Sant Just Desvern

Ja es pot consultar el programa electoral per les eleccions municipals

Des d'avui, 30 d'abril, ja es pot consultar el programa municipal 2019-2023 d'ERC Sant Just per a les eleccions municipals del proper 26 de maig en format PDF i complet. El programa es va començar a redactar l'estiu del 2018 en base a les aportacions de diferents persones reunides en grups de treball. Paral·lelament es va posar en marxa el web www.femho.cat, un espai de debat i participació ciutadana, amb la idea de recollir idees, propostes i suggeriments que milloressin constantment els projectes plantejats per fer un #SantJustRepublicà #SantJustdeProgrés. El document final que us presentem és un recull de totes aquestes propostes. El web femho.cat segueix obert i a disposició de la ciutadania.

2.733 gràcies, Sant Just!

Gràcies a la vostra confiança hem assolit els millors resultats de la nostra història en qualsevol tipus d'elecció. Hem guanyat a totes les meses excepte les dues del Centre Pilot, Maragall i 1 de les Arts Gràfiques. En totes elles, però, hem ocupat la segona plaça.

Désirée Triler, candidata al Senat

El congrés comarcal d'Esquerra Republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet celebrat el 4 de març a Sant Andreu de la Barca, va escollir les persones que formaran part de la candidatura d'Esquerra Republicana per a les properes eleccions espanyoles del 28 d’abril. Désirée Slauka Triler, de Sant Just Desvern, Advocada especialitzada en dret penal, violència de gènere i responsabilitat civil acompanyarà la candidatura al Senat de Marcel Escudé, consultor del CTTI i expert en lideratge, organització i habilitats comunicatives. Montserrat Vilardosa va ser elegida cap de llista comarcal per a la llista del Congrés de Diputats d’Esparraguera i actualment portaveu municipal, acompanyada per: Joan Barrachina Casals, de l’Hospitalet de Llobregat i secretari local de la UGT l’Hospitalet; Josep Capmany Guillot, de Gavà investigador científic, doctor en Física per la Universitat de Barcelona i treballa al sincrotró ALBA; Isabel Enri Martinez, de Martorell, estudiant d’Educació; Mireia Montfort Sòria, d’Olesa de Montserrat, vinculada a l’àmbit de la comunicació, regidora i consellera comarcal; Myriam Moysset Gil, de Villadecans, cap d’equip de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i regidora.

Resum del Ple municipal del mes de juliol de 2018

El ple de l'Ajuntament de Sant Just, celebrat el dijous 26 de juliol va tractar, entre d'altres temes: - Diferents mesures per amortitzar crèdits de manera anticipada tant amb les entitats bancàries com amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona, cosa que permetrà rebaixar el nivell d'endeutament de l'Ajuntament i disposar de més recursos corrents pel pressupost del 2019. - El destí de 214.000€ per a diferents adquisicions: Contractació de servei Help Desk per a la resolució d'incidències informàtiques 16.310€ Adquisició d'equips informàtics especialitzats per a la lectura digital projectes i plànols. 1.000€ Adquisició d'aplicatius i d'accessos per a consulta i signatura, inclos l'espai "Núvol" 13.881€ Sistema de videoactas pel Ple municipal 5.300€ Adquisició de tauletes i ordinadors 7.000€ Ampliació de la partida pressupostària dedicada a activitats de formació 4.837€ Fer accessible la web i altres canals telemàtics segons la normativa 8.500€ Aportació a la Federació de Municipis de Catalunya per previsió insuficient en el Pressupost 2018 972€ Indemnització a la comunitat de veïns del Carrer Nord 17.000€ Renovació del material de joc i altre material de parcs públics 60.000€ Adquisició d'una carrossa per a la cavalcada de Reis 9.400€ Millores de seguretat en diferents equipaments 3.000€ Tancament exterior del Casal de Joves 2.800€ Instal·lació de vídeo porters i altres mesures de seguretat a l'Escola Bressol 10.000€ Tancament de l'espai lúdic per gossos de can Sagrera 5.000€ Tancament de la pista esportiva de l'escola Montseny 4.000€ Aparcament provisional al Mil·lenari 7.000€ Disseny, edició i distribució per diferents mitjans d'informació d'accions i serveis municipals 15.000€ Rehabilitació del Lacus romà i de la premsa de vi de Can Ginestar 15.000€ Mesures de millora de l'enllumenat del barri Nord 8.000€ - Les bases de participació al concurs musical i a la residència artística dins del Festival singul'art 2018.

Sessió participativa del II Pla de Mobilitat Urbana de Sant Just

El passat dimecres 4 de juliol es van fer els tallers del procés participatiu de l’actualització del Pla de Mobilitat Urbana, una actuació impulsada i dirigida des de la Regidoria liderada per Jordi Porta. El pla de Mobilitat, realitzat per VAIC Mobility, i supervisat per la Diputació de Barcelona, ja es troba en la seva fase propositiva, després d’haver fet les fases prèvies de pre-diagnosi i de diagnosi. El taller, dinamitzat per l’empresa EDAS, va ser molt productiu i es va dividir a les persones assistents en 4 grups: mobilitat a peu, mobilitat en bicicleta, transport públic i vehicle privat i aparcament. Els grups van debatre les propostes que el Pla contempla, i també van tenir opció d'incorporar propostes noves i nous punts de vista. La presentació que es va realitzar es pot consultar a http://santjust.net/media/uploads/transport/20180704_revisio_PMUS_stjust_propostes.pdf. Ara s’entra en un període on la ciutadania pot continuar col·laborant a través de la pàgina web (http://santjust.net/transportimobilitat) o del correu electrònic [email protected] Al setembre es realitzarà una darrera sessió presentant el Pla de Mobilitat, amb tots els canvis i aportacions realitzades per la ciutadania, per tal de que posteriorment s’aprovi al ple municipal. Des d'aquí un agraïment a totes les persones participants a les jornades així com a totes les que ens heu fet arribar aportacions a través dels diferents canals proposats.

Resum del Ple de Sant Just corresponent al mes de juny de 2018

El ple de l'Ajuntament de Sant Just, celebrat el dijous 28 de juny, va aprovar, entre d'altres mesures: - El destí de 2 mil·lions d'euros provinents de la liquidació del pressupsot del 2017 i que s'utilitzaran per a executar de les inversions financerament sostenibles com el Parc Freixes, l'espai del carrer Mercat, la carretera de Can Padrosa, carrer Cervantes, la connexió del carrer Salvador Espriu amb la Carretera, instal·lació de càmeres de seguretat, millores a la Biblioteca i a l'Escola Montseny i a l'enllumenat de l'entorn de l'Ambulatori, CC Salvador Espriu i Escola Bressol. - L'adquisició de la Sala Gran de l'Ateneu. Amb aquest moviment ja tenim la peça jurídica essencial que ens mancava per poder fer-hi les inversions necessàries i dissenyar-ne el Pla funcional i d'usos. - L'inici dels tràmits pel contracte de servei de neteja viària i recollida de residus. Una nova etapa que posa els elements necessaris per millorar la recollida selectiva en origen i augmentar els % per apropar-nos als estàndars europeus. - La moció en defensa dels drets de l'Adrià Carrasco, treballada amb el CDR i el grup de suport "Adri, et volem a casa".

Èxit de la jornada de treball enfocada a guanyar les eleccions municipals

Diumenge passat 3 de juny ERC Sant Just organitzàvem la primera de moltes jornades de treball obertes per preparar les eleccions municipals del 2019. Es van establir grups de treball que s'aniran trobant periòdicament per analitzar, debatre i definir propostes i línies de treball per dibuixar el Sant Just del futur. Concretament són: Estratègia, comunicació i relat Moviments social, entitats i drets de la ciutadania Promició del municipi, creixement urbanístic i serveis públics La feina és continuada i auqelles persones que estiguin interessades en aportar idees i coneixements només s'han de posar en en contacte amb la secció local enviant un correu electrònic a [email protected] L'objectiu és dibuixar i planificar, entre tots, com volem el #santjustrepublicà, que només serà possible amb una ERC forta i decisiva a l'Alcaldia del nostre poble.