Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament insta l’EMD de Valldoreix a aprovar el projecte d’urbanització de l’avinguda del Baixador

L’Ajuntament ha manifestat a la junta de veïns de l’avinguda del Baixador de Valldoreix el compromís per fer possible la urbanització d’aquesta via. En el mandat anterior EMD i Ajuntament van acordar que el segon es fes càrrec de les despeses de contractació del procés de participació veïnal per definir el projecte d’urbanització i també de la contractació de l’equip tècnic que ja ha redactat el projecte executiu. L’Ajuntament resta a l’espera que l’EMD acabi d’acordar amb els veïns afectats el projecte d’urbanització i aprovi el projecte executiu a la junta de veïns de l’entitat municipal. Una vegada l’EMD hagi aprovat el projecte, les dues administracions signaran un conveni de col·laboració interadministrativa en què quedaran establertes les tasques i funcions que li correspondran a cada administració per finançar, licitar, adjudicar, dirigir i fer els tràmits administratius de les obres. Durant la reunió l’alcaldessa Mireia Ingla ha exposat el compromís de fer possible el projecte d’urbanització quan abans i s’ha compromès a fer arribar al president de l’EMD una carta on emplaça el govern valldoreixenc a aprovar al més aviat possible el projecte d’urbanització a la seva junta de veïns. La carta, s’ha enviat aquest dilluns al matí. De la seva banda, el primer tinent d’alcaldia, Pere Soler, ha recordat que l’Ajuntament col·laborarà en tot el que faci falta per fer realitat la urbanització de l’avinguda Baixador i no farà deixadesa de les obligacions que li correspon segons el conveni de delegació de competències i de finançament amb l’EMD de Valldoreix.

El mercat municipal de Volpelleres es consolida amb 6 noves parades i amb la previsió d’arribar al 100% d’ocupació

El mercat ha celebrat avui la seva reobertura després dels treballs per condicionar aquestes noves parades, que han servit per duplicar l’oferta (12 parades)   Està previst que també s’incorporin 2 parades més i que el mercat arribi al 74% d’ocupació (14 parades). A més, properament es licitarà l’adjudicació de les 5 últimes parades buides per arribar al 100% d’ocupació   Després d’unes setmanes tancat per adequar noves parades, el mercat de Volpelleres ha celebrat aquesta tarda la seva reobertura amb una festa oberta a tothom que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Ingla; el tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat; Pere Soler; la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila; i el regidor d’Esports i president del Consell de barri del centre-oest, Francesc Carol.   El mercat ha duplicat la seva oferta amb 6 noves parades de producte fresc i de proximitat, arribant a una ocupació del 63% (12 parades en funcionament). Està previst, addicionalment, que també s’incorporin 2 noves parades a l’espera de realitzar una treballs de condicionament més llargs. D’aquesta manera, el mercat passarà a tenir 14 parades i una ocupació del 74%. A més, en les properes setmanes l’Ajuntament té previst licitar a través de Promusa l’adjudicació de les últimes 5 parades buides per poder arribar, d’aquesta manera, al 100% d’ocupació (19 parades).   Mireia Ingla, alcaldessa: “la consolidació d’aquest mercat és una molt bona notícia per Volpelleres i també per Sant Cugat. Estem reforçant una centralitat que serà un motor pel comerç del barri i que està oferint un gran servei de proximitat”.      Elena Vila, tinenta d’alcaldia: “amb aquesta reobertura incrementem l’oferta de producte fresc i de qualitat en un mercat que, n’estem convençuts, aviat arribarà a la plena ocupació. Estem potenciant un model de comerç de proximitat, que és el que volem per a Sant Cugat”.

La 3a reVolta tornarà a brillar a Sant Cugat el 29 de maig

La prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya confirma la presència d’equips com Cofidis i Massi-Tactic per la seva tercera edició a Sant Cugat del Vallès, que referma el seu compromís amb el ciclisme femení.   El Sant Cugat del Vallès tornarà a ser el pròxim diumenge 29 de maig l’epicentre del ciclisme femení amb la disputa de 3a edició de la reVolta, la prova femenina organitzada per la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, que per segon any consecutiu compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat per continuar consolidant un esdeveniment que tornarà a gaudir de la participació de diversos equips del pilot internacional.   L’equip francès Cofidis, estructura de llarga trajectòria en el ciclisme internacional que ha començat amb força aquest 2022 la seva aposta pel ciclisme femení, serà un dels grans atractius de la cursa, que un any més comptarà amb la participació de diversos equips de categoria internacional UCI Continental. Entre ells, hi destaca un any més el Massi-Tactic, l’única estructura catalana en l’elit internacional, que continua fent passos endavant i encara amb ambició la reVolta després del 4t lloc de la catalana Mireia Benito a la darrera edició. Així s’ha anunciat aquest dimarts 10 de maig a la presentació oficial de la prova, celebrada al Claustre del Monestir de Sant Cugat amb la participació de l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès Mireia Ingla, el president de la Volta a Catalunya Rubèn Peris, la secretària general de l’Esport Anna Caula, el president de la Federació Catalana de Ciclisme Joaquim Vilaplana i la ciclista del Massi-Tactic, Martina Moreno.   Rubèn Peris, president de la Volta a Catalunya: “Gràcies a la confiança de l’Ajuntament de Sant Cugat en la prova hem pogut consolidar la reVolta amb una identitat i seu pròpia, amb un recorregut exigent i atractiu que l’any passat ens va oferir un gran espectacle. Com a organització, continuem apostant per fer créixer aquesta cursa i situar el ciclisme femení al lloc on es mereix, i amb la reVolta tenim una gran oportunitat per fer-ho.

El “Fem Barri” Monestir-Sant Francesc mostrarà el 21 de maig la força i la vitalitat d’aquest barri

Els Jardins de Sant Francesc acolliran a partir de les 11h actuacions musicals, dansa, mercats solidaris, activitats infantils i tornejos esportius, entre d’altres   L’objectiu és crear un espai de trobada entre el veïnat, els comerços i les entitats per donar a conèixer el barri i els seus recursos   Després de dos anys de pandèmia, la jornada festiva “Fem Barri” tornarà de nou el dissabte 21 de maig per crear comunitat i mostrar la vitalitat del barri de Monestir- Sant Francesc.   Organitzat per La Xarxa Monestir – Sant Francesc amb el suport de l’Ajuntament i la col·laboració de les entitats de l’entorn, el “Fem Barri” oferirà en un matí ple d’activitats pensades per a tothom. Tindrà lloc als Jardins de Sant Francesc a partir de les 11h i fins passades les 14h.   L’objectiu és donar a conèixer el barri i els seus recursos, així com crear un espai de trobada entre el veïnat, els comerços i les entitats.   Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania: “des de l’Ajuntament donem tot el suport per fer possible aquesta jornada festiva, pensada per dinamitzar el barri i per fer-lo lluir. Un barri que té una vida social molt intensa i que batega gràcies a la seva gent, les seves entitats, els seus comerços i també a les activitats solidàries que s’hi organitzen”.   Una Batucada inclusiva del Taller Jeroni de Moragas donarà el tret de sortida al matí de festa, que també comptarà amb mercats solidaris, tallers, balls tradicionals, activitats infantils, música en directe, espais per menjar i una zona d’informació amb les activitats de les entitats.  

El Dia Internacional dels Museus arriba a Sant Cugat amb una programació especial per mostrar el poder del patrimoni local

Amb lema “El poder del museus” s’hi faran activitats gratuïtes i dirigides a  tots els públics entre el 14 i el 22 de maig   Torna la Nit dels Museus amb portes obertes a diferents espais museístics de la ciutat   Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig arreu del món, s’han programat a Sant Cugat unes jornades especials per convidar la ciutadania a descobrir els Museus, a explorar aquests espais que ens parlen del nostre passat i que poden produir canvis positius en les persones.   Sota el lema “El poder dels museus” es recullen un seguit d’activitats que inclouen visites comentades, tallers familiars, música, exposicions, etc. Tot un seguit de propostes intergeneracionals i gratuïtes, per acostar-nos a la pròpia història de forma lúdica.   A més, aquest any s’afegeix a la programació el Centre d’Art Maristany, que allargarà el seu horari la Nit dels Museus fins les 22 h, i on es podrà veure l’últim dia de l’exposició “Antibiografia”, comissariada per Alexandra Laudo. Una exposició que parla de com la multiplicació de les imatges arrel de l’accés obert a internet i la es xarxes socials ha creat una forma de fer biografies personals.   El Centre Grau-Garriga no estarà obert durant la Nit dels Museus pel muntatge d’una nova exposició, que s’inaugurarà el dia 21 de maig a les 12 h. Es tracta d’una de les exposicions més importants de l’any amb l’obra de l’artista de Madagascar, amb residència a París i Antanaviaro, Joël Andrianomearisoa, en conversa amb obres de Grau-Garriga. D’aquí el títol de l’exposició “Josep le monde et moi” (Josep el món i jo), que també s’inclou una gran instal·lació monumental a la Sala Capitular del Monestir.   Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “El Dia Internacional dels Museus és una bona oportunitat per redescobrir els museus de la ciutat, gaudir ja de la primavera i el bon temps i fer visites nocturnes a aquests espais.

L’Ajuntament crea un cercador web per incentivar la col·laboració entre entitats i empreses del municipi

Es troba al portal d’emprenedoria i atenció a l’empresa “Be Business Sant Cugat” (https://www.bebusiness.cat/ca/entitats)   Al registre hi ha 32 entitats santcugatenques que han volgut participar en aquesta iniciativa. Durant uns mesos l’Ajuntament els ha ofert formació i mentoratge per elaborar un dossier de patrocini i un argumentari per facilitar la seva connexió amb les empreses   La tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, i la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, han presentat aquesta tarda el nou cercador creat per l’Ajuntament amb l’objectiu d’incentivar la col·laboració i el patrocini entre entitats i empreses del municipi.   El cercador es troba al portal web d’emprenedoria i atenció a l’empresa “Be Business Sant Cugat” (enllaç directe: https://www.bebusiness.cat/ca/entitats). Està adreçat a empreses del municipi per tal de facilitar-los el contacte d’entitats que puguin estar alineades amb els seus propòsits i interessos. Al portal queda recollida i segmentada (per barris, per àmbits i per nivell de col·laboració) la informació de les entitats i el seu contacte.   Al registre hi ha un total de 32 entitats santcugatenques que han volgut participar en aquesta iniciativa. Durant uns mesos l’Ajuntament els ha ofert formació i mentoratge per tal que poguessin elaborar un dossier de patrocini i un argumentari per facilitar la seva connexió amb les empreses. Una vegada feta aquesta feina, l’Ajuntament ha creat el cercador per facilitar-ne el contacte.    Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut: “volem generar noves col·laboracions entre empreses i entitats locals i, sobretot, posar en valor la importància d’aquests vincles. Pot ser una gran oportunitat per a les entitats i alhora un gran benefici per a les empreses”.   Elena Vila, tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç: “per a les empreses la col·laboració amb teixit social genera un vincle molt positiu de difusió, d’identificació i de posicionament.

Arrenca una nova edició dels Pressupostos Participatius de Barri amb un procés específic per a infants i joves com a principal novetat

L’Ajuntament de Sant Cugat engega una nova edició dels Pressupostos Participatius amb l’objectiu que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteix una part del pressupost municipal.  La primera fase, de presentació de propostes, començarà el 9 de maig i s’allargarà fins el 2 de juny a través del portal decidim.santcugat.cat La quarta edició dels Pressupostos Participatius manté la filosofia de l’edició anterior i es treballarà a nivell de barris per tal que els projectes resultants estiguin arrelats al territori i responguin a les necessitats detectades pel veïnat. Amb aquest objectiu, les propostes que es presentin han de respondre a alguna de les línies estratègiques treballades i acordades ara fa dos anys i que es van recollir en un Programa de Barri. Potenciar la participació d’infants i joves Una de les principals novetats d’aquesta edició és la reserva d’una part dels diners (216.000 €) per a propostes d’infants i joves. En aquest cas, el procés participatiu es farà amb el Consell d’Infants i el Consell de Joves 13-17, amb la voluntat de fomentar la participació de la població de 10 a 18 anys. Marco Simarro, regidor de Participació i Barris i Joventut: “volem potenciar la participació dels joves en aquest procés. Són un percentatge molt alt de la població de Sant Cugat i creiem que han estat poc representats en aquest procés, ja sigui per manca d’interès o perquè no se’ls interpel·la prou bé, i per això hem decidit vincular part d’aquest procés al Consell d’Infants i al Consell de Joves, treballar-ho amb els instituts i preveure una reserva pressupostària per als projectes que surtin d’ells”. Alba Gordó, regidora de Joventut: “és una gran notícia i era més necessari que mai, després de la pandèmia, ja que els diversos òrgans de representació tant de la infància com de la joventut ens alerten que no estem escoltant prou aquesta franja d’edat, i a Sant Cugat, una de les ciutats més joves del país, entomem el repte i posem els Pressupostos Participatius també a disposició d’aquests col·lectius.

L’Ajuntament aprova el projecte per construir el Complex Aquàtic de Mira-sol amb una inversió de 7’3M€

L’Ajuntament ha aprovat inicialment, a través d’un decret d’Alcaldia, el projecte executiu de les obres de construcció del Complex Aquàtic de Mira-sol. Aquesta aprovació arriba després que el ple del passat mes de març delegués a l’Alcaldia les competències per tramitar aquest projecte i agilitzar-ne així la seva execució. Ara el projecte -realitzat per l’UTE Ferrando, A contraluz, Basterrechea-Tejada, Recio- se sotmetrà a informació pública durant 30 dies per tal de formalitzar-ne la seva aprovació definitiva. Potseriorment es licitarà l’obra (previsiblement al juny) per iniciar-la al 2023. Els treballs de construcció tenen una durada prevista de 20 mesos. Un nou equipament a Mira-sol amb una inversió de 7’3 M€ El Complex tindrà una superfície contruïda de 3.900 metres quadrats i estarà situat al carrer de Pompeu Fabra, just darrere de l’institut-escola Catalunya. L’edifici aprofitarà el desnivell del terreny i disposarà de dues piscines cobertes, sala de fitness, vestuaris, cafeteria i altres serveis esportius. El projecte es desenvoluparà en dues fases. En primer lloc es construirà tot l’edifici i les dues piscines amb un pressupost de 6,35 milions d’euros. Posteriorment s’acabarà d’adequar la sala de fitness, la cafeteria i els vestidors amb un pressupost de 947.000 euros. La inversió global d’aquest projecte serà, per tant, de 7,3 milions d’euros. Mireia Ingla, alcaldessa: “el Complex de Mira-sol és un dels grans projectes prioritaris per a l’Ajuntament i per aquest motiu estem agilitzant-ne els tràmits per fer-lo realitat al més aviat possible. D’aquesta manera tindrem un nou gran equipament de ciutat i de proximitat per donar servei a la ciutadania”. Pilar Gorina, presidenta del consell de barri de Mira-sol: “el complex és un equipament molt esperat pel veïnat. Oferirà un molt bon servei en un entorn de qualitat i dinamitzarà l’activitat social i esportiva del barri”.

El 8 de maig torna la Cursa d’Orientació Escolar

El proper 8 de maig se celebrarà al parc del Turó de Can Mates una nova edició de la Cursa d’Orientació Escolar de Sant Cugat La prova organitzada per l’OMET, en què hi poden participar atletes nascuts fins al 2015, ha reunit més de mig miler de participants en les darreres edicions El Parc del Turó de Can Mates serà l’escenari el pròxim diumenge, 8 de maig, de la 22ena edició de la Cursa d’Orientació Escolar de Sant Cugat. La prova, organitzada per l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) s’ha anat consolidant amb el pas del temps i ha reunit una mitjana de 500 participants en les darreres 10 edicions, amb una participació rècord l’any 2014 amb més de 800 atletes. Francesc Carol, regidor d’Esports: “Continuem apostant per l’esport escolar introduint i promocionant disciplines esportives com les curses d’orientació. Una activitat que permet als i les alumnes dels centres escolars viure una experiència saludable a l’aire lliure i en contacte amb la natura.”  Durant la prova cada participant haurà de completar un itinerari, seguint unes fites i uns punts de control, en el menor temps possible. El recorregut d’enguany s’iniciarà a l’Escola Turó de Can Mates, a les 10h, transcorrerà per tot el límit del Parc del Turó Can Mates, per tornar novament fins a l’escola, que serà el punt final de la cursa.  Les persones participants disposaran d’una targeta electrònica que hauran d’anar validant a les diferents fites, facilitant així les tasques d’organització. Tothom tindrà una hora de sortida predeterminada que es podrà consultar prèviament a l’OMET o a la seva pàgina web a partir del dimecres 4 de maig. Hi poden participar atletes nascuts el 2015, en categoria prebenjamí, fins la categoria popular (nascuts a partir de 2002). Poden competir individualment o en parelles, i en la categoria més petita (2014-2015) poden anar acompanyats d’un adult. Aquesta categoria està  fora de competició i per tant no hi haurà ni classificació ni premis a qui guanyi.