Sant Hilari Sacalm

Totes les notícies

Ple 7 de març

Dilluns es va celebrar un Ple Extraordinari amb l'objectiu de sol·licitar un crèdit pel retorn d'uns diners cobrats a una empresa del municipi per una inspecció d'IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques) entre 2011 i 2021. El el nostre posicionament va ser una abstenció, ja que considerem que no tenim tota la informació suficient. Vam transmetre que si realment va ser un error de l'organisme que va fer la inspecció, aquesta s'hauria de fer càrrec de les despeses de gestió.

Transparència

Infoparticipa és un portal que estudia la qualitat i transparència de la informació pública. Segons aquest portal, l'any 2022, Sant Hilari només compleix amb el 42% dels indicadors. Des d'Esquerra Sant Hilari ja fa mesos que demanem a l'equip de govern que es compleixi amb la llei de transparència. De fet, aquestes dades denoten que el model de transparència que sempre havia defensat l'equip de govern era passatger.  

SAREB

Al passat ple del dia 24 de març de 2022 vam presentar una moció per la cessió dels actius immobles de la Sareb. Primer de tot, què és la SAREB? És la societat anònima pel qual es coneix el banc dolent que es va crear a Espanya el 19 de novembre de 2012. Es va crear amb l’objectiu de gestionar els actius, tant de pisos, com sòls i hipoteques de caixes i bancs en risc de fallida. Aquesta reestructuració va assegurar la liquiditat de les entitats bancàries i el sistema financer del conjunt de l'Estat gràcies a la injecció de 64.000 milions d'euros públics.   Com han de retornar aquests diners públics? no es van incloure garanties de retorn social ni econòmic. Això ha esdevingut un xec en blanc mitjançant el qual s'ha sufragat (amb recursos públics) la factura dels excessos de les entitats financeres durant els anys de la bombolla immobiliària.   Què ha passat amb la SAREB? Doncs està sent un fracàs de gestió i un pou de pèrdues. Els ajuntaments són víctimes de la desídia de la SAREB. Com que aquesta desídia del banc tòxic comportava la degradació i pèrdua de valor dels actius i penalitzava els seus resultats, que cada any presentaven pèrdues, per maquillar-ho el 2015 van canviar la norma comptable i no es comptabilitzen les minusvàlues comptabilitzant, d’aquesta manera i des de l’inici, amb aquest criteri nou.   Queda clar que el pla amb el qual es va justificar la creació de la SAREB ha fracassat i no ha servit per recuperar els recursos del rescat de 2012 ni ha servit per abordar l'emergència habitacional resultant de la crisi financera de 2008 ni de la crisi pandèmica de la Covid-19.   Què defensa la moció presentada? Tenir en compte els actius immobles que la SAREB té a Sant Hilari, obrir negociacions amb l’ens per destinar-los a finalitats socials. A més a més, es demana que es garanteixi la territorialització de la gestió dels actius provinents de la SAREB per tal d'acostar la seva gestió a la ciutadania.

Dia de la Dona

Apel·lem a la mobilització a favor dels drets de les dones, avui i cada dia de l’any, per seguir contribuint a una societat més justa i igualitària que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures. Dones amb TOTS els drets!

Ple 26 de gener 2022

https://www.youtube.com/watch?v=6LnkGGfk-IU&t=2599s Analitzem alguns dels punts que vam tractar al Ple Ordinari d'ahir: -Vam tractar temes com l'ampliació del Servei Integral d’Ocupació (SIO) i el servei de suport a l'arxiu municipal. - Un altre punt va ser el conveni de col·laboració amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya per a la cessió d’ús de terreny per a la gestió d’infraestructures de telecomunicacions. - Vam aprovar l'ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, la coneguda plusvàlua. - El punt més important va ser l'aprovació del pressupost de l'any 2022 de la corporació. Finalment vam aprovar tres mocions presentades conjuntament: l'aclaririment de la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost, la reclamació de la millora de les infraestructures de telecomunicacions a Sant Hilari i la defensa del cànon de residus a Catalunya. #santhilarisacalm #EsquerraSantHilari #AlCostatDeLaGent  

Ple 16 de desembre

https://www.youtube.com/watch?v=GTNqSyJM938 Analitzem alguns dels punts que vam tractar al Ple Ordinari d'ahir: - Conveni de col·laboració entre l'ajuntament i la cooperativa Divertus - Concessió dels serveis d'explotació de les instal·lacions esportives - Supressió del transformador aeri del serrat - Moció de suport al model d'escola i a la llengua catalana A més a més vam fer els següents precs i preguntes: - Vam parlar de les comunitats energètiques i l’oportunitat que tenim amb les línies de subvencions que hi ha actualment. - Vam demanar més explicació dels conceptes de les factures que entren els proveïdors. - Vam sol·licitar que se’ns fes arribar informació relacionada amb els vigilants municipals requerida feia mesos. - Vam demanar la previsió per canviar els llums i la porta del camp de futbol per adequar-ho a les necessitats actuals; tan dels usuaris com dels veïns. #SantHilariSacalm #EsquerraSantHilari #AlCostatDeLaGent  

Esquerra Sant Hilari exigeix solucions a la baixa qualitat del servei elèctric que afecta al municipi

El grup d’ERC a Sant Hilari ha liderat la demanda de solucions, elevant les queixes al Síndic de Greuges, el Consell Comarcal de la Selva i les institucions.     El municipi de Sant Hilari Sacalm estan patint de fa temps talls de llum sovintejats, provocats per una xarxa de distribució elèctrica obsoleta que no és objecte de les inversions que requeriria per part de l’empresa responsable. Aquest dèficit i els seus efectes en el dia a dia dels veïns i de l’activitat comercial i empresarial, ha estat motiu de denúncia per part de les institucions del territori. El grup municipal d’ERC ha impulsat una bateria d’actuacions davant les institucions supralocals, per tal de fer costat als veïns i resoldre la problemàtica. Així, la senadora d’ERC Elisenda Pérez ha presentat una pregunta al Senat demanant informació i les actuacions que es pensen requerir a la companyia, amb la sorpresa que, segons el Ministeri, la ràtio d’incidències en el subministrament en la zona no indicaria incompliments dels nivells de qualitat zonal exigits. “No es pot tractar el territori com si fos una estadística d’incompliments, els veïns i les empreses de Sant Hilari ho pateixen, la mala qualitat d’un servei tan bàsic com aquest no és una cosa de ràtios”, ha manifestat Elisenda Pérez que s’ha compromès a continuar l’exigència davant les institucions. Per al seva banda el diputat d’ERC Jordi Orobitg acompanyarà els regidors d’ERC a una reunió amb els responsables del Servei de Qualitat del Subministrament Elèctric de la Conselleria d’Acció Climàtica, on es plantejarà la situació i es reivindicaran solucions. “A aquestes alçades no pot haver-hi país amb dèficits de qualitat energètica perquè les empreses responsables, que guanyen milionades en beneficis, no inverteixen per garantir el servei als abonats. Vetllarem per a que els organismes responsables facin tot el que estigui a les seves mans per forçar a l’empresa”, ha afirmat Orobitg.

Ple 21 d'octubre de 2021

https://www.youtube.com/watch?v=TwTRfBR4fi8 Analitzem alguns dels punts que vam tractar al Ple Ordinari d'ahir. A més a més, vam votar a favor dels següents punts Modificació dels estatuts del Consorci del Ter Aprovació de l'expedient de contractació i convocatòria de la licitació del contracte de concessió dels serveis d'explotació de les instal·lacions esportives Aprovació definitiva de l'OF de la taxa pels serveis de cementiri i serveis funeraris municipals i on es va exposar que s’ha negociat un preu molt més assequible d’aquests serveis Moció de rebuig al projecte d'una indústria extractiva al municipi d'Osor Modificació del pressupost: A favor de dur a terme inversions tant importants com l’asfaltat d’alguns dels carrers del municipi com del canvi per llum LED a la zona esportiva Sistema Tributari 2022: Amb el prec que aquesta modificació del sistema tributari potenciï més inversions a Sant Hilari Sacalm i millori el nostre poble Moció ERC: Mesures que frenin l'escalada de preus de l'electricitat: Vam instar a preveure altres tipologies basades en generació d’energia com per exemple Comunitats Energètiques Locals i sempre amb la mirada posada a les energies renovables Retorn a l'IVA reduït del 10% del sector de la perruqueria, barberia i estètica: Vam sol·licitar el retorn a l’IVA reduït pel sector de la imatge personal i vam emplaçar-nos a treballar per fer una moció per altres sectors afectats. Precs i Preguntes: -Vam reclamar l’estat dels paquets turístics i ens van informar que no estaran disponibles fins a la primavera del 2022 -Vam demanar el termini per arreglar la pilona del Passeig de la Font del Ferro -Vam proposar treballar conjuntament un nou reglament dels Pressupostos Participatius -Vam demanar si hi havia un pla especial de neteja durant la tardor per les fulles, ja que ens certs barris la caiguda d’aquestes afecta de forma  a cases particulars #SantHilariSacalm #EsquerraSantHilari #AlCostatDeLaGent