Sant Just Desvern

Sant Just amb la immersió lingüística!

Aquest passat dijous, 25 de novembre de 2021, vam celebrar el ple ordinari de Sant Just Desvern. Abans de començar i també durant la sessió plenària es va procedir a llegir la declaració institucional amb motiu del Dia Mundial Contra la Violència Masclista. La majoria dels punts de l'ordre del dia tenien un caràcter eminentment tècnic com ara l’inici de l'expedient per a la contractació de la prestació del Servei Bàsic d’Ajuda a Domicili (hi vam votar a favor), l'aprovació de la pròrroga del contracte per a la prestació del Servei Bàsic d’Ajuda a Domicili fins al 30 de juny (hi vam votar a favor) i l'aprovació de l’adscripció al Consorci del Parc de Collserola de l’ús i la gestió de finques de titularitat municipal (hi vam votar a favor). En l'apartat de mocions s'hi va debatre una moció del regidor no adscrit que només va obtenir els vots del PSC, posició que no entenem per la naturalesa erràtica del text presentat, i una moció presentada d'urgència per part dels grups municipals del PSC, JxCAT-PAR, Esquerra, Movem i la regidora no adscrita sobre la sentència del 25% del TSJC i de suport al model d’immersió lingüística de Catalunya que sí que va ser aprovada ja que, curiosament, només s'hi va abstenir el regidor no adscrit. Amb l'aprovació d'aquesta segona moció el plenari de Sant Just Desvern va tornar a demostrar que existeix un consens pràcticament unànime envers el paper vertebrador i cohesionador del model d'escola catalana, cosa que celebrem especialment.

Sostenibilitat i quilòmetre zero

El passat dimarts vam presentar la xerrada 'Sostenibilitat i quilòmetre zero' dins del cicle Xerrades per la República. Amb un presentador de luxe, el científic santjustenc Javier del Campo, l'Antoni Ferran (director general de Planificació Ambiental i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya) ens va oferir una classe magistral sobre els múltiples aspectes que cal tenir en compte a l'hora d'optimitzar els recursos naturals. Us convidem a mirar la seva intervenció sencera i a reflexionar sobre quin model de Sant Just s'adapta millor a la realitat ambiental que ens ha tocat viure. Si us sona allò del 'pensa globalment, actua localment' aquesta xerrada us ho acabarà de confirmar!  

Ja hem publicat el número 21 de l'Estel, corresponent al mes de gener

Ja podeu trobar el número 21 de la nosytra revista, L'Estel, editada per la secció local, a l'apartat Butlletí del web. Hi trobareu un article analitzant els pressupostos, taxes i impostos municipals per al 2011 i algunes puntualitzacions que hi fem. També proposem una solució concreta per al problema dels habitatges que queden sense adjudicar del Mas Lluí i ens posicionem contra les maneres impositives d'aquest Equip de Govern, sobretot respecte del projecte a l'antiga Escola Montserrat. Recordeu que si voleu rebre L'Estel directament a la vostra bústia de correu electrònic només cal que ens ho feu saber escrivint-nos a l'adreça [email protected]