb tot l’establishment polític i econòmic en contra i, pitjor encara, amb la manipulació barroera dels mitjans de comunicació més importants, ha plantat cara.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal

Les decapitacions de Carrasclets a Sant Boi el 1720

A partir del treball publicat sobre el general Josep Moragues us vull parlar d’un succés ocorregut a Sant Boi de Llobregat l’any 1720 i que també acaba amb caps penjats de gàbies a l’entrada i al carrer Major de la vila de sant Boi. Acabada la guerra de successió, Sant Boi, ja prou castigat pel hostatjament forçós de tropes veu com s’augmenten desmesuradament els impostos per al manteniment de les tropes.

Enric Garcia i Gallego. Regidor de Barri Centre.

Ateneu 100%, 100% per a tota la ciutat

La sentència del Tribunal Suprem respecte a la propietat de l’Ateneu Santboià és una mala notícia. Després de 12 anys de contenciós judicial, el Tribunal vol deixar les coses tal com estan, dóna la raó a l’actual propietat, la constructora Pichuki SL, i posa contra les cordes l’actual junta de l’Ateneu i, potser, altres propietats de l’entitat, com ara l’escola Joan Bardina. La inhibició de l’antic govern municipal en el moment en què va sortir a subhasta la propietat de l’Ateneu i la manca de capacitat política durant molts anys són algunes de les causes majors de la situació que està vivint el que fou un dels punts de referència de la vida social i associativa santboiana, avui en estat d’abandonament i semiruïna.

Enric Garcia i Gallego. Regidor de Barri Centre.

Nucli antic: el cor de la ciutat

La figura del regidor de barri ha d’acostar-se a la de l’alcalde de barri, primera instància de la proximitat consistorial i, en aquest sentit, des de la regidoria del barri centre estem vetllant per coordinar totes les actuacions al barri, la informació i la participació veïnal en projectes urbanístics, les activitats socials i culturals, atendre les demandes ciutadanes i fer-les presents a les àrees d’actuació corresponents i vetllar pel manteniment de l’espai públic, el seu ús i la seva seguretat.

Josep Maria Cervelló. Portaveu del Grup Municipal

Exposició sobre els orígens d'ERC a Sant Boi

Aquest any hem commemorat els 25 anys d’ajuntaments democràtics. Dins de les activitats per celebrar la democràcia local, ERC va plantejar i va obtenir el suport majoritari a l’ajuntament de Sant Boi, perquè aquesta commemoració fos també un exercici de memòria històrica i que hi hagués un record per als qui van defensar la democràcia en temps de la República i que van ser desallotjats del govern local per la força de les armes.