Sant Just Desvern

Objectiu: acabar amb la violència masclista

Des d'ERC Sant Just volem declarar que el 25 de novembre, dia contra la violència envers les dones, es posa novament de manifest que una societat igualitària i garant del respecte dels drets humans no és possible quan la meitat de la població és reiteradament discriminada, violentada i assassinada simplement per la seva condició de DONA. Manifestem el nostre rebuig i condemna a qualsevol forma de violència masclista que s’exerceix diàriament contra moltes dones i que representa una greu vulneració dels drets humans fonamentals. En el que portem de 2017 s'han produït 22 feminicidis als països catalans i la línia d'atenció a les dones en situació de violències del principat, ha rebut 4.252 trucades durant els 5 primers mesos d'enguany. Volem que es compleixin els protocols d’atenció a les dones víctimes de violència masclista i exigim que es treballi de manera coordinada amb tots els agents implicats i les entitats de dones. Encoratgem a tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència. La ciutadania no pot permetre's viure en un estat a on la violència masclista només és considerada com a tal quan qui l'exerceix és la parella o l'exparella de la dona; que no atorga ni la meitat d'ordres de protecció i allunyament a les dones i infants víctimes de violència i que retalla la Llei d'Igualtat efectiva entre dones i homes aprovada pel Parlament de Catalunya i sorgida del consens social. Necessitem un estat impregnat de valors feministes que faci ús de totes les eines que tingui a l'abast per acabar amb aquesta xacra. Tant pel que fa als casos més flagrants -els assassinats i les violacions- com també totes aquelles violències simbòliques i quotidianes -com la invisibilització de les dones o la hipersexualització dels seus cossos- que suposen un menyspreu, una discriminació i una desigualtat cap a les dones. Per això cal seguir impulsant campanyes de sensibilització, de prevenció i d’informació a tota la ciutadania, de forma especial als centres d’educació, per arribar especialment a l’adolescència i joventut del municipi.

Comunicat de l'assemblea d'ERC Sant Just

L’assemblea d’ERC Sant Just, després d’un ampli debat, ha decidit continuar amb la tasca de govern al nostre municipi. PER QUÈ VÀREM ENTRAR? - Després de les eleccions municipal del 2015 vàrem decidir signar un acord de govern amb PSC i Movem Sant Just, basat en els eixos del bon govern, la participació ciutadana, la transparència i la política de proximitat, posant èmfasi en les polítiques socials, d’ocupació, d’educació i de cohesió social. Tot centrant-nos en tenir una visió estratègica de futur, definint i construint un Sant Just d’esquerres, catalanista i amb accent independentista. PER QUÈ HEM DECIDIT CONTINUAR? A nivell municipal - El Grup municipal ha desenvolupat de manera més que notable les tasques encomanades en les àrees de comerç, consum, cultura i patrimoni, seguretat ciutadana, participació, mobilitat i seguretat viària complint amb escreix i de manera més que notable amb el nostre programa electoral i el  pacte de govern, fent el que creiem que és millor per Sant Just i sent responsables amb la confiança i el mandat que la ciutadania ens va donar quan ens va votar. A  nivell nacional 1. Hem fet que Sant Just formi part de l’AMI  (Associació de Municipis per la independència). 2. Hem sumat l’Ajuntament de Sant Just a l’acord pel Pacte Nacional pel Referèndum. 3. Hem defensat el model d’Escola catalana al nostre municipi davant dels continus atacs de C’s. 4. El nostre paper va ser clau per aconseguir que s’obrissin escoles per poder votar amb normalitat el referèndum de l’1 d’octubre. 5. Hem aconseguit que tots els partits de govern signin un comunicant rebutjant l’aplicació de l’article 155 de la CE. 6. Hem aturat l’activitat de l’ajuntament tancant les seves portes en l’Aturada General del 3 d’Octubre com a protesta per les actuacions dels cossos de seguretat espanyols durant l’1 d’octubre. 7. Hem aconseguit que l’ajuntament de Sant Just rebutgi i condemni l’empresonament dels presos polítics i dels presidents de les entitats cíviques i n’exigeixi el seu alliberament i es posicioni en defensa de les institucions catalanes.

El 155 ens pren l'autogovern i la llibertat com a poble

En una decisió sense precedents en democràcia el Govern de l'Estat espanyol ha activat el procediment per suspendre l'autogovern de Catalunya. El Govern espanyol pretén cessar el President de la Generalitat, el Vicepresident i els Consellers i Conselleres i restringir les funcions del Parlament de Catalunya, un òrgan escollit pel poble de manera legítima i democràtica el 27 de setembre de 2015.   Donat que les mesures no estan previstes ni a la seva Constitució ens trobem davant d'un cop d'estat encobert.   En comptes d'acceptar les ofertes de diàleg i mediació el Govern del PP, amb el suport del PSOE i de C's, ha optat per suspendre les funcions del Govern de la Generalitat. L'Estat, davant la voluntat de diàleg respon amb més repressió i atacs a drets fonamentals. La manca de tradició democràtica i pactista de l'Estat l'aboca a mesures repressives, jurídiques i policials, que no resoldran el conflicte. Els problemes polítics s'han de resoldre amb política. Des del 2010 Catalunya intenta donar una resposta a la ruptura del pacte del 78. Però ens hem trobat davant d'un Estat irreformable governat per elits al servei d'uns pocs. PP, PSOE i C's estan avalant una persecució política inacceptable, injustificable i inadmissible en cap societat que vulgui ser definida com a democràtica. Utilitzen els recursos de l'Estat per fer una repressió d'una opció política concreta que no toleren. Són pràctiques que crèiem superades. L'excepcionalitat política, judicial i policial ha estat progressiva: des dels recursos contra les declaracions polítiques del Parlament, les condemnes de càrrecs electes pel 9-N, la investigació a la presidenta i membres de la mesa del Parlament, la investigació a més de 700 alcaldes i alcaldesses, la detenció de càrrecs del Govern o escorcolls a empreses i cases particulars cercant proves del referèndum. Les imatges de la repressió i la brutalitat policial de l'1 d'octubre, amb prop de 900 ferits, han donat la volta al món.

Resultats del referèndum de l'1 d'octubre

El referèndum d'autodeterminació convocat per la Generalitat ha estat un èxti a Sant Just Desvern, tant pel que fa als resultats com pel que fa a l'organizació i comportament de totes les persones implicades. El dia anterior ja hi va haver persones que van organitzar activitats als espais de votació per garantir-ne l'obertura, en cas que Mossos, Policia o Guàrdia Civil tinguéssin intencions de tancar-los. Per sort, a Sant Just no vàrem patir cap càrrega policial com, malauradament sí es van produir a poblacions del Baix Llobregat com Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires o l'Hospitalet. Sí es van acabar incautant les urnes i les paperetes de l'Escola Montserrat però les actas i la documentació va restar intacta. Des d'ERC Sant Just només podem agrair la feina discreta però imprescindible de totes les persones que van fer possible que el matí del dia 1 hi haguessin els espais preparats i el material necessari pel correcte desenvolupament de la jornada. També agrair a totes les persones que van dedicar el seu temps a fer que el referèndum es celebrés amb totes les garanties necessàries. Pel que fa als resultats generals a Sant Just s'han emés 6.460 vots, dels quals 5.682 han estat SI (87,96%), 506 NO (7,83%), 205 EN BLANC (3,17%) i 67 NULS (1,04%). A continuació us oferim els resultats mesa per mesa: LES ESCOLES     MESA 1A MESA 1B MESA 2U     CENS 789 744 635 2.168               SI 391 336 278 1.005 89,49% NO 26 22 23 71 6,32% BLANC 10 8 9 27 2,40% NUL 10 1 9 20 1,78%             TOTAL 437 367 319 1.123               PARTICIPACIÓ 55,39% 49,33% 50,24% 51,80%   IES     MESA 3A MESA 3B MESA 4U MESA 5A MESA 5B MESA 91U     CENS 902 898 1.312 725 750 769 5.356                     SI 422 414 375 323 352 299 2.185 89,92% NO 20 25 52 20 20 22 159 6,54% BLANC 12 16 9 15 4 9 65 2,67% NUL 2 2 6 1 5 5 21 0,86%                   TOTAL 456 457 442 359 381 335 2.

ERC Sant Just garanteix el bon funcionament del referèndum de l'1 d'octubre

Davant les diferents informacions i especulacions que han sorgit arran de la convocatòria del referèndum del dia 1 d’octubre i del seu desenvolupament a Sant Just Desvern el Grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Just Desvern vol manifestar: 1. Dins de l’àmbit del Govern municipal sempre ha existit un punt de trobada i consens amb els partits que el conformen i mai s’ha posat cap impediment per part de ningú amb l’objectiu de garantir el dret a vot de la ciutadania de Sant Just que així vulgui exercir-lo. 2. Que l'ajuntament ha fet la seva feina en els terminis establerts, gràcies al compromís adquirit amb el pacte local amb Esquerra, i ha posat 7 col·legis a disposició de la Generalitat. 3. Que la Generalitat, al nostre parer per donar resposta a qüestions de logística i seguretat, ha confirmat 4 espais electorals al nostre municipi que es poden consultar al web https://onvotar.garantiespelreferendum.com/on-votar/index.html 4. Esquerra Sant Just seguirem treballant per garantir que el dia 1 d'octubre aquests espais s'obriran sense problemes ni incidències. 5. També treballarem perquè tothom pugui fer campanya amb normalitat, defensi el sí o el no. Ara mateix aquest és l'únic objectiu. Tenim la mirada posada al dia 1.    

La democràcia, atacada

ERC Sant Just volem manifestar la nostra condemna més ferma davant dels gravíssims i excepcionals esdeveniments que estem vivint aquests dies a Catalunya, on s’estan vulnerant drets com la llibertat d’expressió, el dret de reunió i el dret a la intimitat i s’estan practicant escorcolls i detencions que generen dubtes sobre l’existència d’irregularitats jurídiques.   El Govern de l’Estat espanyol ha faltat al respecte al poble de Catalunya i ha perpetrat el pitjor atac que haguem viscut en democràcia aplicant, de manera autoritària i encoberta, l’article 155 i suspenent, de facto, l’autogovern del país. Ha dilapidat el règim del 78 i l’Estat autonòmic. Ha senyalat més de 700 alcaldes cridant-los a declarar. Som davant d’un Govern que no respecta els valors democràtics ni les institucions catalanes ni les persones, escollides democràticament, que les representen. Les mesures repressives, de por o de força desproporcionada, no ens faran enrere.   Defensem el dret fonamental d’autodeterminació dels pobles, a partir de la seva capacitat de decidir democràticament i, per tant, a ser consultats sobre la seva pròpia identitat.   Per tot plegat volem manifestar el nostre suport al Govern de la Generalitat de Catalunya, als representants de les institucions catalanes i a tota aquella gent que treballa per garantir tots aquests drets que ara estan fortament amenaçats.   Animem a seguir amb la nostra lluita pacífica, cívica i democràtica i a participar de les concentracions previstes, sobretot la del proper diumenge 24 de setembre a les 11h davant dels Ajuntaments, i fem una crida inequívoca per assolir una gran mobilització per votar el proper 1 d’octubre.

Inici de la campanya pel SI

El proper dijous 14 de setembre iniciem la campanya pel SI en la votació del referèndum del dia 1 d'octubre, conjuntament amb el PDeCAT Sant Just, Òmnium i ANC. Us hi esperem!

Com estem preparant el referèndum de l'1 d'octubre?

El Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei del referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya i la Llei de transitorietat jurídica i el Govern de la Generalitat ha signat el Decret de convocatòria per organitzar i celebrar el referèndum en data 1 d’octubre de 2017. L'Ajuntament ha rebut la comunicació pertinent rebuda per part del Govern de la Generalitat signada pel MHP Puigdemont i l'Hble. Oriol Junqueras. Cal recordar que Sant Just Desvern és un municipi on durant la consulta del 9N varen votar 6.260 persones, de les quals 5.096 ho varen fer afirmativament, i el 27S JxSI i la CUP varen sumar 5.487 vots. Davant d’aquests fets el Grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Just Desvern vol treballem per garantir que l'1 d'octubre es podrà celebrar el referèndum amb les màximes garanties perquè estem compromesos amb la legalitat que emana del Parlament de Catalunya i amb la pluralitat i amb la ciutadania que, de manera legítima, vol exercir el seu dret a vot amb la màxima regularitat i garanties democràtiques. Des de la responsabilitat de formar part del Govern municipal treballem intensament i ens coordinem amb els òrgans de la Generalitat de Catalunya per aconseguir aquestes garanties i que la ciutadania de Sant Just, tant qui vulgui votar SI com qui vulgui votar NO, es trobi davant d’un procés legítim, democràtic i vinculant. Les gestions fetes des d'ERC han servit perquè dels 10 punts habituals 7 estiguin a disposició i en condicions adequades: Les Escoles, Centre Pilot i Escoles Montserrat, Montseny i Canigó, Institut i Centre d'Atenció Primària – Ambulatori.

La nova línia de bus L30 uneix Mas Lluí i El Parador

Des del 8 de setembre s'ha posat en funcionament la nova línia de bus L30, que permetrà arribar a una freqüència de pas de 20 minuts entre el barri de Mas Lluí i El Parador, donant compliment a una de les reivindicacions del veïnat dle barri i, al mateix temps, es dona compliment a una de les propostes electorals d'ERC. La línia L30 tindrà una freqüència de pas de 20 minuts (en comparació amb els 40 que tenia la L10) i mantindrà les parades que té actualment la línia L10 entre el Mas Lluí i El Parador. La L10 ja no donarà servei en aquest tram. La nova L30 estarà completament finançada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Just no ha hagut de fer cap aportació al respecte. El regidor de Mobilitat, Transport Públic i Seguretat Viària, Jordi Porta, segueix treballant intensament per continuar donant compliment a les reivindicacions del territori i del programa electoral per tal d'enllaçar Mas Lluí, per una banda, amb l'estació de Renfe de Sant Feliu i, per l’altra, amb l'Hospital Moisès Broggi, a banda de connectar amb altres línies de transport públic que connecten amb Barcelona. Jordi Porta ha realitzat una tasca magnífica amb les administracions supramunicipals per aconseguir millorar la connectivitat entre Mas Lluí i el nucli urbà de Sant Just.