Sant Fruitós de Bages

Notícia

Guerres de campanar o Política, mà esquerra i sentit comú.La notícia de la setmana passada conforme l’alcaldessa de Sant Fruitós, l’Àdria Mazcuñan, i l’alcalde de Manresa, en Marc Aloy, havien arribat a un acord per aturar els litigis existents entre tots dos ajuntaments ha estat una molt bona notícia. Parlant la gent s’entén i sobre tot si el que impera és el sentit comú i no la testosterona i l’ “ ...i tu més”.

Que Sant Fruitós i Manresa hagin passat pàgina a un conflicte nascut de forma absurda arran de la negativa més que justificada dels manresans a acceptar la construcció d’un establiment hoteler, una gasolinera i un aparcament per a camions a tocar del parc de l’Agulla a iniciativa unilateral de l’anterior govern de Sant Fruitós, permetrà a mig termini desenvolupar una zona crucial per al Pla del Bages situada entre ambdós termes: la zona de l’Agulla i el Parc Tecnològic del Guix, i desenvolupar-la de forma consensuada. I aquest fet ens beneficiarà tant a manresans com a santfruitosencs.

Un ajuntament ha de vetllar pels interessos dels seus conciutadans òbviament, però cal que aquests interessos obeeixin a l’interès general real i no a una concepció de la gestió municipal com una qüestió d’ego i, sobretot, si posar-nos a litigar amb el municipi veí ha comportat despesa econòmica i en forma d’hores d’assessoraments jurídics, quan el que calia fer era seure en una taula i parlar. 

Així ho ha fet l’actual govern de Sant Fruitós amb el de Manresa. Parlar, dialogar i arribar a acords, directament. Sense necessitar seguir en litigis. 

Sort que està tornant el sentit comú en la gestió municipal!

Secció Local d’ERC- Sant Fruitós de Bages