Sant Just Desvern

Sessió participativa del II Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible

L’Ajuntament de Sant Just Desvern està treballant en el Pla de Mobilitat 2018-2024. Es tracta de revisar el pla existent, del qual podeu trobar tota la informació en aquesta mateixa pàgina, per tal d’aprovar el que ha de definir les línies estratègiques per als propers anys. El toc de sortida serà el proper 19 de juliol a les 19.30h, a la Sala de plens de l'Ajuntament, quan es fa la primera sessió participativa per parlar, debatre, pensar i regirar la Mobilitat a Sant Just. Els objectius principals sobre els quals es volen debatre els reptes i les prioritats amb la ciutadania, abans de tancar la diagnosi inicial, són: fomentar l’equitat social mitjançant el dret universal a la mobilitat reduir l’accidentalitat millorar la qualitat de l’aire millorar la salut reduir la contaminació acústica, l’efecte hivernacle, el canvi climàtic i el consum energètic associat al transport guanyar espai públic per a les persones optimitzar l’accessibilitat a l’activitat econòmica. Hi ha molt marge per millorar i el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2018-2024 serà l'eina necessària perquè la regidoria de Mobilitat, Transport Públic i Seguretat Viària, liderada pel regidor Jordi Porta, tingui el full de ruta a llarg termini, treballat i consensuat amb la ciutadania. Si voleu participar en aquest procés participatiu, podeu assistir a les sessions participatives que tindran lloc aquest 2017, obertes a tothom, i/o adreçar-vos a l’adreça [email protected]

Convocatòria d'assemblea oberta i sopar d'estiu

Som en ple estiu i han passat dos anys des de les eleccions municipals i la constitució de l'Ajuntament. Unes eleccions municipals que van suposar, per a ERC Sant Just i gràcies al suport de molts i moltes santjustencs i santjustenques, els millors resultats de la història: 1.315 vots que es van traduir en 3 regidors, passant a ser la 3a força del poble.   Creiem que és el moment ideal per trobar-nos i compartir una estona al pati de l'Antiga Granja Carbonell i és per això que us convoquem el proper dimarts 18 de juliol a les 20,30h per fer una assemblea d'ERC, oberta a tots els militants, simpatitzants i amics que vulguin ser-hi per tractar, bàsicament, dos temes centrals, molt concrets però que necessiten debat i opinions: Revisió i balanç dels dos anys de govern municipal a Sant Just 1 d’octubre: referèndum. Que haurem de fer? Quina serà la nostra feina? El nostre equip de regidors (Sergi Seguí, Jordi Porta i Ferran Tost) treballa sense descans per aplicar les propostes clau del programa electoral: procés de construcció nacional, aplicació de polítiques de progrés social, dibuixar les línies estratègiques i de futur de Sant Just i fer-ho des de la transparència, l'ètica i la proximitat. Ho podrem comprovar el dia que ens trobem però ja us podem avançar un document amb un petit resum de la feina feta pels nostre Grup municipal a l'Ajuntament.   En acabar, sobre les 21.30h, podrem gaudir d’un excel·lent sopar i així poder compartir una bona estona a la fresca de la palmera.   Us demanem, si us plau, per qüestions d’organització, que abans del 14 de juliol ens confirmeu si us quedareu al sopar.  

1 D'OCTUBRE: #REFERÈNDUM

Tenim data i pregunta per al referèndum. L'1 d'octubre de 2017 ha de quedar marcat en vermell als nostres calendaris. Votarem i decidirem si volem que Catalunya sigui un estat independent en forma de República. SI o NO. Així de senzill. O República Catalana o monarquia espanyola. Igualtat d'oportunitats per a tothom, per a partidaris del SI i per a partidaris del NO. Aquells que volen mantenir l'statu quo actual i també aquells que volem avançar cap al canvi, construir una nova República. L'anunci d'avui ha estat un cop vers un Estat que sistèmaticament es nega a escoltar els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Des d'ERC Sant Just farem tot el que estigui a les nostres mans des del Govern municipal per facilitar que la ciutadania de voti amb les mateixes característiques i com en qualsevol altre convocatòria electoral. Normalitat absoluta. Serà un procediment nét i garantista.

Presentada la proposta de millora de la mobilitat al centre de Sant Just

Aquesta setmana s'ha presentat al veïnat i comerciants dels carrers Bonavista i Raval i dels passatges Montseny i Serral una proposta per a la millora de la mobilitat a la zona centre del municipi. A l'acte hi van assistir una quarantena de persones i van ser-hi presents els nostres regidors Jordi Porta i Ferran Tost. Es van exposar els canvis que es plantegen per aquesta zona del Barri Centre: renovar el ferm del tram central d’aquests carrers. Es trobar en mal estat i cal fer la substitució de les actuals llambordes per asfalt imprès, seguint l’exemple de les actuacions dutes a terme en altres indrets del Barri Centre com la Pl. Campreciós. es va explicar la idea de convertir la zona del carrer Bonavista entre Marqués de Monistrol i Badó en una Zona de Baixes Emisions. El control d'accés a aquesta zona es farà mitjançant la col·locació de càmeres en els accessos dels carrers Raval i Bonavista. Aquestes càmeres, lectores de matrícules, permeten garantir l'accés a carrers, només, als vehicles autoritzats. Aquest sistema també millora la seguretat ciutadana ja que aquells vehicles que han estat robats o tenen antecedents poden ser detectats i posats en coneixement de la Policia Local i Mossos d’Esquadra. A la reunió es va acordar amb els veïns i veïnes que els vehicles que disposen de garatge en aquests 4 carrers podran accedir-hi lliurement. També ho podran fer les persones residents, tot i no disposar de gual, per fer càrrega i descàrrega durant 20 minuts. A la reunió es va informar també que el comerç d'aquests trams de carrers restringits a la circulació de vehicles continuarà disposan, a la zona perimetral, d'espais reservats per a càrrega i descàrrega, entre les 8 i les 11 h del matí. Una de les demandes del veïnat i dels comerços de la zona va ser la de crear més places d’aparcament al Parc Freixes un cop aquest s’urbanitzi. D'aquesta manera seguim donant compliment al nostre programa electoral, guanyant espai per als vianants, pacificant el trànsit i fomentant el comerç local i de proximitat.

1a edició del Quintotapa a Sant Just Desvern

La regidoria de comerç, liderada per Ferran Tost, ha organitzat conjuntament amb AGT Baix Llobregat i els bars i restaurants del municipi, la 1a edició del Quintotapa a Sant Just Desvern, una clara aposta pel comerç local i pel producte Km0 i de temporada.  Fins al 7 de maig diferents productes ecològics de Km0 i dle Parc Agrari del Baix Llobregat aterraran a les taules de Sant Just Desvern per ser protagonistes del QuintoTapa Sant Just Desvern #Km0. En aquesta primera edició 21 establiments restauradors participen posant les seves millors armes gastronòmiques sobre la taula per fer creacions originals i gustoses amb els productes de temporada i de proximitat de la comarca. La ruta serà excusa per descobrir els atractius turístics del nostre poble, tot fent un recorregut gastronòmic i participant de les diferents activitats que se celebren aquesta primavera: QuintoTapa, Sant Jordi, Festa del Comerç, Territori Special, Festa de la Pau i Divendres als parcs. Durant la ruta, es podran degustar la tapa Km0 (3 €) i la tapa de la casa (2,5 €) amb un Quinto Moritz. El premi gros tindrà al comerç local com a protagonista: visitant les dues zones de la ruta es podrà optar, omplint el Tapaport Or, a un premi d’un xec regal de 400 € per consumir als establiments adherits a les associacions de comerciants de Sant Just Desvern. També hi haurà premi per al Tapaport Argent, la fotografia d’Instagram i al millor cambrer o cambrera.

Presentació de l'AECAT al Baix Llobregat

Els regidors del nostre Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament no es van voler perdre la presentació de l'Assemblea d'Electes de Catalunya a la comarca que es va fer el divendres 31 de març al Centre Cívic Les Tovalloles de Sant Feliu de Llobregat. L'AECAT és un registre voluntari de càrrecs electes del país, des d’alcaldes/ses, regidors/es, diputats/des al Parlament de Catalunya, diputats/des al Congrés fins a senadors/es i eurodiputats/des. Aquest registre, actualment, és propietat de l'AMI, Associació de Municipis per la Independència, de la qual Sant Just n'és membre des de juliol del 2015. La voluntat és crear una base de dades única per si, en un futur, calgués convocar una assemblea constituent de càrrecs electes. Per aquesta raó és important remarcar que l'AECAT no és patrimoni de cap partit política ni hi predomina cap ideologia política. L'objectiu és la defensa dels valors democràtics i, per tant, la transversalitat política ha de ser molt present en aquest registre.

La República que farem des del Baix Llobregat

El passat 19 d emarç les seccions local de Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern ens varem coordinar per realitzar un acte conjunt al Parc de Torreblanca amb un convidat d'honor: el diputat al Congreso Gabriel Rufián. L'activitat s'emmarcava en les més de 140 parades informatives que ERC va organitzar el cap de setmana del 18 i 19 de març per conéixer les necessitats de la ciutadania de cara a la República que farem. Cada secció local va organitzar, en 3 punts diferents d'aquest Parc d'àmbit metropolità, carpes per tal de parlar amb qui es vulgués aturar i recollir propostes i idees per al nou país que farem. Rufián va estar acompanyat pels regidors i regidores d'ERC als 3 Ajuntaments i de diferents persones que formen part de les executives locals i comarcal així com de multitud de gent que es va voler apropar a saludar i parlar amb ell.

Gabriel Rufián "apadrina" la JERC de Sant Just

Diumenge 5 de març vàrem celebrar la tradicional Calçotada de Sant Just enguany amb notícies molt positives: la visita del Diputat al Congreso Gabriel Rufián i la confirmació que la JERC de Sant Just torna a activar-se gràcies a l'empenta d'un grup de persones joves compromeses amb la defensa del país, de Sant Just i dels drets socials. Més d'un centenar de persones ens van acompanyar durant la jornada. A l'hora del vermut les persones assistents van poder conéixer i parlar amb Gabriel Rufián, una de les persones més que més defensa els interessos dels catalans i catalanes al Congreso de los Diputados de l'Estat espanyol. Durant el matí es va realitzar la reunió constitutiva de les JERC Sant Just, un procés que es venia treballant des de setmanes enrere amb la col·laboració de les JERC del Baix Llobregat i que el 5 de març es va acabar confirmant. El compromís inequívoc i les ganes de treballar del nostre jovent és una eina indispensable per construir un millor país i un millor Sant Just.

ERC Sant Just promou un Govern municipal d'esquerres i sobiranista

ERC Sant Just Desvern hem acordat un Govern de coalició per al mandat 2015 - 2019 amb el PSC i Movem Sant Just en virtut del qual Josep Perpinyà serà alcalde del nostre poble en base als acords adoptats en el document que es pot consultar a http://locals.esquerra.cat/documents//2015-06-12-erc-psc-movem-pacte-1.pdf El nostre grup municipal gaudirà d'una nova etapa amb 3 regidors i més responsabilitats de Govern que mai, fet que suposa un gran repte per a en Ferran, en Jordi i en Sergi.