Sant Cugat del Vallès

Notícia

El ple municipal mostra el suport a la immersió lingüística a les escoles

S’han aprovat dues mocions per donar suport a la immersió i per rebutjar la sentència del TSJC que obliga els centres educatius a fer un mínim d’un 25% de les classes en castellà
 
El ple també ha aprovat una declaració institucional sobre les ciutats defensores dels drets humans i una declaració de la Junta de Portaveus sobre la gestió dels fons europeus Next Generation 
 
El ple municipal celebrat aquesta tarda ha mostrat el suport a la immersió lingüística a les escoles catalanes i, també, ha rebutjat la sentència que obliga els centres educatius a fer un mínim del 25% de les classes en castellà.
 
Aquest posicionament s’ha materialitzat amb l’aprovació de dues mocions:
 
  • Moció de suport i adhesió al manifest de Somescola.cat: ha rebut el suport d’ERC, JuntsxSantCugat i CUP; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de Ciudadanos i de la regidora no adscrita.
 
  • Moció sobre la sentència del 25% del TSJC i en suport al model d’escola i a la llengua catalana: ha rebut el suport d’ERC, JuntsxSantCugat i CUP; l’abstenció del PSC; i el vot en contra de Ciudadanos i de la regidora no adscrita.
 
Drets humans, fons Next Generation i exclusió digital
 
D’altra banda, el ple municipal també ha aprovat una Declaració institucional per reivindicar “la vigència i ple respecte dels drets reconeguts internacionalment, així com del dret de les persones defensores de drets humans a desenvolupar la seva tasca sense riscos ni amenaces”.
 
Així mateix,  també s’ha aprovat una Declaració de la Junta de Portaveus en relació a la gestió dels fons europeus Next Generation EU. L’acord, aprovat a instàncies de Pimec, reclama que “les pimes esdevinguin les principals beneficiàries dels fons NGEU dins l’àmbit empresarial i rebin els ajuts en forma de subvencions, atès que la Covid-19 ja ha ampliat considerablement llur endeutament”. També exigeix que “les entitats locals tinguin un paper rellevant en la distribució dels fons NGEU, en aplicació del principi europeu de subsidiarietat”.
 
Finalment, el ple també ha aprovat per unanimitat una moció per seguir treballant contra l’exclusió digital. El text acorda “impulsar un pacte local per a la millora de l’accés, l’ús i l’aprofitament digital que eviti l’escletxa digital” i que “s’inclogui a les següents onades de l’observatori sociològic preguntes per conèixer la realitat de l’escletxa digital al nostre municipi”.