Sant Just Desvern

Documents

Comunicat de rebuig a l'aplicació del 155
Descarrega en PDF COMUNICAT D'ERC SANT JUST DE REBUIG A LES MESURES DERIVADES DE L'APLICACIÓ DE L'ARTICLE 155 ENCAMINADES A LA SUSPENSIÓ DE L'AUTOGOVERN DE DE CATALUNYA
 
En una decisió sense precedents en democràcia el Govern de l'Estat espanyol ha activat el procediment per suspendre l'autogovern de Catalunya.

El Govern espanyol pretén cessar el President de la Generalitat, el Vicepresident i els Consellers i Conselleres i restringir les funcions del Parlament de Catalunya, un òrgan escollit pel poble de manera legítima i democràtica el 27 de setembre de 2015.

Donat que les mesures no estan previstes ni a la seva Constitució ens trobem davant d'un cop d'estat encobert.

En comptes d'acceptar les ofertes de diàleg i mediació el Govern del PP, amb el suport del PSOE i de C's, ha optat per suspendre les funcions del Govern de la Generalitat. L'Estat, davant la voluntat de diàleg respon amb més repressió i atacs a drets fonamentals.

La manca de tradició democràtica i pactista de l'Estat l'aboca a mesures repressives, jurídiques i policials, que no resoldran el conflicte. Els problemes polítics s'han de resoldre amb política. Des del 2010 Catalunya intenta donar una resposta a la ruptura del pacte del 78. Però ens hem trobat davant d'un Estat irreformable governat per elits al servei d'uns pocs.

PP, PSOE i C's estan avalant una persecució política inacceptable, injustificable i inadmissible en cap societat que vulgui ser definida com a democràtica. Utilitzen els recursos de l'Estat per fer una repressió d'una opció política concreta que no toleren. Són pràctiques que crèiem superades.

L'excepcionalitat política, judicial i policial ha estat progressiva: des dels recursos contra les declaracions polítiques del Parlament, les condemnes de càrrecs electes pel 9-N, la investigació a la presidenta i membres de la mesa del Parlament, la investigació a més de 700 alcaldes i alcaldesses, la detenció de càrrecs del Govern o escorcolls a empreses i cases particulars cercant proves del referèndum. Les imatges de la repressió i la brutalitat policial de l'1 d'octubre, amb prop de 900 ferits, han donat la volta al món.

Davant de tots aquests fets no es pot mantenir la equidistància política.

Per totes les raons exposades, i per fer possible la continuïtat institucional de l'actual pacte de govern al nostre municipi, demanem al PSC de Sant Just, com a pas important i imprescindible, que es desmarqui de manera clara i contundent del suport que el PSOE ha donat a l'aplicació del 155 i n'exigeixi la seva retirada. Així mateix haurien d'instar en la mateixa línia a la seva Federació comarcal i al PSC.

ERC Sant Just Desvern

Sant Just Desvern, 22 d'octubre de 2017