Sant Cugat del Vallès

Notícia

El Dia Internacional dels Museus arriba a Sant Cugat amb una programació especial per mostrar el poder del patrimoni local

Amb lema “El poder del museus” s’hi faran activitats gratuïtes i dirigides a  tots els públics entre el 14 i el 22 de maig
 
Torna la Nit dels Museus amb portes obertes a diferents espais museístics de la ciutat
 
Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig arreu del món, s’han programat a Sant Cugat unes jornades especials per convidar la ciutadania a descobrir els Museus, a explorar aquests espais que ens parlen del nostre passat i que poden produir canvis positius en les persones.
 
Sota el lema “El poder dels museus” es recullen un seguit d’activitats que inclouen visites comentades, tallers familiars, música, exposicions, etc. Tot un seguit de propostes intergeneracionals i gratuïtes, per acostar-nos a la pròpia història de forma lúdica.
 
A més, aquest any s’afegeix a la programació el Centre d’Art Maristany, que allargarà el seu horari la Nit dels Museus fins les 22 h, i on es podrà veure l’últim dia de l’exposició Antibiografia”, comissariada per Alexandra Laudo. Una exposició que parla de com la multiplicació de les imatges arrel de l’accés obert a internet i la es xarxes socials ha creat una forma de fer biografies personals.
 
El Centre Grau-Garriga no estarà obert durant la Nit dels Museus pel muntatge d’una nova exposició, que s’inaugurarà el dia 21 de maig a les 12 h. Es tracta d’una de les exposicions més importants de l’any amb l’obra de l’artista de Madagascar, amb residència a París i Antanaviaro, Joël Andrianomearisoa, en conversa amb obres de Grau-Garriga. D’aquí el títol de l’exposició “Josep le monde et moi” (Josep el món i jo), que també s’inclou una gran instal·lació monumental a la Sala Capitular del Monestir.
 
Esther Madrona, tinenta d’alcaldia de Cultura: “El Dia Internacional dels Museus és una bona oportunitat per redescobrir els museus de la ciutat, gaudir ja de la primavera i el bon temps i fer visites nocturnes a aquests espais. A Sant Cugat tenim diversos d’aquests espais, que convido tothom a visitar, per connectar amb la nostra història i veure i viure la ciutat amb uns ulls diferents”.
 
Programació DIM 2022
 
LA NIT DELS MUSEUS
 
La programació arrenca el dissabte 14 de maig amb la possibilitat de visitar alguns dels espais museístics de la ciutat en un horari especial, de 19 a 22 hores:
 
  • Museu del Monestir 
  • Casa Museu Cal Gerrer. Fundació Cabanas
  • Museu del Còmic
  • Centre d’Art Maristany
 
 
EL PODER DEL MONESTIR
 
El claustre del Monestir acollirà també dissabte 14 de maig, a les 20 hores, el Concert Al-Majnún. La Petjada Andalusina, a càrrec de Burruezo & Nur Camerata. Un concert amb peces inspirades en el món d'al-Àndalus i algunes cançons tradicionals andalusines interpretades sota nous prismes.
 
El públic tindrà ocasió de descobrir el poder del Monestir amb diverses visites guiades, que s’allargaran més enllà del DIM 2022:
 
Diumenge 15 de maig, 11 hores
Guia’m pel monestir
Conduïda per una persona amb la Síndrome d’Asperger
 
Dissabte 21 de maig, 10 hores
Els Vitralls del Monestir
Visita guiada al Monestir que us porta a conèixer la varietat de vitralls al monument, datats des del segle XVIII fins a l'actualitat, i les seves històries.
 
Diumenge 22 de maig, 11h
Guia’m pel monestir
Conduïda per una persona amb la Síndrome d’Asperger
 
 
EL PODER DE LES DONES
 
El Museu del Monestir Sant Cugat acull fins al 18 de setembre l’exposició Dones: ficcions i realitats, que mostra la relació entre la imatge de les dones a la cultural audiovisual i la seva realitat al període entre la postguerra i l’actualitat.
 
Dissabte 14 de maig, 11:30 hores - Museu del Monestir
Taller d'art sobre la pintora Maud Lewis
Activitat familiar
 
Dissabte 14 de maig, 17:30 hores - Museu del Còmic
Les dones també pintem molt
Xerrada sobre autores de còmic completes amb protagonistes femenines. A càrrec de Montse Mazorriaga.
 
L’activitat destacada és Slam Poetry al claustre que oferirà,  diumenge 22 de maig, a les 12 hores, una màster class  de poesia escènica i expressivitat i a continuació  una competició d’Slam Poetry on els participants o "slammers" disposen de 3 minuts per presentar els seus textos, amb temàtica entorn la dona, davant un públic que és qui decidirà la persona guanyadora.
Activitat a càrrec de Sotasons
 
 
EL PODER DEL CELLER
 
El Celler Modernista, una de les joies del patrimoni local, hi serà present en aquesta celebració amb dues visites guiades, adreçades a tot tipus de públic:
 
Dissabte 14 de maig, 13 hores
El Celler cooperatiu. La Mirada dels Cabanas
Casa Museu Cal Gerrer
 
Diumenge 15 de maig, 12 hores
El Celler Cooperatiu
Celler Modernista
 
 
Informació i inscripcions a [email protected]
 
El programa complet es pot consultar a  
https://museu.santcugat.cat/15428/activitat/120/
 
I el programa general del Dia Internacional dels Museus 2022 a
 https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/dia_internacional_dels_museus/