Sant Cugat del Vallès

Notícia

Comencen els treballs per fer tres nous itineraris ciclables a Mira-sol

Els tres itineraris connectaran els barris de Can Cabassa i Can Mates i els principals equipaments del barri amb les tres escoles de Mira-sol
 
El projecte sorgeix d’un procés participatiu del barri per decidir com invertir diners de lliure disposició i s’emmarca en l’aposta municipal per fomentar una mobilitat sostenible i combatre l’emergència climàtica
 
Han començat les obres per habilitar nous itineraris ciclables que connectaran les escoles de Mira-sol amb els principals equipaments del barri. Concretament, es faran tres itineraris que permetran unir els barris de Can Cabassa i Can Mates així com l’estació de FGC de Mira-sol amb els centres educatius Catalunya, Turó de Can Mates i Ciutat d’Alba.
 
El projecte preveu dos tipus d’actuacions diferents, en funció de la zona:
 
  • Itinerari de Can Cabassa a l’Institut Escola Catalunya: es farà un carril bici en calçada que passarà pel passeig del Roser i enllaçarà amb el carril bici ja existent al camí de Sant Cugat al Papiol. 
 
  • Itineraris entre les escoles Ciutat d’Alba i Turó de Can Mates i l’estació de FGC de Mira-sol: s’habilitaran a les voreres dels carrers de Vallseca, Josep Tarradellas, Josep Irla i l’avinguda del Bell Indret. Com que són carrers amb voreres molt amples, permeten crear espais de convivència entre les bicis i els vianants. Per garantir la bona convivència i la seguretat, es senyalitzaran aquests espais i s’adaptaran els passos de vianants per tal de senyalitzar-los també com a passos per a bicicletes.
 
Aquests carrils bici són els que van prioritzar els veïns i veïnes de Mira-sol en un procés participatiu fet a finals del 2017, en el marc dels diners de lliure disposició del Consell de Barri.
 
El projecte també s’emmarca en l’aposta municipal per combatre l’emergència climàtica, fomentant una mobilitat més sostenible i carrils bici segurs a les escoles. Amb aquesta voluntat, en un futur es preveu completar aquests carrils amb un nou itinerari que connecti Mas Gener amb el casal i el conjunt de la xarxa de carrils bici.
 
Les obres, a càrrec de les empreses Asfaltos Barcino SL i Proseñal SL., tindran una durada de 3 mesos i compten amb un pressupost de 122 mil euros.