Sant Just Desvern

Notícia

Volem un municipi de convivència

Montse Molinero i Juncà

Sant Just Desvern és un lloc per poder viure bé. Tenim tots els avantatges de ser a la vora d’una gran ciutat però mantenim la millor essència dels pobles i de la proximitat de la natura. I és que gairebé només ens cal obrir la porta de casa per ser a Collserola, on podem fer qualsevol activitat a l’aire lliure.

Al municipi podem fer-hi des de passejades urbanes per gaudir dels 35 parcs i jardins, de les 21 escultures als carrers, de l’art, l’arquitectura, les exposicions i dels bonics racons i edificis. També dels serveis que ofereixen la biblioteca, els centres cívics i el teixit associatiu, on podem trobar-hi moltes activitats, per infants, joves i gent gran. Tot això ens permet viure d’una manera diferent.

I ara que arriben les Festes de Tardor sembla que podrem recuperar certa normalitat i omplir de nou carrers i places, amb l’obertura d’espais i amb les activitats programades de concerts, conferencies, exposicions, jocs... activitats que ens distingeixen com a poble.
 

Cal compartir, intercanviar i relacionar-se. D’aquesta manera ens enriquim com a persones i com a col·lectiu.


Per això és clau que estiguem conscienciats que cal tenir cura del nostre entorn, que siguem respectuosos amb els espais i la natura. Sortirem guanyant en qualitat de vida. Administració i ciutadania hem de treballar plegats per mantenir els camins i carrers nets, sense excrements d’animals ni deixalles. És ben fàcil de fer-ho i cal posar els recursos per aconseguir-ho.

Perquè no podem seguir permetent-nos trobar deixalles llançades a terra a les zones de contenidors. Ni andròmines que no volem a casa nostra. Sant Just té un sistema de contenidors de proximitat que, a més, properament veuran ampliada la seva capacitat. I un servei excel·lent de deixalleria i de recollida de trastos vells. Utilitzem-los!

De la mateixa manera que demanem civisme a la ciutadania hem d’exigir mesures contundents a l’Ajuntament. Cal fer pedagogia, si. Però també posar a l’abast de tothom els mitjans per fer-ho bé.

Els regidors d’ERC treballem perquè aquest tarannà segueixi latent. No podem deixar perdre allò que funciona. Sempre oberts a renovar i millorar, a repensar, i a ser a lloc quan hi ha una demanda de la gent. Un dels pals de paller d’ERC sempre ha estat que la cultura, el comerç, l’esport, l’educació i la salut estiguin a l’abast de tota la ciutadania.

ERC confiem en la gent. El contacte humà és el millor element per fer de Sant Just un municipi de convivència.