Sant Cugat del Vallès

Notícia

L’Ajuntament ofereix refugis climàtics i accés gratuït a les piscines per combatre el nivell alt d’onada de calor

S’han ampliat els horaris de la Biblioteca Gabriel Ferrater perquè la ciutadania pugui fer ús d’aquest espai climatitzat. A més, l’entrada a les piscines municipals també és gratuïta
 
Aquestes actuacions s’oferiran mentre duri l’onada de calor i hi hagi un nivell de perill de com a mínim 3 sobre 6. Avui el nivell és de 6 sobre 6
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de situació meteorològica de perill per calor que afecta Sant Cugat i la resta de Catalunya amb un nivell molt alt (nivell 6 sobre 6).
 
Per tal d’ajudar la ciutadania a combatre aquesta situació d’altes temperatures, com a novetat l’Ajuntament ha activat refugis climàtics en equipaments municipals climatitzats. Mentre duri l’onada de calor s’han ampliat els horaris de la biblioteca central Gabriel Ferrater perquè estigui oberta tots els dies de la setmana: de dilluns a diumenge de 10 a 14h i de 15:30h a 20:30h (cal recordar que la biblioteca normalment està tancada els diumenges, els dilluns i els dimecres al matí i les tardes de divendres i dissabte. El servei de préstec no es podrà utilitzar en aquestes franges horàries). Aquesta ampliació d’horaris serà efectiva mentre es mantingui el nivell alt de perill per onada de calor (com a mínim nivell 3 sobre 6).
 
Així mateix, l’Ajuntament posa a disposició altres espais municipals climatitzats (vestíbuls de l’edifici consistorial, Xalet Negre, Casal Torre Blanca...) per tal que la ciutadania en pugui fer ús durant els horaris habituals d’aquests equipaments.  
 
D’altra banda, com és habitual en aquests episodis d’onada de calor l’Ajuntament obre gratuïtament les piscines municipals per a la ciutadania de Sant Cugat i Valldoreix. De moment l’accés serà gratuït a partir d’avui i es mantindrà en funció del nivell de perill de calor (com a mínim ha de ser de 3 sobre 6). Cal recordar que les piscines tenen un límit d’aforament. Tota la informació i els horaris de les piscines es poden consultar a https://santcugat.cat/web/piscines-destiu).
 
Mireia Ingla, alcaldessa: “demanem a la ciutadania la màxima prudència davant aquesta onada de calor que es preveu que s’allargui en els propers dies. L’Ajuntament posa diferents serveis de forma gratuïta perquè es pugui disposar d’espais frescos o remullar-se a una piscina”. 
 
L’Ajuntament té activat des d’ahir la fase d’ALERTA del Pla de Protecció Civil Municipal pel risc d’INCENDIS i d’ONADA DE CALOR.
 
Enllaç als consells Protecció Civil
https://www.santcugat.cat/avis/avis-de-perill-per-calor
 
Enllaç als consells del Departament de Salut:
http://canalsalut.gencat.cat/ca/home_ciutadania/vida_saludable/consells_per_l_estiu/la_calor/index.html