Sant Just Desvern

Notícia

Ple Sant Just, juliol de 2021

Plens Municipals
El passat dijous, 29 de juliol, va tenir lloc el ple ordinari del mes de juliol, el darrer de l'estiu, durant el qual s’hi van tractar diversos temes. Reprendrem els plens al setembre.

Sobre la modificació de l’Ordenança Fiscal número 15 en els supòsits de les ocupacions de via pública vinculades a l’exercici de diverses activitats, essent conscients dels menors ingressos que aquesta mesura suposa pels ingressos de l’Ajuntament de Sant Just però entenenent que tot i que les restriccions aplicades afecten menys que les de fa 15 mesos a l’inici de la pandèmia, sempre ens hem mostrat favorables a aplicar mesures que ajudin el nostre teixit comercial.

Hi vam votar a favor i la modificació es va aprovar per unanimitat.

Respecte als diversos punts de l'ordre del dia que feien referència a modificacions singulars de la Relació de Llocs de Treball (RLT), considerem que es tractava bàsicament de qüestions d’organització interna, però en parlar amb el Comitè vam tenir la sensació que se’ls presenten aquestes propostes sense buscar el debat.

D'altra banda, vam votar a favor de l'aprovació definitiva de les bases per a la convocatòria per la concessió de subvencions per a fomentar l'ús de transport públic i de la mobilitat sostenible en règim d'adjudicació directa ja que les vam treballar conjuntament i coincidim en  en què cal ponderar segons els membres de la unitat familiar, però creiem que el topall hauria d’haver estat menor, ja que establir d'entrada la base del 45.000 € per un sol membre és un topall molt alt . De fet, vam demanar que en la següent convocatòria es baixi aquest topall per a què realment ajudem a qui més ho necessita).

Aquest punt es va aprovar amb l'únic vot en contra de la regidora no-adscrita.

Com no podia ser d'una altra manera, vam votar a favor de l'aprovació definitiva del projecte d’execució de les franges de protecció contra incendis de Sant Just tal i com ja vam fer en l'aprovació inicial. Vam insistir en la necessitat de fer-les el més aviat possible per evitar veure imatges com les que ens han colpit aquests darrers dies.

En aquest punt vam voler reconèixer i agrair la gran tasca que han realitzat el cos de bombers, els agents rurals, la pagesia i les persones voluntàries per l’extinció dels diferents incendis que s’han produït els darrers dies a Catalunya.

Els diferents projectes plantejats es van aprovar per unanimitat de tots els grups.

A continuació es va debatre sobre l'aprovació del pla estratègic de subvencions de l’ajuntament de Sant Just Desvern per als anys 2022, 2023 i 2024.
 
Montse Molinero: "Des d’ERC hem estat treballant amb aquest pla estratègic i per tant ja hem fet les nostres aportacions en les sessions de treball. Hi votem a favor tot fent una crida a l'establiment d'una comunicació fluida amb les entitats" 

El pla estratègic de subvencions es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

Un altre dels punts de l'ordre del dia va consistir en el debat sobre l'aprovació del compromís i voluntat de creació de 107 places per a infants de 0 a 3 anys per a llars de titularitat municipal i sol·licitud de subscripció de conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació
Montse Molinero: "Des d'ERC perseguim que aquest projecte es faci realitat des de l’inici de mandat i gràcies a la negociació del pressupost 2021 hem aconseguit que s'accelerés."

Aquest punt es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

Ja en l'apartat de mocions es va debatre la presentada pels grups municipals del PSC, MOVEM, JxCAT, ERC i el regidor no adscrit d'adhesió i suport al Grup Impulsor de Salut Mental Comunitària del Baix Llobregat, que es va aprovar per unanimitat.

Durant el debat sobre la moció del grup municipal CUP-AMUNT per l’adhesió a la Plataforma per a recuperar l’energia, en Sergi Seguí va comentar que "si bé és cert que el nostre municipi no compta amb infraestructures com les que es descriuen a la moció sí que des del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, dirigit per ERC, es vol liderar la revolució verda i de la justícia social."
 
Sergi Seguí: "L’energia és un dels elements claus d’aquesta revolució i, per tant, recuperar el control de la principal font de producció d’energia renovable al nostre país està entre els idearis del Govern de la Generalitat i del nostre partit. De la mateixa manera que ens adherim i liderem a l’associació de municipis per a l’energia pública (AMEP), donem suport a la recuperació de les hidroelèctriques".

Hi vam votar a favor, la moció va ser rebutjada pels vots en contra de PSC, JuntsXCat i del regidor no adscrit...