Sant Cugat del Vallès

Notícia

Resum del Ple de Sant Cugat del mes de maig

Govern republicà
Ahir, dilluns 17 de maig, vam celebrar el Ple de Sant Cugat.

Malauradament vam haver de tornar a denunciar la xacra de la violència masclista, en aquesta ocasió recordant amb un minut de silenci la dona assassinada recentment a la Bisbal del Penedès.

Un dels punts més significatius del Ple va consistir en l'aprovació definitiva del pressupost municipal per a l'exercici de l'any 2021. Aquest pressupost respon, des del punt de vista del govern, a les necessitats plantejades per la crisi econòmica, sanitària i social que estem patint i permeten injectar diners per a dinamitzar la vida econòmica i social i per a ajudar a les persones sense deixar ningú enrere.D'altra banda es va aprovar per unanimitat el protocol municipal per a l’abordatge de les violències sexuals als espais públics d’oci. La violència sexual és molt present en aquests espais i cal eradicar aquesta xacra de manera col·lectiva i vetllar perquè tinguem espais d’oci segurs

En un altre ordre de coses, es va acordar de sol·licitar a l’AMB la renovació de la declaració de Sant Cugat com a àrea amb mercat d’habitatge tens, d’acord amb la llei que regula les rendes del lloguer. Es tracta d'una eina de protecció del dret a l’habitatge ja que a Sant Cugat els preus del lloguer són inassumibles i desorbitats.

Entre el 21-37% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle provenen de la indústria agroalimentària i cal abordar aquesta situació garantint una bona alimentació de la ciutadania. Per això, Sant Cugat s’adhereix a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Compromisos de la Carta:

- Facilitar la governança per crear una base social i institucional implicada
- Defensar un medi agrari viu que impulsi la producció local i el seu valor ecològic
- Prioritzar l’equitat social i econòmica davant la crisi climàtica i el món post pandèmia

Respecte a la moció presentada per Ciutadans i JuntsxSantCugat sobre la reformulació del Ragull Centre, va ser rebutjada. Ragull Centre és un projecte on el govern republicà construirà un 61% d’habitatges públics en una nova centralitat, amb zones comercials, equipaments i serveis municipals i zones verdes.

Des d'ERC Sant Cugat vam presentar una moció sobre la detenció i judici del conciutadà Guillem. Tal i com va destacar la regidora Alba Gordó: “El noi de la dessuadora taronja no portava cap instrument perillós a les mans, està gravat. Menteixen, com han mentit l’#1O. Però tot s’hi val si és en la Causa General contra l’independentisme. Exigim que en Guillem sigui declarat innocent d’un judici-farsa que no hagués d’existir mai. I aprofitem per reiterar que s’ha d’acabar la repressió contra l’independentisme i demanem la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats i exiliades.”

Finalment, el Ple de Sant Cugat va instar el Govern espanyol i la Generalitat a cooperar a escala mundial i eliminar els possibles obstacles que impedeixin garantir que les vacunes es desenvolupen i es fabriquen en quantitat suficient i que es distribueixen a temps i de manera inclusiva a tot el món.