Sant Cugat del Vallès

Notícia

La compra de cargobikes, novetat a les subvencions per lluitar contra l’emergència climàtica

Enguany es poden subvencionar una quinzena d’accions alineades amb els eixos de la Declaració d’Emergència Climàtica
 
El període de sol·licituds finalitzarà el 8 de setembre
 
Amb l’objectiu de potenciar l’estratègia municipal per fer front a un dels grans eixos d’aquest mandat -la lluita contra l’emergència climàtica i la promoció d’una ciutat més saludable-, l’Ajuntament torna a obrir el període de sol·licituds de subvencions ambientals (2022) per un valor de 15.000€. Aquesta partida es podrà ampliar en funció de les sol·licituds rebudes.
 
En total són una quinzena d’accions subvencionables que estan distribuïdes segons els eixos de la Declaració d’Emergència Climàtica de Sant Cugat:
 
  1. Transició energètica i cicle de l’aigua
  2. Canvi en el model de mobilitat
  3. Transició alimentària
  4. Infraestructura verda i biodiversitat
  5. Transició cultural i canvi d’hàbits
 
Una de les principals novetats d’enguany és la subvenció per a cargobikes (bicicletes de càrrega destinades a la distribució urbana de mercaderies) comprades els anys 2020, 2021 i 2022. La subvenció cobreix fins a un màxim de 3.000 € o el 50% del cost de la cargobike.
També hi haurà subvencions per instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en edificis plurifamiliars. Amb aquesta actuació, la voluntat de l’Ajuntament és seguir impulsant un canvi d’hàbits per afavorir una mobilitat més sostenible.
 
Un dels altres aspectes més destacats són les subvencions per rehabilitar o incorporar les instal·lacions d’energia solar tèrmica per l’escalfament d’aigua calenta sanitària en edificis existents.
 
En aquest mateix àmbit de transició energètica, també es subvencionaran instal·lacions que substitueixin l’energia convencional per energia renovable com biomassa, geotèrmia, microeòlica o captadors solars híbrids a les instal·lacions tèrmiques en edificis residencials d’ús d’habitatge unifamiliars i plurifamiliars, i altres usos (oficines, escoles, cultural, sanitari, etc.).
 
Pel que fa a l’eix de transició alimentària, s’ofereixen subvencions per millorar la producció agropecuària al municipi i la plantació de cultius de secà adaptats al clima mediterrani. 
 
Finalment, també cal destacar la subvenció que s’atorgarà per prevenir incendis forestals (arranjar i desbrossar camins, fer neteja de parcel·les...).
 
Com i fins quan es poden sol·licitar les subvencions?
 
El termini per sol·licitar aquestes subvencions es va obrir ahir dia 3 d’agost i finalitzarà el 8 de setembre. Tota la informació i els tràmits es poden consultar a la seu electrònica de l’Ajuntament:
https://seu.santcugat.cat/seu/ProcedimientoTabs.aspx?tab=1&idProc=164&idnct=1312&x=Ix7PP/8K424ibB+Ollab5g