ERC Sants - Montjuïc

Totes les notícies

Carles Llibertat!

En reunió de portaveus, els grups municipals de Barcelona en Comú, Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya del Districte de Sants-Montjuïc han acordat: 1. Mostrar el rebuig davant la presó provisional sense fiança del Carles. 2. Constatar que el Carles és una persona molt arrelada i coneguda al barri, tant per la seva activitat com a restaurador com per la seva participació en la vida associativa.  3. Traslladar tot el suport i solidaritat als seus familiars i amics. 4. Refermar el compromís en la defensa de la llibertat d’expressió a través de l’exercici del dret a la protesta de forma no violenta i massiva. Tot això atenent al seu arrelament i que la presó provisional és una mesura cautelar de caràcter excepcional per a supòsits de delictes greus on concorri risc de fuga o reiteració delictiva.  

Solidaritat amb Pablo Hasél

Solidaritat i suport amb Pablo Hasél, injustament condemnat, com ja és massa habitual en el regne d'Espanya, a dues penes, una de dos anys i una altra de nou mesos de presó per, presumptament, els delictes de "enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a institucions estatals ", que avui ha estat detingut a la Universitat de Lleida i empresonat per al seu compliment, en una mostra més de l'escandalós sistema judicial que patim.  

Resultats provisionals eleccions 14F

ERC lidera la victòria independentista amb 603.607 vots. El percentatge de vot a favor de la República de Catalunya arriba a 51% en unes eleccions imposades pel regne d'Espanya en plena tercera onada de la pandèmia, i tot plegat en una operació d'estat que ha fracassat. La participació a Catalunya ha estat del 53,54%. Els partits independentistes aconsegueixen 74 escons, per 61 dels unionistes. Representació al Parlament: PSC  33  Escons ERC  33  Escons JxC   32  Escons VOX 11  Escons CUP  9   Escons ECP  8   Escons C’s    6   Escons PP     3  Escons. En el nostre districte de Sants-Montjuïc, on ERC ha guanyat als barris de Sants i La Bordeta, amb una participació del 53,6%, aquests son els resultats provisionals en nombre de vots i percentatge:  PSC        15.534     24,0 %  ERC        14.327     22,1 %  JxC         10.481     16,2 %  ECP          6.912     10,7 %  CUP          5.307       8,2 %  VOX          3.885       6,0 %  C’s            3.560       5,5 %  PP             2.443      3,8  %  PDeC        1.086       1,7 %  R-GV           344        0,5 %  MPIC           151        0,2 %  FNC             103       0,2 %  PCTC            94        0,1 %  PNC              78        0,1 %  IZQP             56        0,1 %   Aquests son els resultats provisionals a la ciutat de Barcelona amb una participació del 57,1%: PSC        146.370      23,6 % ERC        118.491      19,1 % JxC         111.021      17,9 % ECP          57.078        9,2 % VOX          44.393        7,2 % CUP          42.977        6,9 % Cs             38.688        6,2 % PP             32.897        5,3 % PDeC        17.

Cap vot independentista es pot quedar a casa aquest diumenge.

Per ells, per elles, per tots, per totes. Diumenge anem a votar.  Tenim l'oportunitat de tornar a tenir un president d'Esquerra Republicana 80 anys després i no haver de triar entre justícia social i independència. Però ens hem de mobilitzar. Si el 14F no hi anem, ells venen. I ells són els del bloc del 155, liderats pel PSC, amb els vots de Vox sota el braç. Posaran en perill tots els grans consensos del nostre país. Cap vot independentista es pot quedar a casa aquest diumenge. L'Oriol Junqueras ja està trucant a ciutadans i ciutadanes de tot el país per animar-los a votar aquest diumenge. T'animem a fer com Junqueras, truca a tots els teus familiars, amics i amigues per explicar-los que el 14F el seu vot és imprescindible per guanyar.  

Diari de la campanya de les Eleccions al Parlament de Catalunya (14 de febrer de 2021) "AL COSTAT DE LA GENT"

Un cop fet l'acte inicial a Mataró, transmès per motius de seguretat a través de la plataforma YouTube, per minimitzar la presència física, comença la campanya de les eleccions que el TSJC ha imposat siguin el 14-F. La haurem de fer de forma molt atípica, utilitzant mitjans de telecomunicació i prioritzant la seguretat de tothom, però no per això menys potent i amb tota la força i compromís per assolir la victòria. Aquí anirem informant de les principals activitats del partit i especialment del Districte de Sants-Montjuïc: 29-01-2021. INPUT DEL DIA. És el moment d'Esquerra Republicana. És l'hora d'un nou lideratge pel país i per l'independentisme, és l'hora d'un president d'Esquerra Republicana després de 40 anys d'alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat. Volem trencar el bipartidisme català sociovergent, perquè no volem triar entre independència i esquerres. Fem possible el canvi i liderem un govern independentista i progressista alhora que ens permeti transformar el país. Reconstrucció, República Catalana i ser al costat de la gent per fer d'aquest país un lloc millor. Aturem el bloc del 155, iniciem una nova etapa i reprenem la iniciativa i el camí cap a la independència construint una via àmplia que ens porti a la victòria. No en tenim cap dubte, és el moment d'Esquerra Republicana i sortim a guanyar! I com no pot ser d'altra manera, la primera activitat ha estat encartellar els carrers del barri, amb la diferència respecte a altres ocasions, que avui ha hagut de ser a primera hora del matí, per les restriccions horàries, deixant per a aquesta tarda enganxar més cartells i bustiar. En l’acte de Badalona; Junqueras: "Som aquí per donar-vos-ho tot, fins i tot la nostra llibertat. Visca Catalunya lliure!" Pere Aragonès: "Ens enfrontem a dos models en aquests comicis. Els republicans contra els qui protegeixen un monarca fugit; la llibertat contra els còmplices de la repressió" Marta Rovira: "Davant un estat demofòbic, hem de tornar a les urnes i omplir-les de República catalana, d'esperança i de futur" Raül Romeva: "Hem de demostrar a aquells que ens volen atemorits que estem més alçats que mai i que ningú mai ens podrà aturar"   30-01-2021.

Donació d'una foto de Macià

En plena campanya electoral, i amb l'esforç que això requereix, hi ha moments inoblidables, i plens d'emoció. La Teresa, la nostre companya, petita però molt gran, plena de vitalitat, ens ha fet una donació molt especial, una foto emmarcada del President Francesc Macià "l'avi", amb 90 anys d'antiguitat, i què va presidir durant tota una vida, el saló de la seva àvia. Ara també presidirà el nostre Casal, junt al president Lluís Companys. " Fem la campanya amb molt de gust, per persones com la Teresa" En nom de tot el Casal de ERC Sants-Montjuïc. Gràcies Teresa.  

LA DOTZENA LEGISLATURA. (Del 155 a la actual crisi sanitària)

Ponent: Ferran Civit i Martí, periodista, historiador i antropòleg de 41 anys, Diputat per Tarragona al Parlament de Catalunya les dos darreres legislatures, va ser candidat a l'alcaldia de l’Ajuntament de l'Espluga per ERC l'any 2003 i el 2007. Persona molt implicada en entitats locals, polítiques i culturals, ens ha explicat per videoconferència les experiències viscudes les darreres legislatures. Ens ha parlat de dues legislatures amb molt temps perdut i poc temps efectiu, amb massa interrupcions, amb excessiva dificultat per nomenar President i amb un control pel 155, exercit fins fa molt poc. A consultes efectuades, ha comentat sobre l'1 d'octubre que va viure, que es va perdre una gran oportunitat i considera que va faltar determinació tot i que es van fer coses fantàstiques, qualificant aquesta data com aquella en què es va aconseguir una gran gesta de país, en la que entén que sí existia un pla de contingència, superior al què tenien desenvolupat les Repúbliques Bàltiques, que a la fi sí van poder independitzar-se. També ha destacat en relació al procés, la necessitat que la resistència civil sigui pacífica i democràtica, responent a una pregunta sobre la finestra d'oportunitat, que hem de generar entre tots, i en ocasions coses que sembla no tenen transcendència, poden ser molt efectives o determinants. També ha respòs preguntes relacionades amb les claus de la repressió espanyola, que considera, castiga la dissidència i en aquest sentit ha destacat el paper que juguen els jutges i fiscals a Catalunya, molts d'ells amb valors democràtics poc assumits, que no dissimulen les seves tendències polítiques. Aquests han substituït, en una fase en què l'estat ha afinat el seus instruments repressius, a la policia i exèrcit, fent una crida a la joventut catalana perquè estudiï dret per la necessitat de tenir demòcrates en aquests espais. Tot i això, ha explicat que encara es donen situacions reprovables en actuacions policials, destacant actes humiliants, dels que ha tingut coneixement, en ocasió de la detenció i escorcoll del domicili de presumptes membres del CDR de Sabadell.

Els mitjans de comunicació públics en l’era de la desinformació.

Ponent. Jordi Fortuny de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Aquesta tarda hem pogut assistir per videoconferència a un debat sobre els mitjans de comunicació públics en l’era de la desinformació. Fent una mica d'història, ens ha explicat que aquests van aparèixer al segle XX, l'any 1922 amb la ràdio de la BBC i l'any 1936 amb la seva televisió. A Catalunya, TV3 i Catalunya Ràdio van aparèixer en 1983. En aquesta època es va trencar el monopoli de la televisió pública espanyola, amb l'auge de les autonòmiques i privades. No obstant això no seria fins al segle XXI quan es produiria un gran canvi, propiciat per l'aparició de la fibra òptica l'any 2000 o l'apagada analògica el 2010. Els nous dispositius i aplicacions, com YouTube, els iPhone o iPdad, van acabar de revolucionar l’accés i manera de rebre informació. També cal destacar l'aparició de les conegudes xarxes socials o de la normativa espanyola del sector audiovisual, que va donar avantatge a l'oferta privada. Tot això va provocar canvis d'hàbit, baixada d'audiències de les públiques, una gran deserció del consumidor jove, que va apostar pels nous mitjans indicats, amb els que es impossible competir, el que va produir una conseqüent reducció d'ingressos. Jordi Fortuny, ens ha comentat que tot això ens ha portat a la desinformació, aquesta facilitat d'accés i interacció ha afavorit el fenomen de les fakenews, fomentades fins i tot per politics com Donald Trump, i com exemple ha indicat que la UE va crear l'any 2015 un grup de treball per fer front a les campanyes de desinformació provinents de Rússia. També ha destacat que les directives europees, de certa tendència liberal, deixen en mans dels estats membres la seva regulació. Amb la epidèmia de la Covid-19 s'ha tornat una mica als mitjans audiovisuals públics, que han recuperat el prestigi perdut, el que hauria de donar pas a un nou model de servei, que en línies bàsiques, en el nostre cas, oferís una visió catalana, europea i mediterrània del món, que ampliés l'oferta de continguts i serveis als nous públics amb nous canals i formats de forma àgil i constant.

Comencem l'any amb el sistema de videoconferències perfeccionat.

L'activitat no cessa al casal i només començar l'any 2021 ja ens hem posat en marxa. Per començar, hem perfeccionat el sistema de videoconferències que teníem instal·lat, per a poder efectuar les reunions de forma mixta, amb la presència mínima i indispensable en el local i amb accés telemàtic, per a la resta, i tot això amb la qualitat d'imatge i so precises, donat que de moment, i mentre es mantingui la crisi sanitària, serà difícil tornar a les presencials. Avui hem estrenat les modificacions i efectuat la primera reunió interna del curs amb aquesta nova eina, amb èxit. Comencem l'any amb il·lusió, amb el desig que millori l'anterior i seguim treballant pels objectius que ens hem marcat.