Sant Just Desvern

Notícia

ERC Sant Just presenta oficialment la seva candidatura a les eleccions municip als de 2023

Activitat ERC Sant Just
Sergi Seguí, cap de llista, Désirée SlaukaTriler com a número dos, i Daniel Delgado número tres, ja estan treballant amb la resta de companys que conformaran la llista d’ERC per aconseguir l’alcaldia de Sant Just. 
La candidatura és una llista cremallera que respon a la voluntat que les dones també puguin ocupar llocs de presa de decisions. 
 
Sant Just Desvern, 21 d’abril de 2022 – Aquest dimecres ERC Sant Just ha presentat a Les Escoles la seva candidatura a les properes eleccions municipals de 2023. És una llista cremallera que torna a apostar per la paritat, alternant homes i dones, per garantir que les dones puguin accedir a llocs de presa de decisions, des d’on realment es pot transformar la política d’una forma transversal i amb una mirada diferent. Esquerra Republicana és el primer partit de Sant Just Desvern que presenta la seva candidatura, 13 mesos abans de les eleccions perquè la ciutadania ja sàpiga quins són els referents d’ERC a l’Ajuntament de Sant Just.
 
La candidatura compta amb l’economista Dani Delgado com a número tres, l’advocada i regidora Desirée Triler com a número dos, i el portaveu d’ERC Sant Just a l’Ajuntament, Sergi Seguí, que encapçala la llista. Els candidats han comptat amb el suport de Joan Borràs, president de la Federació del Baix Llobregat i L’Hospitalet d’ERC; Jordi Albert, diputat al Parlament de Catalunya per Barcelona, i Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament i diputada al Parlament de Catalunya per Lleida, que també hi han assistit.
 
El candidat número tres de la llista, Dani Delgado, ha explicat que “després de compartir idees amb dirigents d’Esquerra Republicana i adonar-me que estava en sintonia amb les línies del projecte del partit”, ha decidit implicar-se activament en la política municipal. Tot i no tenir experiència política prèvia, reconeix que li agraden els reptes i està segur que a Sant Just es poden fer les coses de manera diferent, escoltant i tenint en compte els problemes reals dels veïns i veïnes. Per la seva banda, Joan Borràs li ha agraït la seva valentia per participar a un projecte polític i per la voluntat de dedicar part del seu temps a millorar la societat. Borràs, vice-president institucional de l’AMB s’ha mostrat convençut que ERC seguirà creixent en nombre de vots a les municipals de 2023, “serà l’alternativa més sòlida, més consolidada i més implementada al territori”.
 
La candidata número dos de la llista, Desirée Triler, ha valorat positivament l’any i mig que porta com a regidora a l’Ajuntament, on malgrat estar a l’oposició, ERC ha pogut feminitzar l’Ajuntament a través de tres mocions que ha presentat. Triler assegura que si Esquerra guanya les properes municipals suposarà un canvi amb  polítiques valentes: “Volem allunyar-nos d’una política passiva per ajudar realment a la ciutadania i governar atenent de veritat les seves necessitats. Transformar Sant Just, facilitant les eines necessàries perquè aquí podem néixer, créixer, treballar-hi, arrelar-nos i acabar-hi la nostra vida amb un sentiment de pertinença”. En la mateixa línia, el diputat Jordi Albert, ha recordat que Esquerra Republicana és qui millor pot liderar la voluntat de transformació de Sant Just, que amb la seva mirada emancipadora convida a la ciutadania a construir plegats, generant debat.
 
Pel cap de llista Sergi Seguí la presentació de la candidatura permet començar a treballar de forma oficial i que els santjustencs i santjustenques sàpiguen quin són els referents d’ERC. L’objectiu del partit a les properes municipals és que la ciutadania trobi que la candidatura d’Esquerra és capaç de donar solucions a les seves necessitats, “no és un objectiu fàcil però hem d’organitzar un programa que reculli tots aquests reptes i alhora faci propostes realistes per poder resoldre’ls”. Convençut que com a servidors públics cal pensar i planificar a mig i llarg termini, ERC està treballant per poder assumir l’alcaldia i liderar el govern municipal gràcies a tenir el millor projecte i la candidatura més preparada: “Aquest és el nostre repte”. La portaveu d’Esquerra Republicana al Parlament, Marta Vilalta, coincideix amb el cap de llista que la política és una eina al servei de la ciutadania, per ser útils, intentar solucionar els problemes i afrontar els reptes: “És un compromís d’un mateix amb la ciutadania per transformar, canviar i millorar, treballant. Això és el que ens fa diferents, els valors republicans”. La diputada entén que és des de les institucions que es té la capacitat per transformar la realitat i que la confiança que la ciutadania dona a través de les urnes s’ha de retornar amb la feina constant del dia a dia. També coincideix amb l’estratègia d’ERC a Sant Just d’apostar per una bona comunicació amb la ciutadania, “només podem saber les necessitats i anhels amb una escolta activa i parlant des de la sinceritat i l’honestedat”.