Sant Cugat del Vallès

Notícia

L’empresa Keybotic i l’Ajuntament col·laboren en un projecte pilot per mapejar en 3D la via pública amb un robot autònom

L’alcaldessa i la directora de Keybotic han signat un protocol d’intencions per desenvolupar el projecte a la ciutat durant els propers mesos
 
Les dades obtingudes serviran per agilitzar una bona part dels tràmits necessaris de permisos i llicències urbanístiques
 
L’Ajuntament i Keybotic col·laboraran per poder mesurar amb precisió la via pública de Sant Cugat, creant així un mapeig digital de la ciutat i obrir així la porta a noves fórmules de gestió que permetin agilitzar tràmits municipals.
 
Les característiques del municipi (grandària, població, teixit empresarial i volum de gestions administratives que tenen com a base la via pública i l’urbanisme), així com la voluntat de l’Ajuntament d’introduir noves eines tecnològiques i digitals en la gestió municipal, fa que empreses que desenvolupen projectes amb un alt component tecnològic vulguin col·laborar amb l’administració per extreure’n aplicacions de cara a la gestió municipal.
 
El projecte que es desenvoluparà consisteix en digitalitzar i mesurar amb gran precisió l’espai urbà de la ciutat, el mobiliari i equipaments municipals a través d’un robot autònom.
 
Mireia Ingla, alcaldessa: “Hem d’impulsar una administració moderna i àgil, a l’alçada dels estàndards del segle XXI, i millorar així el benestar i la qualitat de vida de la ciutadania. Això passa per posar les noves tecnologies i la digitalització al servei de les persones i facilitar-los el seu dia a dia. Aquest és l’objectiu d’aquesta prova pilot”.
 
Les dades obtingudes serviran per agilitzar una bona part dels tràmits necessaris per l’atorgament de permisos i llicencies urbanístiques, i fins i tot podran permetre l’atorgament automàtic d’alguns permisos des del moment de la sol·licitud per part de la ciutadania i les empreses.
 
Aquesta és la segona prova pilot que es realitza al municipi en termes de mapeig en tres dimensions. En la darrera ocasió va anar a càrrec d’Infraplan, a la tardor del 2020.