Sant Just Desvern

Notícia

El mirall d'Afganistan

Propostes republicanes
Encara colpits per tot el què està passant ara mateix a l'Afganistan, des d'Esquerra Sant Just no podem sinó repassar què hem fet a nivell local per a contribuir a minimitzar el patiment dels milers de persones que pateixen aquesta terrrible situació.

Sant Just Desvern ha expressat de manera continuada la seva voluntat d'esdevenir un municipi d'acollida.

De fet així ho vam expressar explícitament durant el ple del mes d'abril de 2016 quan, amb l'única abstenció dels quatre regidors de l'aleshores Convergència (fins i tot PP i Cs hi van votar a favor), vam aprovar una moció de rebuig a l'acord del govern de la Unió Europea amb Turquia que suposava un cop molt dur a l'acollida de refugiats.

Aquesta moció defensava, entre moltes altres coses: 
 

"l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Just al Manifest "Passatge Segur" subscrit per moltes organitzacions socials, sindicats i partits polítics de tota Europa i, en aquest sentit, insta la UE i els seus Estats membres a què ordenin la creació de passadissos humanitaris, i que possibilitin, des del respecte, l'asil d'aquestes persones entre els 28 Estats membres de la Unió Europea" 


(Consulteu el text íntegre)

La caiguda de l'Afganistan a mans dels talibans suposa un greu retrocés en drets humans a la zona i agreujarà encara més el patiment de dones i nenes, que queden totalment desprotegides davant la violència masclista i davant la invisibilització social a la que sabem del cert que seran sotmeses.

Europa no pot seguir donant l'esquena a tanta i tanta gent que, com en el cas dels refugiats de la República davant el cop d'estat franquista, fuig del terror.

Encara avui mateix tenim camps de refugiats al cor d'Europa que mantenen en condicions inhumanes milers de persones, fet que ja vàrem denunciar, com dèiem més amunt, a la moció aprovada el 2016.

Tenim molta feina per endavant, però comptem amb un govern de la Generalitat que ja s'ha compromés públicament a assumir tot el què calgui per a alleugerir el patiment del poble afgà en la mesura de les nostres possibilitats.

El nostre municipi, n'estem convençuts, continuarà donant suport als refugiats.

Sant Just Desvern vol acollir!