Sant Cugat del Vallès

Totes les opinions

Esther Madrona

Sant Cugat amb ulls de turista

El passat 27 de setembre es va commemorar el “Dia Mundial del Turisme”. Amb aquest motiu vam presentar el nou “Sistema d’intel·ligència Turística” (SIT) que integra diferents fonts d’informació que permeten tenir un coneixement precís de l’activitat turística del nostre municipi, amb especial èmfasi en els eixos estratègics de cultura, natura i sostenibilitat. Aquest nou sistema, SIT Sant Cugat, és una eina de gestió turística que permet integrar diferents fonts de dades d’àmbits tan variats com les estadístiques de visitants al patrimoni cultural, l’activitat digital dels perfils oficials del turisme al municipi a les xarxes socials, les estadístiques d’accés al Parc de Collserola, o les iniciatives sostenibles dels allotjaments.

Alba Gordó

Un país sec

L’estiu que deixem enrere ens ha impactat a tots. Malgrat que com a país mediterrani estem habituats a les sequeres, la que arrosseguem des del 2020 està sent molt més llarga del que és comú. I a més, ha estat acompanyada de múltiples onades de calor de rècord. Un dels motors d’aquesta situació és el canvi climàtic, que sabem que s’acarnissa amb la conca mediterrània, però l’altra és l’elevadíssima demanda d’aigua, molt superior al que ens podem permetre.

Gemma Aristoy

5 anys del 20S: desjudicialització, negociació, democràcia i amnistia

La repressió continua Avui es compleixen cinc anys de l’entrada de la Guàrdia Civil a la conselleria d’Economia,  liderada en aquell moment per Oriol Junqueras. Va ser el primer episodi repressiu contra l’1-O. Repressió que s’inicià en aquell moment i encara continua. Hi ha més de 3.500 processos oberts contra companys i companyes vinculats a l’organització del 1-O i  avui mateix coneixem que la Fiscalia acusa de desobediència greu a la diputada Meritxell Serret per l’organització del referèndum.

Francesc Duch

Comença un nou curs

Comença un nou curs a Sant Cugat, el darrer d'aquest període electoral, ja que el proper 28 de maig de 2023 tornarà a haver-hi eleccions municipals, en les que des d'Esquerra pensem revalidar l'alcaldia. És un bon moment per recordar quin és el nostre propòsit, la base del perquè volem governar. Tenim clar què l'essència de la manera de viure de Sant Cugat i de l'èxit de la ciutat com a pol d'atracció de persones, famílies i empreses és, sens dubte la seva gran qualitat de vida.

Oriol Cisteró

Dues lluites indestriables

Arriba una nova diada, un nou Onze de setembre i ja en van 308 des del 1714, cinc des del 2017, dos amb un President de la Generalitat d’ERC i 3 amb una alcaldessa republicana a Sant Cugat. És, doncs, un 11S on podem fer un cert balanç de la nostra obra de govern a la ciutat i al país. Els governs d’ERC tenen un tret en comú: La preocupació per les persones i el seu benestar. Aquesta és i serà sempre la nostra prioritat.

Francesc Duch

L’alcaldia accidental, una gran experiència

Aquesta setmana he tingut el gran privilegi d’exercir d’alcalde accidental en substitució de la nostra alcaldessa Mireia Ingla. Durant aquest període he pogut visitar i fer el seguiment d’algunes obres i projectes que són força representatives de l’acció de govern del nostre mandat. En primer lloc, vam despatxar amb l’inspector en cap de la Policia Local, per saber de primera mà com ha anat la seguretat durant aquest període estival.

Esther Madrona

Sant Cugat, obert a l'estiu

Probablement, una de les èpoques de l'any més esperades per a tothom és l'estiu. Sovint, quan pensem en l'estiu, ens venen al cap paraules com vacances, viatges, desconnexió, família, amics,... I és ben cert que a la ciutat, poques setmanes abans del juliol i agost, es respira aquesta sensació.   Sant Cugat és una ciutat d'oportunitats, no només en l'àmbit empresarial i econòmic, sinó també en l'àmbit cultural, patrimonial i turístic, i la temporada d'estiu pot ser un bon moment per posar-les en valor.

Francesc Duch

Balanç, punt i seguim

A tocar del mes d’agost, és un bon moment per revisar la feina dels darrers 12 mesos. Cal no oblidar que fins a finals del 2021, seguíem en pandèmia, focalitzant els esforços municipals en la prevenció i la mitigació dels seus efectes socioeconòmics. En tot cas, però, superada la part més complexa de la pandèmia, vam reprendre l’esforç en els projectes que teníem iniciats, però que havien avançat al ralentí.

Oriol Cisteró

Quina gran Festa Major per fi!

Amb la festa major, dúiem una mala ratxa. Ara fa tres anys, just després que Mireia Ingla fos proclamada Alcaldessa de la ciutat, la Festa Major, es va veure mig estroncada per una onada de calor que va obligar a cancel·lar moltes de les activitats programades. Recordo que aquells dies es van obrir les piscines gratuïtament per poder fer front a la calorada del dia. L’any següent, el 2020, la pandèmia feia estralls, molts santcugatencs van perdre algun familiar, ens vam confinar durant mesos i la festa major va quedar en actes online i poca cosa més.