Sant Hilari Sacalm

Totes les notícies

Xerrades de Barri

Hem iniciat la ronda de trobades amb els diferents barris de Sant Hilari per poder parlar amb tothom i conèixer les problemàtiques i opinions dels veïns i veïnes. El primer va ser ahir al barri del Serrat i va ser una xerrada molt interessant. La propera trobada serà el dijous 21 d'octubre a la Font del Ferro.

Mala qualitat del subministrament elèctric

Avui el grup d'Esquerra ens hem reunit amb la senadora Elisenda Pérez per parlar de la mala qualitat del subministrament elèctric. Davant els nombrosos talls elèctrics que hem tingut aquests últims mesos i després de fer diverses queixes als canals habituals d’atenció al ciutadà, el nostre grup, hem traslladat la queixa a la Senadora perquè ho porti al proper ple. Li hem explicat que en diverses ocasions no arriba senyal elèctric a l’antena, que la instal·lació de la companyia elèctrica és precària i quan plou o fa vent es produeixen talls en el servei i això afecta el senyal de televisió i al subministrament elèctric de les masies de l’entorn. En aquest sentit li hem demanat que reclami l’adequació de la línia elèctrica i les pertinents millores a l’antena a la zona que ens afecta als hilariencs i hilarienques.

Ple 4 d'agost 2021

El passat 4 d’agost va tenir lloc el ple ordinari de juliol on es van tractar temes de gran interès. Clica aquí per veure el Ple   Aquestes són les nostres posicions: Conveni per a la prestació de serveis socials bàsics El nostre vot va ser favorable ja que en tot allò que faciliti la vida dels Hilariencs i les Hilarienques ens hi trobaran. Considerem que tenim molt bons professionals en matèria de serveis socials i trobem molt positiu formar part de serveis com el SAI, el SIAD, el SAD, el transport especial o el servei de teleassistència. Recordar que els horaris d’atenció al públic és de 9 a 13h i s’ha de demanar cita prèvia al 972872037. Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la cooperativa Divertus per la cessió d’ús d’espais per la formació professionalitzadora Pel grup d’Esquerra Sant Hilari era una prioritat disposar de formació postobligatòria i creiem que aquest és un primer pas per professionalitzar. Al punt que es portava a ple es tirava endavant la cessió dels espais de formació que seran a la Casa de Cultura i esperem que els propers passos siguin a curt termini per començar quan abans millor. Per això mateix el nostre vot va ser favorable. Pròrroga de l’atorgament de subvencions per a la implantació de noves activitats econòmiques al nucli antic El nostre vot també va ser favorable a seguir amb les subvencions per implantar noves activitats econòmiques al nucli. Tanmateix vam demanar la possibilitat d’ampliar les subvencions a tots els negocis que ho necessitin per tal de millorar els locals. La resposta va ser que la regidoria ho valoraria però que a dia d’avui la Diputació ja tenia una línia de subvencions que treballa en aquesta línia. Bases generals per la concessió de subvencions per als esportistes Hilariencs que participin en competicions oficials Un any més donem suport a la subvenció per als esportistes i les esportistes del municipi que participen en competicions oficials.

Comunicat del nou reglament i les ordenances fiscals del servei de cementiri

El passat 4 de maig va finalitzar la concessió del tanatori amb l’empresa Mèmora. Per aquest motiu, al ple del dia 27 de maig, es van votar dos punts; el nou reglament del servei de cementiri i les noves ordenances fiscals. El nou reglament aporta canvis que, des del grup d’Esquerra Sant Hilari, creiem necessaris i positius com la possibilitat d’enterrament a terra o la construcció dels columbaris. Tanmateix, considerem que és un reglament molt important i que teníem comentaris a afegir i esmenes interessants que hauríem volgut que es tinguessin en consideració. Per aquest mateix motiu, el nostre grup va sol·licitar que no es votés aquest punt i, després de la negativa de l’equip de govern, ens vam abstenir. Creiem que tot allò que està relacionat amb el cementiri és un projecte a llarg termini, repercutiu i que afecta a tots els veïns i veïnes. Per això mateix considerem imprescindible que aquest reglament es faci amb tots els punts de vista i sensibilitats. Presentarem al·legacions per tal de poder millorar el reglament del cementiri. En aquest sentit, us animem a que si teniu algun suggeriment ens el feu arribar per presentar-ho. En relació a aquest punt, també es van dur a ple les noves ordenances fiscals. Des del nostre grup creiem que ara no era el moment de posar aquestes noves taxes als veïns del poble. Cal que es faci un treball pedagògic a tota la ciutadania perquè sàpiga que els nínxols mai han sigut de propietat i que s’han de renovar les concessions al cap de 50 anys. A més del nou impost per manteniment anual. També és important recordar que tots aquells nínxols anteriors al 1988 tenen una concessió amb una durada de 99 anys, els adquirits entre el 3 de desembre de 1988 i el 4 de febrer de 2004 tenen una concessió de 50 anys, mentre que aquells adquirits a partir del 4 de febrer del 2004 tenen una concessió de 75 anys. La proposta que va fer el grup d’Esquerra Sant Hilari va ser que, inicialment, no es fes un pagament tan elevat, sinó que aquest import es dividís anualment per facilitar el pagament a la població.

Ple 27 maig 2021

Ahir vam tenir el ple ordinari i això és el que va passar: Vam votar a favor del conveni de cooperació científica entre l'EN Guilleries-Savassona , la càtedra de l'aigua i l'ajuntament Vam votar a favor del conveni del circuit de motocròs dels Cortals Ens vam abstenir a l'aprovació del reglament del servei de cementiri Vam votar en contra de les noves ordenances fiscals pels serveis de cementiri i serveis funeraris municipals Vam votar a favor de l'ordenança fiscal pels actes d'edificació i ús del sòl al municipi Vam votar a favor de la renovació del jutge de pau titular i substitut Vam votar a favor la moció de la línia de doble circuit de la MAT al sector Santa Coloma- Riudarenes #santhilarisacalm #esquerrasanthilari #plens2021

Mig mandat

Fa dos anys que 541 persones ens van fer confiança. Avui ens reafirmem i ens comprometem a seguir treballant per fer un Sant Hilari millor. Aquí un resum de tot el que hem fet aquests 730 dies:

#14F

No som molt de fer aquests tipus d’escrits però aquests últims dies hem pogut parlar amb molta gent i creiem que hi ha un seguit de neguits comuns que ens agradaria analitzar. 14F: El TSJC ha decidit mantenir provisionalment les eleccions pel 14F i dóna de marge fins el 8 de febrer, en plena campanya i a només 6 dies de la votació, per prendre una decisió definitiva. És un insult i una temeritat. Es tracta d’una decisió que posa en risc tant la salut com el dret a vot dels catalans i les catalanes i els obliga a triar entre el dret a la salut i el dret a votar. Voteu, votem. Primer de tot perquè és el nostre dret. Votem per correu o presencial però fem-ho perquè cada vot que no mobilitzem serà un vot d’immobilisme. Ells o nosaltres: Estem davant una operació d’estat per intentar derrotar l’independentisme i concentrar tot el vot unionista en el candidat del PSC. Partits com Vox o Ciutadans han dit obertament que donaran el suport a la investidura d’Illa. Gran part d’aquests votants estaran més mobilitzats perquè és la primera vegada que tenen possibilitats d’entrar a la Generalitat o perquè creuen que poden governar. Per tant, segurament aniran a votar en massa. Què vol dir això? Si ells sumen, governen. L’única solució és que nosaltres sumem. Illa: Una persona que està disposada a abandonar la gestió d’una crisi tan greu com la que estem patint per motius, purament, electoralistes no pot ser el nostre president. Una persona que és capaç de deixar el càrrec de ministre a mitja pandèmia no pot estar al capdavant de la institució més important de Catalunya. Estan disposats a fer-ho a qualsevol preu, també modificar les llistes electorals. A Lleida han estat capaços d’apartar el Bernat Solé de la llista, el primer i únic alcalde condemnat per l’1-O. I la resposta és molt clara, no volen 1-O. La llengua: Fa temps que sento parlar menys Català i, amb això, un Català amb menys qualitat. Siusplau, lluitem per mantenir-lo! Si el perdem ens quedarem sense essència.

Comunicat per la moció de la consulta popular per la creació del cos de Policia Local

Tombada la moció per fer una consulta popular per la creació del cos de Policia Local El grup municipal d’Esquerra Sant Hilari hem treballat en una moció que vam portar a Ple el 28 de gener on reclamàvem una consulta popular sobre la creació del cos de Policia Local al municipi. Després de varis incidents s’ha agreujat la necessitat d’augmentar recursos pel control i seguretat de Sant Hilari Sacalm. Actualment al municipi disposen d’una Guàrdia Municipal tot i que no disposen de tot el material defensiu i ofensiu que seria necessari. Per tal de fer-ho de forma transparent, el grup d’Esquerra proposava iniciar una consulta de participació ciutadana per tal de saber l’opinió dels veïns de Sant Hilari Sacalm sobre la necessitat de la creació de la Policia Local. Al ser un tema complex es proposava crear una comissió amb tots els partits polítics locals per poder fer un millor seguiment i arribar a acords com la data o la pregunta. El nostre portaveu, Xevi Prat, apuntava que “Som conscients que el pas de cos de Guàrdia Municipal a Policia local implica un cost addicional important i també un increment del cost estructural del cos però creiem que és una necessitat urgent i una obligació de l’administració cap als ciutadans i ciutadanes de Sant Hilari per la seva seguretat”. Finalment aquesta proposta d’acord no ha prosperat ja que el Partit Independent de les Guilleries va votar en contra i Junts per Sant Hilari es va abstenir. Els arguments de l’equip de govern van ser que “les propostes que portem als programes electorals no es poden substituir per processos de participació ciutadana”. En aquest sentit, l’alcalde va definir tots els moments en que s’ha comptat de la col·laboració indicant que aquest no era un tema per demanar la opinió dels veïns i veïnes ja que era una pregunta “trampa”. A més a més va assegurar que el que realment vol la gent és més seguretat. També va dir que “la prioritat és que hi hagi dos agents patrullant junts que no tenir policia local”.