Sant Cugat del Vallès

Notícia

Comunicat ERC, CUP i PSC sobre l'Av. Baixador de Valldoreix

El Projecte d'Urbanització de l'Av. Baixador és un projecte de l'equip de Govern, que és el mateix que ha estat gestionant tota la problemàtica del Baixador els últims 11 anys. És clar que aquest no és el nostre projecte, la qual cosa no vol dir que no vegem l'obligació urgent d'urbanitzar el carrer.

Des de l'oposició, gairebé tots els partits hem pressionat en privat i públicament als plens perquè almenys  ens facilitin informació i prevalgui la transparència, cosa que no ha estat així fins fa poc, quan han vist que necessitaven un dels nostres vots.

Aquests últims anys han estat completament estèrils, no s'ha avançat res i s'ha entrat en disputes directes tant amb l'oposició com amb els veïns, amb una falta de criteri i de control que ja fa temps que impera en el govern.

S'ha aconseguit entrar en disputes absurdes amb l'Ajuntament, sabent que la competència era de la EMD i que en un futur necessitaries  econòmicament a l'ajuntament per a finançar el projecte, perquè des de la EMD és inassumible.

Estem cansats. Perquè des del principi no ho han pogut fer pitjor, mentre soterraven les torres es podria haver anat avançant en el projecte i no es va fer, després es va fiar tot que Junts governés a l'ajuntament i no se'ls va ocórrer signar un conveni obligant al proper govern,sigui qui sigui, a treballar conjuntament per urbanitzar el Baixador, la prepotència de pensar-se invencibles els va perdre, gran error. Van cridar a la participació veïnal i al final només van tenir en consideració a una minoria, amb aquesta exclusió avançaven en la idea de reforçar que el Baixador era exclusivament de Valldoreix i més especialment dels seus veïns i veïnes, obviaven també el més important, que és competència nostre.

Tot aquest retard porta a un sofriment innecessari dels veïns, que no van ser escoltats fins que van decidir constituir-se com una associació i cridar als mitjans.

Al final, nosaltres que també hem estat exclosos fins ara, ens adonem que la nostra aportació a més d'haver estat gairebé nul·la, també ve tard i ens dona la sensació que ens volen utilitzar com un comodí per si les coses surten malament o si al final es pren la decisió de negar-los als veïns alguna de les seves propostes. Sempre poden culpar a l'oposició, com som més, veritat? Poden dir que depenen de nosaltres, no seria la primera vegada, gràcies a l'abstenció de Ciutadans ara l´EMD està en la comissió de comptes. Quantes vegades vam dir que la reestructuració interna estava malament? Aquest és un exemple.

Així que al final, després de moltes reflexions, hem decidit fer un pas al costat i que el govern decideixi que vol fer. Que ens ho expliqui, una vegada ho tinguin ells clar i arribin a un compromís amb els veïns i veïnes sobre quin projecte s'ha d'aprovar en el ple, nosaltres ho tindrem tot en compte i votarem amb la responsabilitat que ens caracteritza. Al final nosaltres som aquí per a facilitar la vida als veïns.