Sant Cugat del Vallès

Aprovem de manera inicial el pressupost municipal per a l’exercici de l’any 2021

El passat dilluns 22 de març aprovàvem uns pressupostos, els segons que portàvem a aprovació des d’aquest govern del canvi. Uns pressupostos que no són exactament els que haguéssim volgut aprovar farà ja 21 mesos des de que vam constituir aquest ajuntament perquè han estat marcats per la pandèmia provocada per la COVID19. Aprovem uns pressupostos enfocats, en primer lloc, a corregir els efectes negatius que la pandèmia de la COVID19 ha generat com són la crisi social, econòmica, associativa i ciutadana. Són una eina per ajudar a superar la crisi econòmica ocasionada pel confinament de la població i l’aturada de l’activitat econòmica que pateixen les persones, les famílies, les entitats i associacions, i els comerços, els autònoms i les empreses. Parlem d’uns pressupostos expansius, de més de 152 milions d’euros. Amb un creixement del 2,3% respecte el del 2020. Són els pressupostos més grans de la història de l’Ajuntament de Sant Cugat. Pel que fa a les inversions, pugen fins els 22 milions d’euros, també la xifra més alta de la història, on cal sumar-hi els diners destinats a la compra de Torre Negra. Des d’Esquerra Republicana entenem que en moment de crisi com el que estem vivint el que toca fer és injectar diners per dinamitzar la vida econòmica i social i ajudar les persones. Perquè la nostra prioritat sempre és i ha estat, ser al costat de la gent. Cal dir també que aquestes xifres no són les úniques amb les que comptarem per implementar el nostre Pla d’Actuació Municipal. A aquests 152 milions d’euros, hem de sumar-hi 17,5 milions d’euros del romanent del 2020 que es destinaran exclusivament a lluitar contra els efectes de la COVID19. També mitigarem els efectes de la pandèmia amb les ajudes directes que rebrem d’altes organismes supramunicipals com la Diputació de Barcelona o l’AMB. Destaquem l’esforç pressupostari que es realitza en àrees tant sensibles com l’emergència social, l’habitatge i l’emergència climàtica, que la trobem repartida adequadament de manera transversal i més en concret en mobilitat, amb una aposta clara per l’increment de transport públic.

Entrevista a Alba Gordó al Tot Sant Cugat

Alba Gordó: "Sant Cugat és una ciutat molt assequible amb bici" Entrevista amb la comissionada d'Emergència Climàtica de Sant Cugat, Alba Gordó, al Tot Sant Cugat. Alba Gordó és la comissionada per l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament, que acaba de presentar un pla d’acció amb 63 mesures per fer front a la crisi climàtica. El 2019 es va aprovar l'emergència climàtica. Per què? Es va creure important fer-ho perquè, abans d'actuar, les administracions i tothom hem de ser conscients perquè fa les coses. Ens vam donar un cert temps per acordar una declaració amb les entitats ecologistes i actors significats de la ciutat. Finalment, el desembre de 2019 vam aprovar la declaració d'emergència climàtica. Què s’ha fet des de llavors? S’ha treballat molt. En primer lloc, s’ha avançat en la Zona de Baixes Emissions [que entrarà en vigor l’1 de maig]. La situació de pandèmia ens ha ajudat a accelerar accions amb més celeritat, com l’anella verda i el desplegament de la xarxa de carrils bicis. Altres accions de mobilitat ha estat la pacificació de l’entorn del Ciutat d’Alba. I més enllà de la mobilitat? En l’energia, hem canviat l’ordenança de bonificacions de l’IBI per incentivar que les comunitats de veïns facin una aposta per l’energia renovable. En alimentació, hem treballat amb els restauradors, que tenen molt interès en posar-se en contacte amb productors de la ciutat i de Collserola com l’Ortiga i la Rural. I estem fent una feina molt important contra el malbaratament alimentari, per recuperar menjar de les escoles que sobra i donar-los a persones que ho poden necessitar. En infraestructura verda i diversitat, estem col·laborant molt amb el Parc, on hi hem abocat més recursos que mai, per reduir al mínim el risc d’incendi.   Alba Gordó: "Sant Cugat no pot resoldre la situació d'emergència climàtica global" Per què és important estendre les polítiques ambientals a tota la institució? Els recursos de l'Ajuntament són limitats i és important que tothom, des del seu espai de treball, es posi aquestes ulleres.

Acte de commemoració dels 90 anys d'Esquerra Republicana de Catalunya

Avui, dissabte 20 de març, a les 12h, podreu seguir per YouTube l'acte de commemoració dels 90 anys d'Esquerra Republicana de Catalunya. Hi participaran Pere Aragonès, Marta Vilalta, Marta Rovira i Oriol Junqueras. Som un partit amb 90 anys d'història i un únic objectiu: fer una República catalana lliure, justa i pròspera al costat de la gent.

L'alcaldessa respon les preguntes de la ciutadania al 'Línia directa' de Cugat Mèdia

Aquest dimecres, al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, l'alcaldessa Mireia Ingla ha recollit i respost les preguntes que la ciutadania ha fet arribar a aquest mitjà multimèdia. Hi ha parlat, entre d'altres, de la nova ordenança de la Zona de Baixes Emissions, de mobilitat, del manteniment de la ciutat i de processos d'urbanització com el de l'avinguda de Baixador del Baixador i Can Borrull, entre d'altres. Podeu recuperar l'entrevista a Cugat Mèdia TV: Recupera el programa íntegre d'aquest dimecres amb Mireia Ingla

Joan Tardà presenta 'En defensa pròpia' a Sant Cugat!

Presentem el llibre 'En defensa pròpia' amb Joan Tardà, l'alcaldessa Mireia Ingla i el periodista Sergi Sol. Avui, a les 19h, al Centro Popular Andaluz, Passeig de Francesc Macià, 38. Es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube ERC Sant Cugat. No us ho perdeu!

Es presenta la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat

Presentem la Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat, la primera d’àmbit local que entrarà en vigor el 1r de maig. Una nova mesura que regularà la circulació dels vehicles més contaminants amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire i la salut pública. Des de Sant Cugat continuem abordant l’emergència climàtica amb mesures beneficioses per a la ciutadania i el nostre entorn. La implantació de la ZBE és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic, amb la voluntat de tenir una ciutat pacificada i una mobiltat sostenible. La proposta d'ordenança de la ZBE, que es portarà a aprovació definitiva al ple de dilluns, comprèn una àrea del centre de Sant Cugat de 4km2 delimitada per la Ronda Nord, el carrer de Sant Crist de Llaceres, el Passeig de Valldoreix i la carretera de Vallvidrera. Mireia Ingla: “Som una ciutat molt extensa i amb moltes zones verdes, però la gent del nucli urbà, les persones que viuen en el centre, també tenen dret a respirar un aire de qualitat i saludable.” Arriba el moment de la mobilitat sostenible, neta i saludable, i de posar la vida i les persones al centre, reduint les emissions per tal de millorar la qualitat de l’aire de tot el nostre entorn.

8M de 2021 a Sant Cugat

Ens han precedit tantes dones que, avui, els hem de fer el més gran dels homenatges. Perquè sense la seva valentia, no hauríem arribat fins aquí. Avui, com explica l'alcaldessa Mireia Ingla en aquest vídeo, a Sant Cugat celebrem el 8 de març, Dia de les Dones, amb un acte institucional i la lectura del manifest a les 12 h a la Plaça de la Vila i amb tot un seguit d'activitats relacionades amb la lluita feminista. Consulteu tota la programació aquí.  Finalment us convidem a que dediqueu una estona a veure aquesta conversa sobre feminismes entre la Dolors Bassa i la Carme Forcadell, que són un clar exemple de compromís i de lluita pels drets de totes i tots. Seguim treballant per una República Feminista. Juntes no tenim aturador, juntes ho podem tot!    

Nova Oficina Local d'Habitatge (OHL)

Presentem la nova Oficina Local d’Habitatge (OLH) situada al centre de Sant Cugat. L'alcaldessa Mireia Ingla explica que "implementem una mesura més en el marc de l’emergència de l’habitatge. Revertim la manca d’habitatge assequible i la insuficiència d’habitatge públic i social per a tothom a través de la nova OLH.” En Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, destaca que “convertim l’OLH en una finestreta única i transversal que cobreixi les necessitats de la ciutadania amb un paper actiu: informació, assessorament, reflexió. Creem coneixement i sensibilització perquè la ciutadania s’involucri en la problemàtica de l'habitatge.” La nova Oficina Local d'Habitatge (OLH) és, a partir d'ara, el punt accessible i únic de referència per a la ciutadania on s’incorporen tots els serveis municipals en l’àmbit de l’habitatge, fins ara disgregats, per cobrir totes les necessitats. L’OLH se situa en un lloc més visible i la dotem de més serveis amb l’objectiu d’aturar la gentrificació, l’expulsió de les famílies, millorar la cohesió social i fomentar la construcció sostenible. L’habitatge és un dret! Fem de Sant Cugat una ciutat per a tothom!