Sant Just Desvern

Documents

Comunicat de l'assemblea d'ERC Sant Just
Descarrega en PDF COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA D’ERC SANT JUST DESVERN

L’assemblea d’ERC Sant Just, després d’un ampli debat, ha decidit continuar amb la tasca de govern al nostre municipi.

PER QUÈ VÀREM ENTRAR?
 • Després de les eleccions municipal del 2015 vàrem decidir signar un acord de govern amb PSC i Movem Sant Just, basat en els eixos del bon govern, la participació ciutadana, la transparència i la política de proximitat, posant èmfasi en les polítiques socials, d’ocupació, d’educació i de cohesió social. Tot centrant-nos en tenir una visió estratègica de futur, definint i construint un Sant Just d’esquerres, catalanista i amb accent independentista.
PER QUÈ HEM DECIDIT CONTINUAR?
A nivell municipal
 1. El Grup municipal ha desenvolupat de manera més que notable les tasques encomanades en les àrees de comerç, consum, cultura i patrimoni, seguretat ciutadana, participació, mobilitat i seguretat viària complint amb escreix i de manera més que notable amb el nostre programa electoral i el  pacte de govern, fent el que creiem que és millor per Sant Just i sent responsables amb la confiança i el mandat que la ciutadania ens va donar quan ens va votar.
A  nivell nacional
 1. Hem fet que Sant Just formi part de l’AMI  (Associació de Municipis per la independència).
 2. Hem sumat l’Ajuntament de Sant Just a l’acord pel Pacte Nacional pel Referèndum.
 3. Hem defensat el model d’Escola catalana al nostre municipi davant dels continus atacs de C’s.
 4. El nostre paper va ser clau per aconseguir que s’obrissin escoles per poder votar amb normalitat el referèndum de l’1 d’octubre.
 5. Hem aconseguit que tots els partits de govern signin un comunicant rebutjant l’aplicació de l’article 155 de la CE.
 6. Hem aturat l’activitat de l’ajuntament tancant les seves portes en l’Aturada General del 3 d’Octubre com a protesta per les actuacions dels cossos de seguretat espanyols durant l’1 d’octubre.
 7. Hem aconseguit que l’ajuntament de Sant Just rebutgi i condemni l’empresonament dels presos polítics i dels presidents de les entitats cíviques i n’exigeixi el seu alliberament i es posicioni en defensa de les institucions catalanes.
PER QUÈ SEGUIM?
 • Perquè creiem que la millor manera de defensar les nostres institucions és no deixant-les, i poder-les protegir, des de dins, dels atacs immediats que pugin venir de l’estat espanyol.
 • Perquè creiem que la millor manera de respondre al mandat democràtic és continuar amb el programa electoral i el pacte de govern municipal.
 • Perquè creiem que els Santjustencs i Santjustenques és mereixen que defensin la seva voluntat i llibertat d’expressió, penjant cartells, pancartes i llaços com a forma de protesta, cosa que sense cap partit independentista dins del govern dubtem que succeís.
 • Perquè hem cercat una alternativa de Govern que ara mateix, amb la correlació de forces polítiques que existeix a l’Ajuntament, no és una opció viable.
Sabem que, com totes, aquesta pot ser una decisió qüestionada. Però creiem que en els moments difícils que estem vivint al país, som més útils dins que fora. Ara més que mai, toca defensar les institucions del nostre país.  
Confiança, respecte, democràcia i unitat. 
 
Sant Just Desvern
Dimecres, 8 de novembre de 2017