Sant Hilari Sacalm

Totes les notícies

Entrevista al cap de llista #Xevi2019

Us deixem amb l'entrevista que li van fer al nostre alcaldable, Xevi Prat, el passat mes de Setembre. Esperem que la gaudiu: Bé Xevi, aquest any et presentes com a cap de llista per ERC a Sant Hilari, explica’ns una mica perquè decideixes fer aquest pas.  Doncs tot va començar fa molt temps, la política sempre m’havia agradat moltíssim. Diguem que les inquietuds internes, la manera com s’han desenvolupat les coses al poble, el fet que es perdés el grup d’Esquerra Republicana de Sant Hilari perquè no va sortir cap regidor a l’Ajuntament i el meu historial (vaig participar al 13D, a les consultes, sóc cofundador de l’ANC, estic vinculat en molts entorns, etcètera) em van fer veure que al meu poble li faltava una mica més i em vaig empènyer –també em van empènyer- a formar i reformar la nova ERC de Sant Hilari.    Els meus companys i jo ens vam començar a moure, a buscar gent, a parlar amb els vilatans del poble i, en definitiva, vam començar de nou.  Perquè simplement hem començat de nou, és nova Esquerra i tots són cares noves. Els nostres companys anteriors ens han cedit el pas amablement i, a partir d’aquí, després de parlar molt, vam prendre la decisió: que jo fos l’alcaldable del poble. Jo en tenia ganes, els companys en tenien ganes i el poble crec que en té ganes, sobretot de canvis.  I, per aquells que encara no ho sàpiguen, qui és en Xavier Prat?   Bé jo no vaig néixer aquí a Sant Hilari sinó a un poblet molt petit a prop de Vic, allà ens coneixíem tots i per a mi aquell lloc era el centre del món. En començar a fer-me gran i en moure’m més vaig arribar a Sant Hilari, on vaig conèixer la meva esposa.  Aleshores em semblava  immens, havia passat de viure  en un poble de 800 habitants a un de 6.000!    Recordo que el primer dia em preguntava com ho faria per conèixer a tothom i pensava que no podria, per això la idea era conèixer el poble. Conèixer el poble implica moltes més coses, com es mou, quines entitats té, quina gent està governant.

SETEMBRE 2018

Encetem un nou setembre, i un nou curs polític crucial com els darrers 6 anys. Un mes que ens porta una nova diada, i com cada any la gent de Sant Hilari baixarem a la manifestació amb els busos organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana. Des d’ERC Sant Hilari Sacalm, hi participarem com sempre. Així com cada any, prendrem part a la tradicional ofrena a la Plaça Moragues.  Aquest mes, també,  ens porta una cita important per nosaltres. El dia 23 celebrem l’acte de presentació pública del nostre candidat a l’alcaldia, en Xavier Prat. Hi comptarem amb la presència de la portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, l’Anna Caula. Us esperem a tots i a totes!! D’altra banda , estem a les portes d’una tardor que es preveu calenta. La celebració del judici, i del primer aniversari del referèndum d’autodeterminació i d’aquella jornada històrica- malgrat la violència feixista de l’estat espanyol-  és un fet molt important.  En aquest sentit, a  Sant Hilari, el 30 de setembre tindrà lloc la inauguració de la plaça 1 d’octubre   Acabem recordant-vos que,  el pròxim 15 d’octubre es commemoraran 78 anys de l’afusellament del President Companys. Ara que sembla que la conjuntura política  a Madrid i la debilitat del govern del PSOE fa que necessiti molts suports, és possible que es reobri la finestra d’oportunitat de l’anul·lació del judici sumaríssim i franquista contra el president. A Sant Hilari, com cada any recordarem la barbàrie encenent tres salves d’honor a tren d’alba. Salut i República

Xavier Prat, cap de llista d'ERC per Sant Hilari Sacalm

Anem per feina!

Bon dia Sant Hilari !!   Suposem que ho heu sentit a dir,  no és cap secret,  ja fa un temps que ERC de Sant Hilari ha començat a renovar-se. Un grup de persones animades per gent del poble i per persones de la comarca ens hem decidit començar de nou la ERC de Sant Hilari.  Han estat uns mesos molt emocionants i intensos, parlant amb persones del poble, buscant noves visions dels diferents problemes, buscant gent per participar amb nosaltres i fer un poble des d’un altre punt de vista. No és fàcil trobar un grup de persones que vulguin dedicar-se a la política local, i tampoc es fàcil que s’avinguin tots a la primera. Però després d'unes converses molt intenses hem decidit que tirem endavant una nova ERC. Els membres de ERC que ens precedeixen, humilment, han deixat pas a les noves generacions, i s'han posat a la nostre disposició.No ha estat fàcil, moltes reunions per buscar un enfocament comú i esperançador entre les persones del poble que formem una nova  ERC de Sant Hilari.Gairebé tots nosaltres som novells en la política, alguns només tenim experiències en entitats del poble, però aquesta visió des de les entitats ens és molt important per veure certs problemes. La nostre intenció no és cap altre que millorar el poble, millorar les infraestructures, seguretat, serveis... mirar què li falta al poble i fer-ho. Sabem que en les últimes eleccions municipals ERC no va estar a l'alçada, però això el poble va decidir que ERC no tingués cap regidor. Sabem que hi va haver coses que no es van fer bé però això ens ajuda a no cometre els mateixos errors d’abans. Ara, comencem de nou, comencem una ERC amb molta il·lusió, amb energia per fer les coses ben fetes, per fer coses noves, per fer un poble millor. Tornem per què creiem que podem aportar un seguit idees per fer un poble més dinàmic, més viu, més alegre. Un poble on tothom s'hi trobi bé, on tothom que vulgui parlar pugui ser escoltat. Un poble on els vilatans se sentin segurs.

Nova Secció Local d'Esquerra Republicana a Sant Hilari Sacalm

A les eleccions municipals del 2015, ERC de Sant Hilari va treure mals resultats. El poble no va fer confiança a la llista republicana i el partit va perdre tota representació al plenari. Començava un temps d'incertesa, una sensació de fi d'etapa. Calien nous actors i nous lideratges. Calia renovar-se, però mantenint l’essència. Aquell temps de travessia del desert va donar com a fruit a que la Secció Local quedés en mans de la gestora sota el paraigua de la Comarcal del partit. Amb tot, alguns militants i col·laboradors van seguir mantenint les constants del partit. Tanmateix, un grup entusiasta i jove ben entrada la primavera del 2017, i després de moltes reunions amb militants i simpatitzants per veure com ho veien, vam presentar la nostra candidatura a formar part de la nova executiva del partit al poble, i per tant a constituir una nova secció local. Així, vam organitzar una Assemblea Local i la militància ens va recolzar. D'aquesta manera, en David Juanhuix Tarrés en sortí  escollit president de la secció Local, en Daniel Duran com a secretari d'organització i comunicació, i la Nuri Torrent, secretària de la Dona i tresorera. Passat un temps de prendre mides a la nova situació i gestió del partit, tenint en compte que molts érem nous en política, el grup va seguir creixent  i fins a dia d'avui en aquest estiu 18. El grup s'ha consolidat. Comptem amb una bona colla de col·laboradors i col·laboradores, nous militants i simpatitzants que volen treballar per el futur del poble. Entre ells, en Xevi Prat el nostre candidat a l'alcaldia per l'any 2019. I pel que fa a la resta, ja els heu pogut conèixer amb el nostre butlletí. Tots plegats, doncs, tenim ganes de seguir creixent, de seguir fent créixer el grup i no pararem fins a consolidar el projecte per tal de fer la millor de les llistes possibles com a resultat de la diversitat del poble.  Treballarem per a una llista transversal, oberta, jove, dinàmica, però també tenint en compte l'experiència.