Sant Cugat del Vallès

Notícia

Resum del Ple de Sant Cugat del mes de juliol

Ple municipal
Ahir, dilluns, 19 de juliol, va tenir lloc el ple municipal ordinari del mes de juliol.

Aquí teniu un breu resum dels principals punts que s'hi van debatre.

Es va aprovar l'adhesió del ple de Sant Cugat al protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'òci impulsat pel departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. És un pas fonamental per a avançar cap a l'eradicació de la violència masclista.

En l'àmbit del dret a l'habitatge es va aprovar inicialment el text del reglament per a l'adjudicació d'habitatges per situacions d'emergències econòmiques i socials. L’habitatge és una de les preocupacions més importants per la ciutadania i es configura com un bé bàsic i de primera necessitat.

Vam portar a aprovació inicial la modificació puntual del Pla General Metropolità per tal de protegir i conservar el valor patrimonial del Cafè Catalunya.
 
Francesc Duch: "La voluntat d'aquest govern és arribar a un acord amb la propietat de l'establiment i fer tot el necessari per conservar aquesta part del patrimoni de la ciutat."


També vam aprovar inicialment el projecte executiu de l'escola La Mirada, pas fonamental per a fer que el projecte de la nova escola La Mirada pugui ser una realitat el 2023, tal com estava previst.
 
Francesc Duch: "El projecte presentat és un modificat de l’original que s’ha adaptat al nou emplaçament i que s’ha ajustat per integrar-se respectuosament al parc que l’envolta, amb el mínim impacte possible."

Duch va afegir que es tracta d’un projecte innovador i de referència fet a partir del projecte educatiu de l’escola, amb diferents espais d’aprenentatge polivalents. L’equip d’arquitectes ha treballat al costat del professorat i les famílies, del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i dels tècnics municipals.

L’escola serà el màxim de sostenible i autosuficient possible, va destacar Duch. S’ha dissenyat per aconseguir una reducció energètica del 50% amb sistemes d’estalvi d’aigua i d’energia lumínica, ventilacions creuades, espais bioclimàtics i producció sostenible d’energia.

Ahir també es van aprovar els acords per a l'impuls de la Via Verda del Vallès (Collserola - Sant Llorenç de Munt).

Així mateix es va aprovar el conveni de col·laboració entre l'ADF i l'ajuntament de Sant Cugat
 
Alba Gordó: "La voluntat d'aquest conveni és millorar l'eficiència d'aquesta agrupació i posar-hi els mitjans necessaris perquè puguin executar la seva tasca."

Amb l'aprovació del Pla d'acció per l'energia sostenible i el clima (PAESC), adaptat als nous compromisos del Pacte d'Alcaldies-Covenant of Mayors de la Unió Europea, som de les primeres ciutats que aproven un PAESC amb l'objectiu de reduir les emissions un 55% el 2030, va destacar Alba Gordó.

D'altra banda, la Junta de Portaveus del plenari municipal de Sant Cugat del Vallès va donar suport a la proposta de dissolució del Consorci Local Ajuntament de Sant Cugat - La Unió Santcugatenca.
 
Esther Madrona: "És voluntat del Govern de Sant Cugat que la Societat Coral La Unió Santcugatenca, entitat centenària i arrelada al desenvolupament i dinamització de la vida social i cultural local del municipi, desenvolupi les activitats de les seves seccions al nou equipament."

En l'apartat de mocions, Ciutadans va presentar una proposta per a sol·licitar que el Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat exigís a la Mútua de Terrassa i a l'Institut Català de la Salut l'obertura dels CAPs de Valldoreix i Can Mates, així com el Consultori de les Planes, amb tot els seus serveis durant el mes d'agost.

Gemma Aristoy va comentar que aquesta proposta de moció reflecteix la preocupació que també té aquest equip de govern, que fa mesos que exposem, va afegir, i hem traslladat als representants del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, "amb qui parlem constantment."

 

Gemma Aristoy: "aprofitem l’avinentesa per reafirmar-nos al costat de les reivindicacions de la ciutadania en el reclam d’una atenció sanitària completa a la nostra ciutat i en defensa de la Sanitat Pública. Volem que s’hi destinin tots els recursos necessaris i vetllarem perquè el Departament de Salut així ho faci."

Podeu recuperar el ple sencer al canal de YouTube de Sant Cugat: