Sant Just Desvern

Totes les opinions

Désirée Slauka Triler Trujillo

Tots els dies són 25 de novembre

La lluita per a l'erradicació de la violència masclista ha de ser constant, de tots els dies i per a totes les edats. L’educació és un poderós instrument per a treballar les interrelacions no violentes a través d’eines educatives, tant a casa com a l’escola, i fomentar el respecte entre els infants i els joves. En la parella encara ens queda camí per recórrer per a erradicar a temps les relacions abusives que impliquen maltracte psicològic.

Désirée Slauka Triler Trujillo

11 d’octubre, Dia Internacional de la Nena

Sóc mare d’una nena de 8 anys (i un nen de 4 anys). El dia que vaig esdevenir mare, va cambiar tot. Les meves prioritats i la meva mirada cap al món. Tot d’una, em vaig trobar que aquella bebé esdevenia nena. I a aquella nena li havia d’explicar moltes coses: per exemple, que no hi ha colors de nens i de nenes, o que la llargada del cabell no fa el gènere, o que el gènere sentit és independent del cos amb el que neixes.

Montse Molinero i Juncà

Volem un municipi de convivència

Sant Just Desvern és un lloc per poder viure bé. Tenim tots els avantatges de ser a la vora d’una gran ciutat però mantenim la millor essència dels pobles i de la proximitat de la natura. I és que gairebé només ens cal obrir la porta de casa per ser a Collserola, on podem fer qualsevol activitat a l’aire lliure. Al municipi podem fer-hi des de passejades urbanes per gaudir dels 35 parcs i jardins, de les 21 escultures als carrers, de l’art, l’arquitectura, les exposicions i dels bonics racons i edificis.

Sergi Seguí Esteve

Volem fer amb tu un Sant Just republicà

Per molts, Sant Just és allà on fem vida, on treballem, on tenim família i amistats, on ens relacionem i construïm comunitat. Fins i tot, per aquelles persones que viuen el seu dia a dia lluny de Sant Just, per feina, el poble és casa seva. A Sant Just tornem cada dia i és l’epicentre dels nostres projectes vitals. Durant la pandèmia hem viscut intensament el poble. Potser més que mai. Hem conegut millor als nostres veïns i veïnes, ens hem aproximat al comerç local, hem trepitjat els carrers de Sant Just i els camins de Collserola.

Désirée Slauka Triler Trujillo

El Sant Just republicà: feminista i amb igualtat efectiva entre dones i homes

Des d’Esquerra Republicana treballem contínuament per millorar el nostre poble. Fent una mirada amb ulls de dona hem portat a ple, i s’han aprovat per unanimitat, dues mocions feministes: a l’abril la moció per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal; i al maig la moció per declarar Sant Just Desvern municipi amic de la lactància materna. Ambdues van ser fruit d’un treball previ i d’haver escoltat a diferents dones, famílies i col·lectius del municipi; i tenen en comú la sensibilització i normalització d’unes necessitats de les dones quan esdevenim mares.

Montse Molinero i Juncà

Primer pas, reprendre l’activitat cultural

Durant la visita que la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga, va fer a Sant Just vaig poder compartir amb ella les propostes per a reprendre l’activitat cultural, per a tornar la cultura i la llengua a la primera línia, a tot el país en general i a Sant Just en particular, sobretot ara que som a les portes de la Festa Major. Ens va explicar com s’han actualitzat els plans i protocols que permetran retornar la cultura a les places i carrers.

Sergi Seguí Esteve

Un govern republicà al costat de la gent

Divendres 21 de maig Pere Aragonès va ser investit 132è president de la Generalitat de Catalunya. Noranta anys després el país torna a tenir un president d’Esquerra Republicana de Catalunya. El President Aragonès encapçala, així, una Generalitat republicana, un Govern de coalició d’ERC i Junts, amb el suport parlamentari de la CUP, paritari, de marcat accent progressista, que ha creat la Conselleria de Feminismes i Igualtat i la d’Acció Climàtica, Agricultura i Alimentació.

Désirée Slauka Triler Trujillo

La planificació educativa, una eina de cohesió social

Esquerra Republicana som un partit compromès amb l’educació com a peça clau per la transformació social. Aquest compromís ens ha portat a ser al costat dels diferents projectes educatius del poble, a lluitar per un sistema educatiu públic, equitatiu, inclusiu i de qualitat i s’ha traduït, per exemple, en la recuperació del finançament per part de la Generalitat de l’etapa 0 - 3, per tal de permetre avançar en la gestió del temps i la conciliació familiar.