Sant Cugat del Vallès

Notícia

L’Ajuntament destina 3 M€ a arranjar l’asfalt en 58 carrers de Sant Cugat

L’Ajuntament ha impulsat un pla per arranjar l’asfalt en 58 carrers de la ciutat. Aquesta actuació, que té un pressupost de 3 M€, s’emmarca en el conjunt d’accions de millora urbana i de manteniment que realitza l’Ajuntament.

Els treballs es licitaran properament i està previst que es portin a terme entre els mesos de setembre i de desembre d’aquest any. Les actuacions quedaran repartides per tots els barris del municipi.

En concret, el pla preveu reasfaltar totalment (o en una gran part) un total de 14 carrers:
  • Generalitat; av. de Gràcia; rb. Celler (entre c. Borrell i pl. Pelleria); c. Puig i Cadafalch (entre pl. Celler i parc Pollancreda); rb. Ribatallada; av. Francesc Moragas; av. Rius i Taulet (entre c. Santiago Rossinyol i av. Lluis Companys; entre c. Pere Serra i av. can Graells); ps. Francesc Macià (sobre el pont i trams variats); c. Compte; c. Granollers; c. Pompeu Fabra; av. Verge de Montserrat; av. Emeterio Escudero; i camí de can Flo.
En la resta de vies (44), es reasfaltaran trams de carrer o cruïlles que es troben en mal estat:
  • Jesús Serra i Santamans; c. Joan Regla; c. Esteve Pila; av. Safareig; c. Verdi; ps. Olabarria; av. Enllaç; av. can Picanyol; c. Alvarez; c. Dos de Maig; av. Lluís Companys; c. Martorell; av. Pla de Vinyet; c. Doctor Murillo; c. Manel Farrès; c. Abat Biure; c. Abat Escarré; c. Pau VI; c. Torrent Ferrusons; c. Reus; c. Vic; c. Borrell; c. Bages; c. can Barata; camí dels Monjos; c. Jeroni Pujades; c. Priorat; c. can Majó; c. Panamà; c. Santa Gemma; pl. Pins; c. Tenerife; ps. Nard; c. Alacant; c. Osca; ps. Baixador; av. de les Marines; pl. Vi; c. Victòria; c. Sevilla; ps. Roser; pl. Centre; av. can Busquets; i c. Magarola.
En total s’arranjarà aproximadament un total de 65.000 metres quadrats (és a dir, 6’5 hectàrees). L’objectiu és executar la totalitat dels treballs previstos en aquests carrers tot i que, a l’hora de realitzar les obres, és possible que es produeixin petits ajustos que acabin modificant lleugerament aquesta previsió.

Mireia Ingla, alcaldessa: “L’estat dels carrers i el seu manteniment és una de les qüestions que més preocupa a la ciutadania de Sant Cugat, i per això hi destinarem un gran esforç econòmic amb 3 MEUR. Un dels segells que ens identifica com a ciutat són els espais verds, carrers amples… però també el fet que tot això estigui ben cuidat i tingui un manteniment regular, a l’alçada del que necessita la ciutat. A més, aquest pla té una visió global i per això s’asfaltaran carrers de tots els barris de Sant Cugat, amb la voluntat d’enfortir-ne la cohesió”.

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat: “Un cop demostrat que l’ajuntament ha realitzat tots els esforços per mitigar els efectes de la pandèmia, i no deixar a ningú enrere i donar suport al teixit econòmic, ara cal centrar els esforços en el manteniment de la ciutat. Per això hem iniciat un pla verdaderament ambiciós d’arranjament de l’asfalt per valor de 3 M€ i una partida de 200.000 € per l’arranjament de voreres que s’anirà incrementant en els propers anys. I això es complementa amb una gestió del verd urbà per fer una ciutat molt més amable”.