Sant Cugat del Vallès

Notícia

L’Ajuntament sol·licita a FGC informació sobre l’avantprojecte de nou túnel ferroviari entre Sant Cugat i Barcelona

El nou túnel podria suposar el soterrament de part de les vies de FGC al centre de Sant Cugat i un increment de freqüències i de capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès
 
El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha enviat una carta al director general de FGC, Pere Calvet, sol·licitant informació sobre l’avantprojecte de nou túnel ferroviari que la Generalitat ha planejat construir entre Sant Cugat i Barcelona.
 
En aquest escrit es demana rebre el document tècnic per poder-lo revisar internament i, posteriorment, poder fer les reunions de treball necessàries per millorar la proposta.
 
Aquesta petició arriba després que l’alcaldessa, Mireia Ingla, enviés una carta al vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró, per conèixer de primera mà aquesta proposta que suposaria incrementar de forma molt destacada les freqüències i la capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès.
 
El conseller va delegar aquesta qüestió al secretari general del departament, Ricard Font, que es va reunir amb el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch. Font va convidar l’Ajuntament a treballar amb FGC per analitzar l’estudi realitzat i, si fos el cas, proposar possibles millores al projecte.
 
Francesc Duch, tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge: “aquest projecte tindrà un gran impacte a Sant Cugat. Suposarà soterrar part de les línies de FGC al centre i, a més, acostar-nos encara més ràpid amb Barcelona. Per aquest motiu estem molt interessats en conèixer la proposta, estudiar-la i sobretot incloure-hi les millores que facin falta per preservar els interessos de la ciutat”.