Sant Hilari Sacalm

Totes les notícies

ERC Sant Hilari participa a la performance “un violador en el teu camí”

Aquest diumenge, 19 de gener, a Sant Hilari va tenir lloc la representació "Un violador en el teu camí”, un himne contra la violència sexual que va néixer a Xile amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. En total, més de 100 persones es varen sumar a aquesta iniciativa i, des d’ERC Sant Hilari també hi vàrem voler ser presents. Per una societat lliure de violències masclistes, on imperi la tolerància i el respecte per les diferències. Per evitar que la desigualtat sigui crònica, el nostre compromís ferm.

Ple 12 desembre 2019

Part I https://www.youtube.com/watch?v=h_7XaYl-fn0&feature=youtu.be   Part II https://www.youtube.com/watch?v=t-eGKJOQYDU&feature=youtu.be

Moció per a iniciar un procés participatiu que permeti ampliar el nombre de carrers, places i espais públics amb nom de dona

ERC Sant Hilari reivindica que només hi ha un carrer amb nom de dona al municipi i proposa iniciar un procés participatiu per revertir la situació    ERC Sant Hilari Sacalm reivindica que al municipi a dia d’avui només hi ha un carrer i cap plaça en nom de dona.    Tal com ha exposat el portaveu del grup republicà, Xevi Prat, “som coneixedors de què hi ha un gran nombre de dones que han fet una admirable tasca per Sant Hilari, per aquest motiu, des d’ERC Sant Hilari ens agradaria revertir aquesta situació iniciant un procés participatiu que tingui com a finalitat poder votar i escollir democràticament un nom de dona”.    Aquesta és una proposta que s’ha treballat de forma conjunta amb l’associació local “La Violeta” i els altres equips de l'ens i, per poder-ho dur a terme hem entrat una moció al pròxim Ple Municipal del dijous 12 de desembre.    La proposta del grup republicà és constituir un grup motor per decidir quins espais públics se’ls ha de posar nom i entre les opcions de noms que proposa ERC en destaquen quatre dones. En aquesta línia, Prat senyala que “ totes han ajudat a prosperar i dinamitzar la nostra vila, ajudant entitats, aportant serveis o, senzillament, aportant altres punts de vista”. “Creiem que totes quatre haurien de tenir més d’hora que tard algun reconeixement”. L’objectiu és que el dia 8 de Març, dia Mundial de la Dona Treballadora, es pugui fer la inauguració oficial i, a partir d’aquí, seguir treballant perquè d’aquí a un temps es puguin tenir més carrers i places amb noms femenins.  De la mateixa manera, també treballen perquè la mateixa Casa de Cultura acabi tenint nom d’una dona important per SantHilari.

Èxit de la Caminada Solidària a Sant Hilari per sensibilitzar i recaptar fons per a l’eliminació de la violència envers les dones

Diumenge, 24 de Novembre, dins del marc d’activitats commemoratives del Dia Internacional contra la violència envers les dones, Esquerra Sant Hilari juntament amb l’associació local de dones La Violeta, va organitzar una caminada solidària  Els participants van poder escollir entre dos possibles recorreguts, adaptats a les característiques d’una caminada popular, aptes per al major nombre possible de participants. Un primer que constava d’un itinerari de sis quilòmetres que anava fins a la Font d’en Gurb i, un segon, aquest de nou quilòmetres, que vorejava el Castell de Mascarbó. Ambdues rutes van permetre a tots els assistents gaudir d’un paisatge privilegiat* i, seguidament, es va dur a terme una *botifarrada popular  a la plaça Doctor Gravolosa on acabaven els dos recorreguts.  Els organitzadors, que fan un balanç molt positiu de la jornada i aposten per a pròximes edicions, han volgut agrair la participació de tots els assistents. Durant la jornada solidària es va poder recaptar 400 euros que es destinaran a activitats per conscienciar i lluitar contra aquesta xacra social.

Foto de grup a la maternitat d'Elna

Records de l'exili

  Esquerra Republicana de Sant Hilari hem portat a terme una sortida, on varen participar 60 persones, al museu memorial de l’Exili de la Jonquera, el passat 3 de novembre, on ens va permetre fer un viatge al passat per veure les condicions tan horribles que varen patir els republicans catalans i espanyols, l'any 1939, en el seu viatge cap a França, per fugir de la repressió del franquisme. Tot seguit ens vam dirigir a la platja d’Argelers, lloc on estava situat el campament de refugiats. L'ultima visita va ser a la maternitat d’Elna, un raig llum per les dones embarassades per tenir els seus fills amb unes condicions mínimament humanitàries.     

En Ferran, l'Emma i en Xevi. Els nostres 3 regidors

Eleccions municipals 2019

Acabem de passar per un període electoral: les Generals, les Europees i les municipals. Amb precampanyes, campanyes.... Tot i això, la participació del poble ha pujat del 65%, a més del 70%. Gràcies a les 541 persones que ens han donat la seva confiança a través del vot, hem obtingut tres regidors que ens han permès tornar a entrar a l’ajuntament. Estem a punt d’encetar una legislatura nova, quatre anys on farem una oposició ferma, però constructiva. La feina fins aquí, ha estat intensa, però l’hem fet il·lusionats i pensant en el poble, us hem escoltat a totes i tots, a través de les enquestes per internet i en paper, amb les tertúlies amb diferents sectors del poble, amb les xerrades de barri, amb les xerrades a les paradetes, amb les persones que ens trobàvem pel carrer i actes del poble i que parlaven amb nosaltres. Hem plasmat les vostres idees en el programa electoral. Aquest programa no es quedarà en un calaix, serà el nostre full de ruta i mirarem de treballar per tal que s’implementin les vostres idees durant aquesta legislatura, i us continuarem escoltant i preguntant. Presentarem propostes, sortides del programa. Esmenes, per millorar les propostes del equip de govern. I recolzarem totes les mocions, propostes, iniciatives que ens condueixin a una República Catalana, lliure de presos polítics i on tothom pugui dir la seva opinió i practicar els seus costums i religió, sempre que no entri en conflicte amb els drets fonamentals de les altres persones.