Sant Cugat del Vallès

Notícia

La ciutadania posa bona nota a la compra de Torre Negra (6’74) i la pacificació dels entorns escolars (6’79)

En el marc de la nova eina Dades Obertes de Ciutat (DOC), l’Ajuntament presenta el tercer bloc del 44è Observatori Sociològic amb preguntes sobre informació ciutadana, actuacions municipals i valoració del govern de la ciutat: PRESENTACIO 44a onada BLOC3

Cal recordar que sota el paraigua del DOC conviuen l’Observatori Sociològic i, com a novetat, enquestes ciutadanes que properament es faran sobre qüestions concretes del municipi. La informació obtinguda ha de permetre al govern impulsar polítiques i accions enfocades a donar resposta a les preocupacions i necessitats de la ciutadania.

Actuacions de l’Ajuntament

Pel que fa a la valoració d’accions que ha posat en marxa el consistori, cal destacar que la ciutadania posa una bona nota (6’74) a la compra de la Torre Negra, de la qual un 66’6% dels enquestats en tenia coneixement.

Una de les altres actuacions ben valorades és la pacificació dels entorns escolars (6’79), una iniciativa que s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de fomentar una mobilitat més neta i saludable. En aquest sentit, la ciutadania també aprova la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) amb un 5’4, tot i que suspèn per poc el tram de carril bici a l’av. Rius i Taulet (4’9) o el carril bici de l’Hipòdrom (4’75).

Així mateix, també destaquen amb bona nota les activitats organitzades per l’Ajuntament al Nadal a l’Envelat (7’35) i la campanya “Gràcies. Compra a Sant Cugat” (7’16).

Pel que fa a actuacions positives fetes per l’Ajuntament, l’estudi recull els carrils bici (que passa a primera posició creixent del 5’5 al 10’4%), les zones verdes i els parcs (7’8%) i treure cotxes d’altes emissions (4’7%). Com a aspectes negatius s’assenyala les normes de control de bicis i els carrils bici (14’8%), el trànsit (7’4%) i la neteja del municipi (7’3%).

Informació ciutadana

La ciutadania posa un 5’5 al grau d’informació de les actuacions de l’Ajuntament (5’4 anterior onada juliol 2021). Per edats, els més joves (16 a 24 anys) són els que posen una nota més baixa (4’39) mentre que el grup de més edat (65 anys o més) posen la nota més alta (5’9).

Dels principals mitjans que utilitza la ciutadania per informar-se destaca el TOT Sant Cugat (68’6%), seguit de les xarxes socials (22%) i el web municipal (10’2%). TV Sant Cugat l’anomenen un 8’1%, la revista municipal Som Sant Cugat un 6’3% i Cugat.cat/Ràdio Sant Cugat un 5’7%.

Valoració de l’alcaldessa i el govern municipal

Finalment, la ciutadania posa una nota de 5’4 a l’alcaldessa (5’5 anterior onada juliol 2021) i un 5’5 l’equip de govern (5’6 anterior onada). Els joves de 16 a 24 anys són els que millor valoren Mireia Ingla i l’equip de govern. Pel que fa als barris, a la Floresta és on més valoren l’alcaldessa i Volpelleres i Coll Favà, l’equip de govern. Els portaveus dels grups municipals obtenen la següent nota: Carmela Fortuny (JuntsxSanCugat) 6’06; Francesc Duch (ERC) 5’22; Núria Gibert (CUP) 5’18; Pere Soler (PSC) 5; i Aldo Ciprián (C’s) 3’4.

Cal recordar que aquesta onada de l’Observatori sociològic s’ha realitzat amb 1.080 entrevistes entre el 18 de febrer i el 10 de març i també amb un focus grup fet a l’abril amb 27 participants d’entre 19 i 73 anys de diferents nuclis del municipi.