Sant Cugat del Vallès

Notícia

Resum del Ple de Sant Cugat del mes de juny

Govern republicà
Aquest dilluns va tenir lloc el ple municipal de Sant Cugat, aquí teniu un breu resum dels temes que s’hi van tractar:

El ple va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Cugat al Codi de principis i conductes recomanables en la contractació pública de la Generalitat. Així, doncs, seguim impulsant un treball que es fonamenta en la bona gestió i en els principis ètics i de conducta que la defineixen.

D’altra banda, es va aprovar la incorporació al pressupost de 5 milions d’euros provinents dels romanents de tresoreria. Bona part d'aquests diners es destinaran a impulsar projectes per a la lluita contra la crisi provocada per la pandèmia de la COVID així com al manteniment de la ciutat.

També es va aprovar el Pla d’acció per a les persones amb discapacitat 2021-2024, que se centra en cinc grans àmbits de treball: inserció laboral, habitatge, mobilitat, educació i suport familiar a les persones cuidadores. Es tracta d’un pla elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i que defineix les línies de treball i les actuacions que caldrà realitzar per a garantir els drets de les persones amb discapacitat.

Amb la modificació dels estatuts del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, aprovada durant el ple per unanimitat, l’EMD de Valldoreix s’hi incorporarà i hi tindrà veu i vot.

Dilluns es va aprovar de manera inicial el Pla estratègic de turisme de Sant Cugat del Vallès 2021-2025 que consta, com va explicar la regidora i tinent d'alcaldia de cultura Esther Madrona, de "14 línies d'actuació o eixos de treball que s’han de posar en marxa. La intenció és desenvolupar una part de les actuacions conjuntament amb el teixit turístic de la ciutat."

El Pla, adaptat a la situació de postpandèmia, té l’objectiu de posicionar la ciutat com una destinació rica en patrimoni cultural i natural i revitalitzar el sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia.

Durant el debat de la moció presentada per JuntsXSantCugat per la constitució d’una comissió de seguiment de l’àmbit de Torre Negra el regidor Francesc Duch va recordar que Torre Negra és sòl no urbanitzable.
 
Duch: "Ens demanen que es constitueixi una Comissió de seguiment de Torre Negra. Doncs bé, aquesta comissió ja està creada, de fet ho van fer vostès l’any 1995, fa 26 anys! També és cert que és lògic que no se’n recordin. Primer perquè, com a mínim en els darrers 10 anys no s’ha reunit mai. I segon, perquè ens diran que aquell acord el va signar CiU i vostès no tenen res a veure amb aquell partit. En relació amb el segon acord, no hi ha cap problema en què convoquem aquesta comissió de seguiment. Però ho farem quan hi hagi alguna novetat per explicar."

D’altra banda, es va donar compte al ple de noves resolucions judicials que deneguen la possibilitat de reobrir programes d’actuació urbanística (PAU) presentats anteriorment pels propietaris de la Torre Negra.

La moció va ser rebutjada.

El ple de dilluns va donar llum verda al Pla estratègic de suport a la cultura popular i tradicional d’arrel catalana que té per objectiu donar suport a les entitats i, també, ordenar i repensar diversos aspectes relacionats amb aquest àmbit tan destacat de la vida cultural de Sant Cugat.

A proposta del Centre Delas la Junta de Portaveus aprovà una declaració de rebuig a la construcció de murs a les fronteres i pel compromís amb la defensa del Dret Humà al lliure moviment de les persones.

JuntsXSTC va presentar una moció per la defensa del sòl industrial a Sant Cugat. Francesc Duch durant el debat de la moció: “Veiem que els partits de l’oposició i de dretes de la ciutat torneu a portar la proposta de Ragull centre al ple, per tercera vegada consecutiva.No ens cansarem d’explicar les virtuts de la proposta tants cops com faci falta i la voluntat que sigui un projecte compartit per la majoria de la ciutadania. Cal assumir el problema i ser més proactius per avançar en tots els fronts possibles, com és el cas, a través de col·laboracions publico-privades, amb total transparència."
 
Duch: "El govern es reafirma amb el seu compromís amb l’activitat econòmica, la conservació dels usos industrials, la potenciació de les activitats i la preservació i engrandiment de l'ocupació existent. Sant Cugat no té mancances de sòl industrial o d’activitat econòmica. Disposa de més de 628 hectàrees (46,8% del sòl urbà del municipi) i és el tercer municipi dels 36 que formen l’AMB amb més sòl productiu després de BCN i el Prat. El projecte de Ragull centre aconsegueix augmentar els llocs de treball i d’activitat econòmica, alhora que aconsegueix 72 habitatges públics, un equipament i espai públic en una nova centralitat del barri.” 

La moció va ser rebutjada.

Cs per la seva banda va presentar una moció demanant la millora en el manteniment dels escocells i zones susceptibles de patir incendis forestals.
 
Alba Gordó: "Per tal de posar al dia el seu manteniment, l'ajuntament ha incrementat aquestes darreres setmanes el personal dedicat a fer aquesta tasca. A hores d'ara ja s'ha passat per tots els barris de la ciutat i les herbes dels escocells ja es troben en fase de control. Des d’aquest govern també estem molt preocupats per la situació dels boscos del país, per la manca de precipitació que arrosseguen i la complexitat que això suposa de cara a la campanya d’incendis."

Alba Gordó va afegir que el govern va poder explicar l'increment de personal dedicat al manteniment de les zones més susceptibles de patir incendis forestals quan es va presentar la campanya d’incendis al costat del cap de bombers, de la policia local, de l’ADF, de protecció civil, del grup d’autoprotecció de sol i aire... entre d’altres. "Sí que m’agradaria", va afegir "fer l’apunt que enguany no només hem fet les franges previstes, sinó que també hem desbrossat dues noves parcel·les a Can Monmany, una actuació estratègica per tal de mirar d’evitar un gran incendi a la serra de Collserola."

La moció va ser aprovada.