Sant Cugat del Vallès

Notícia

L’Ajuntament habilita un espai al web municipal per centralitzar tota la informació relacionada amb l’ajuda a Ucraïna

santcugat.cat/ucraina s’anirà actualitzant per tal de canalitzar la informació i orientar la ciutadania que vulgui mostrar la seva solidaritat amb el poble ucraïnès
 
Entre d’altres informacions, s’explica on fer aportacions econòmiques o com ajudar els refugiats que arribin a Sant Cugat
 
L’Ajuntament ha habilitat l’espai web www.santcugat.cat/ucraina per centralitzar tota la informació relacionada amb l’ajuda a Ucraïna. L’objectiu és canalitzar tota la informació disponible i orientar la ciutadania que vulgui mostrar la seva solidaritat amb el poble ucraïnès. L’espai s’anirà actualitzant constantment.
 
Entre d’altres informacions, es recorda a la ciutadania que la millor manera d’ajudar Ucraïna és fent aportacions econòmiques a les ONG que treballen sobre el terreny, com per exemple el Fons Català de Cooperació, Metges sense fronteres, Creu Roja o Acnur. La recollida de material, en canvi, es desaconsella per les dificultats de logística per fer l’enviament a Ucraïna.
 
Així mateix, també s’informa de quins canals s’han de seguir en cas de voler acollir refugiats. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que l’allotjament sempre s’ha de fer amb el suport d’una entitat especialitzada i que Sant Cugat, com a ciutat refugi que és, té un conveni de col·laboració amb l’ONG Welcome Refuggies per gestionar l’acollida de refugiats.