Sant Just Desvern

Programa electoral: transparència i eficiència

• Apostar perquè cada regidor ho sigui, també, de proximitat, esdevenint interlocutor de cada barri i dels seus ciutadans davant l'Ajuntament. • Publicació al web de la informació actualitzada del pressupost municipal i del seu compliment. • Establir que, de forma obligatòria, els representants de l'Ajuntament en institucions supramunicipals informin dels seus posicionaments i actuacions al Ple o a les reunions informatives. • Plans de viabilitat detallats, realistes i totalment públics sobre com es finançaran els projectes amb inversió de l'Ajuntament de nous equipaments i també com es finançarà, any rere any, el seu manteniment i explotació.

Programa electoral: lluitar contra l'atur i economia

• Simplificar els tràmits administratius per a l'obertura de nous negocis. • Creació d'una borsa de treball que faci de mediadora entre les empreses del municipi i les persones del poble que cerquen feina. • Plans específics per a atraure empreses de serveis centrades en els àmbits de les noves tecnologies, medi ambient, cultura i mitjans audiovisuals.

Programa electoral: Urbanisme i habitatge

• Apostar per la continuïtat de la construcció d'habitatge social i que aquest sigui preferentment de lloguer, amb serveis per a la gent gran i promocions destinades a joves • Evitar l’acumulació d’obres en marxa • Estudi de circulació del poble, especialment del Barri Centre i del Casc Antic • Pla de millores dels carrers i voreres i de la seva accessibilitat, així com l’eliminació d’obstacles arquitectònics

Programa electoral: Joventut

Les Joventuts d'Esquerra Republicana s'han encarregat de fer el programa de joventut, tot creant un grup de treball de diferents entitats juvenils que, amb un seguit de propostes, han ajudat a confeccionar-lo: - Disposar de majors descomptes i ofertes per joves tant al Poliesportiu Municipal de La Bonaigua i el seu gimnàs com en els clubs esportius municipals. També demanarem quotes especials si només es vol gaudir de la piscina interior i/o exterior de La Bonaigua o si només es vol fer servir l’àrea de fitness. - Fomentar i ampliar els canals de comunicació del transport públic entre el municipi santjustenc i la Universitat Autònoma de Barcelona (per exemple, a través d’un autobús directe, o via altres municipis veïns, que faciliti l’enllaç directe entre ambdues destinacions). - Poder disposar del Casal de Joves per organitzar esdeveniments públics d’interès cultural juvenil on es puguin vendre tot tipus de begudes. - Creació de subvencions per a l’àmbit de la joventut que no només promoguin el paràmetre de l’oci, sinó que treballin també aspectes com el treball, la prevenció en la salut, l'emprenedoria o l’habitatge Ens veiem el 22 de maig!

L'esport santjustenc té vitalitat

Divendres passat, 8 d'abril, assistia a la II Nit de l'esport, un acte de reconeixement i homenatge a les persones que estan vinculades a les entitats esportives del poble, ja sigui com a practicants o com a directius, delegats o entrenadors. La nit va servir per constatar el que es pot comprovar qualsevol cap de setmana passejant-se pel camp de futbol o assistint al complex esportiu de La Bonaigua: que l'esport santjustenc té vitalitat, que l'esport santjustenc va per llarg, té cantera. La passió i el compromís es desprenia des de les taules i des de l'escenari, en el moment de la recollida d'aquests reconeixements, atorgats i decidits pels mateixos clubs esportius. Un exemple. Particularment també va servir per copsar les necessitats que tenen, per exemple, els equips del club de voleibol o d'hoquei, els de futbol o els de bàsquet. I la majoria coincidien: és necessària una millor gestió de l'espai disponible ja que s'està arribant a un punt de saturació de les instal•lacions. No és un problema fàcil de resoldre. I segur que qualsevol solució que s'arribi a proposar no tindrà a tothom content. Però s'ha d'intentar. Si la majoria coincideix és per alguna cosa i no hi podem donar l'esquena. Nosaltres ens comprometem, com a mínim, a estudiar els diferents escenaris i a fer propostes de solucions concretes per trobar la millor manera de conviure amb el mínim perjudici. Felicito l'organització de l'acte i a les persones que el van fer possible, tant des de l'ajuntament com des de les entitats esportives. No puc estar de dir, però, que es nota molt, massa, la voluntat propagandística de tot plegat. És normal fer aquests sopars cada 4 anys, fent-lo coincidir amb el final de legislatura? No seria millor cada 2 anys? La Nit de l'esport no pot ser un acte de propaganda política sinó de reconeixement. Traiem-nos el protagonisme, per un moment, i cedim-lo a qui el mereix en cada moment. D'esport, se'n practica cada dia a tots els indrets del poble.

Quan es vol, la burocràcia és ràpida

Una de les queixes habituals de veïns o industrials del nostre municipi que han hagut de tramitar algun expedient a l’Ajuntament un dels no és només la burocràcia sinó també la lentitud en tota la tramitació. Però hem descobert un expedient que s’ha tramitat amb una rapidesa inusual. És el relatiu a les Obres de reforma i rehabilitació integral de l’edifici de l’antiga Escola Montserrat, 2a fase. EXP. AUM 2010 50. Com es pot veure és una obra promoguda per l’Ajuntament. Ara detallarem tots els tràmits municipals per veure que, quan es vol, es va ràpid i es compleixen amb totes les disposicions legals. 1. La junta de Govern del divendres dia 3 de desembre de 2010, extraordinària i urgent, va aprovar el següent:   a. Aprovació inicial del projecte executiu de les dites obres.   b. El Plec de Clàusules particulars i el Plec de prescripcions tècniques particulars.   c. Declarar d’urgència les dites obres.   d. Convocar la licitació publica per un import de 1.134.830,18 € (IVA inclòs).   e. El termini de presentació d’ofertes, que va ser de 13 dies (El termini va ser tant curt al tractar-se d’una obra declarada de caràcter urgent). 2. En data 14 de desembre de 2010, es va publicar l’anunci de licitació en el Butlletí Oficial de la Província (Tràmit obligatori). 3. El termini de presentació d’ofertes finalitzava el dia 30 de desembre de 2010. 4. En dates 11 i 14 de gener es procedeix a l’obertura de les ofertes. 5. En data de 24 de gener els serveis tècnics municipals elaboren l’informe per a la valoració de les ofertes presentades. 6. En data de 31 de gener es reuneix la mesa de contractació per fer la proposta d’adjudicació a la Junta de Govern. 7. La Junta de Govern extraordinària del dimecres dia 2 de febrer de 2011 va requerir al licitador que ha presentat l’oferta més avantatjosa una sèrie de document, d’acord amb la legislació vigent, per tal de poder fer efectiva l’adjudicació. 8. La Junta de Govern extraordinària del dimecres dia 21 de febrer de 2011 va aprovar l’adjudicació de les dites obres.

22.000 milions de raons per a l'Estat propi

Divendres 25 de març el Cercle Català de Negocis impartia una conferència sobre les raons econòmiques que tenim els catalans per exigir l'Estat propi, apta per a totes les edats i nivells de coneixement. Començant per les històriques passant per les culturals, comercials i de caire més identitari, arribem a la conclusió que sí, que sols ens aniria millor, en tots els sentits. Durant la xerrada es van presentant les xifres de l'espoli fiscal a que estem sotmesos des de fa anys i també les alternatives a què podríem fer (o haver fet) amb els diners que se'n van cap a l'estat espanyol i que després, un cop posada en marxa la màquina repartidora, s'inverteixen en altres territoris espanyols deixant de banda i obviant que l'esforç fiscal i financer el fem des de Catalunya, on no veiem un ral del que necessitem per tirar endavant. Mentre a d'altres comunitats no hi ha ni un sol barracó a Catalunya tenim nens que encara hi estudien. Mentre es construeix l'autovia que va de Sevilla a Gijón passant per Extremadura i Castella i Lleó, no s'aposta pel corredor ferroviari mediterrani. Mentre es vol mantenir a tota costa el sistema financer injectant diners als bancs, es destrueix el sistema de caixes català. Mentre s'aposta per les grans multinacionals es deixen perdre les petites i mitjanes empreses, una de les bases del sistema productiu català. La xifra: 22.000 milions d'euros l'any. Això és el dèficit fiscal. Milers de milions d'euros que van de Catalunya cap a Espanya sense camí de tornada. Hem de lluitar perquè aquests diners es quedin aquí i formin part del pressupost de la Generalitat. Des de Junts per Sant Just defensem que des de l'àmbit municipal també es pot treballar per la Independència del país. Perquè al cap i a la fi, els beneficis els notarem tots, a tots els nivells. Si la Generalitat de Catalunya comptés amb aquests 22.000 milions d'€, podrien ampliar el nostre Centre d'Atenció Primària, rehabilitar l'edifici del nostre Institut de Secundària, augmentar les places de l'Escola Bressol "Marrecs" i la dotació per a beques menjador i exigir el desenvolupament complet al nostre poble de la Llei de Dependència.

80 anys al servei d'un poble, d'un país

Esquerra Republicana de Catalunya compleix 80 anys. El 19 de març s'han iniciat els actes de celebració de l'aniversari del partit més vell del panorama polític català. El barri de Sants de Barcelona va veure néixer, l'any 1931, un projecte fruit de la unió de tres sectors: el grup liberal del diari L'Opinió, de Tarradellas, el Partit Republicà Català, de Lluís Companys, i l'Estat Català, de l”avi” Macià. Durant tot aquest 2011, sota l'epígraf “Conferència d'Esquerres” es faran debats i reflexions a l'entorn de 4 eixos temàtics: economia, ciutadania i drets individuals, estat del benestar i dret a decidir. Al capdavant, dos dels teòrics més rellevants del panorama d'Esquerra: els ex-consellers Josep Huguet i Joan Manuel Tresserras. Garantia d'èxit! Al web esquerra.cat/80anys es poden consultar els actes previstos i consultar i descarregar material multimèdia interessant, com el vídeo acompanyat del lema “A espatlles de gegants”. El nostre secretari d'Imatge i Comunicació, Ignasi Llorente, explica com aquesta cita pren rellevància en una carta d'Isaac Newton a Robert Hook en què afirmava que si havia vist més lluny era perquè estava assegut sobre les espatlles de gegants, referint-se al bagatge que li havien deixat els seus antecessors. Em sembla una metàfora magnífica del que ha de ser el futur del nostre partit. Mirar enrere, prendre consciència, escoltar els nostres savis, referents i antecessors i agafar embranzida per, des de tots els àmbits (municipis, societat civil, Parlament de Catalunya, …), assolir allò pel que portem lluitant quatre dècades. Ens equivoquem si només lluitem per sobreviure. Hem de sobresortir, fer-nos millors, mirar més enllà i no conformar-nos amb el que tenim o el que ens donen. Necessitem arribar allà on nosaltres volem, no fins on ens deixin. Aquest camí, però, està ple d'obstacles, d'acompanyants que porten un ritme més alt, de companys amb qui fem una part del camí i després es desvien.

Ja ha sortit el número 22 de L'Estel de Sant Just, corresponent a aquest mes de febrer

Ja podeu trobar el número 22 de la nostra revista, L'Estel, editada per la secció local, a l'apartat Butlletí del web. Hi trobareu un article explicant les inversions previstes al pressupost municipal i a què es destinen els diners de Promunsa. També hi ha un article de la JERC sobre el funcionament del Consell de Joventut del poble i una explicació de les primeres converses mantingudes amb RCat de cara a les eleccions municipals del mes de maig. També tenim un record per a la la Maria Pera i Rafart, que ens ha deixat recentment. La Maria va ser la dona d'en Jordi Cardona i Gelabert, lluitador incansable per la Independència de Catalunya. Hem volgut fer-hi una menció en honor a ella i a tota la seva familia. Recordeu que si voleu rebre L'Estel directament a la vostra bústia de correu electrònic només cal que ens ho feu saber escrivint-nos a l'adreça [email protected]