Sant Just Desvern

Notícia

Esquerra Republicana presenta 65 propostes per lluitar contra els efectes de la Covid-19

ELS REPUBLICANS PRESENTEN UN DOCUMENT AMB ACCIONS SOCIALS I ECONÒMIQUES PERQUÈ NINGÚ QUEDI ENRERE DURANT AQUESTA CRISI I LES POSA A DISPOSICIÓ DEL GRUP IMPULSOR, UNA MESA DE TREBALL AMB TOTS ELS PARTITS, EXPERTS I REPRESENTANTS DE DIFERENTS SECTORS DEL MUNICIPI, UNA LLARGA REIVINDICACIÓ D'ERC DES DE L'INICI DE LA PANDÈMIA.

Des d’Esquerra Republicana fa temps que treballem en propostes a curt, mig i llarg termini. Són mesures centrades en acompanyar i donar suport als veïns i veïnes afectats, al comerç de proximitat, autònoms, pimes i teixit productiu de Sant Just Desvern, amb la seva expertesa i acompanyament.

El document s'ha presentat al registre de l'Ajuntament i es posa a disposició del Grup Impulsor que es reunirà dijous 21 de maig. Conté 65 propostes i té l’objectiu, més enllà de les accions més urgents i d’emergència social, de repensar el futur de Sant Just, replantejant el model actual per avançar cap a un poble molt més social, més particpatiu, sostenible i verd.

El document complet es pot consultar a http://locals.esquerra.cat/documents/arxius/propostes-covid19_erc-sant-just.pdf
 
Algunes de les propostes més destacades són:

1. Exigir al Govern espanyol flexibilitat en l’aplicació dels superàvits del pressupost del 2019 per tal de poder finançar accions i propostes per fer front als efectes de la Covid-19.

2. Crear una línia d’ajuts, amb convocatòria immediata, adreçats a les llars d’infants privades per tal que adaptin les seves instal·lacions a les noves realitats derivades del compliment de les normatives sanitàries.

3. Ampliar a la gent gran que ho sol·liciti el servei de recollida i distribució d’adquisició de productes bàsics com medicaments o aliments per evitar que s'hagin de desplaçar.

4. Tenir present en el procés de desconfinament i retorn progressiu als llocs de treball presencials que depenen de l’Ajuntament, les persones treballadores amb infants a càrrec o en edat escolar mentre no es tornin a obrir les llars d’infants i els centres educatius, facilitant al màxim les opcions de teletreball.

5. Creació d’una nova línia d’ajuts per a l’adaptació de locals comercials als requeriment s de la “nova normalitat” post Covid19, o ampliació de les despeses justificables de la línia existent d’ajuts a l’adaptació dels locals a la normativa. Introducció de criteris de superfície que prioritzin el petit comerç.

6. Línies d’ajuts per donar suport al comerç local destinades als establiments i activitats del sector comercial o de serveis de Sant Just Desvern que durant l’estat d’alarma han hagut de tancar o bé només han pogut obrir parcialment i, per tant, no han pogut prestar el seu servei amb normalitat.

7. Ajut complementari als ajuts de les administracions destinat principalment a les persones autònomes que no disposen de de local.

8. Creació d'una targeta local de fidelització del comerç i restauració local, amb descomptes per a promoure les vendes.

9. Ampliació sense cost durant l’any 2020 del permís de metres de terrassa per a la restauració que permeti compensar la limitació d’aforament del seu local.

10. Fomentar l’ús de noves tecnologies en l’àmbit de la cultura per mantenir, en la mesura de les possibilitats, la programació cultural del poble i treballar, conjuntament amb el Consell de Cultura, en com es reorienten les activitats culturals pels propers anys.

Pel que fa a l'àmbit de la mobilitat i la via pública podeu trobar propostes concretes en aquest article: http://locals.esquerra.cat/santjust/article/102800/les-6-mesures-immediates-i-9-urgents-a-curt-mig-termini-per-canviar-la-mobilitat-del-futur

Amb aquesta iniciativa Esquerra Republicana vol aportar elements al debat. Les propostes han estat enriquides amb aportacions d'entitats i de diferents sectors econòmics. És per tant un document viu, que es pot ampliar fruit de més reunions i contactes.
Sergi Seguí, portaveu municipal d’Esquerra Republicana, ha manifestat que per fer front a aquesta crisi social i econòmica “cal repensar i definir un nou model de poble que tingui com a prioritat donar resposta a les necessitats de les persones i dels barris".

“Sant Juist és la seva gent, i la nostra preocupació ha de ser el benestar de tothom. Hem de posar l’economia al servei de les persones i no les persones al servei de l’economia”, ha declarat el portaveu republicà. En aquest sentit, Seguí ha afegit que “per garantir vides dignes hem de enfortir l’estat de benestar i fer possible un poble de les persones, dinàmic, inclusiu, equitatiu, verd i que no deixi a ningú enrere”.