ERC Sants - Montjuïc

Totes les notícies

Marxa de torxes per la independència de Sants a Poble-sec

Ahir a la nit tots els veïns/veïnes de Sants-Montjuïc a les 10 del vespre, puntualment, encetarem la marxa de torxes. Les torxes es varen exhaurir ràpidament, l’afluència de ciutadans/nes va desbordar les previsions dels organitzadors de la marxa. Es va optar per lliurar una torxa, cada dues persones i tot i així es va fer curt. La marxa va arrencar del Passatge Fructuós Gelabert a les Cotxeres de Sants, sense cap incident, la farmaciola no es va emprar. L’alegria i l’ambient de festa permanent va impregnar tota la marxa. La música va animar el trajecte, que fou d’allò més divertit. Ciutadans i ciutadanes de totes les edats: avis, nens amb els pares i mares i gent jove. Des de les Cotxeres de Sants la marxa va circular per carrers interiors del barri, finalment es va arribar a la Plaça d’Espanya, que va agafar l’avinguda del Paral•lel fins arribar a la Plaça del Setge de 1714. A la plaça es va cremar el “Decret de Nova Planta”, com acte simbòlic i finalment “El Poble que canta” va entonar tot un seguit de cançons tradicionals, que va culminar amb el cant dels Segadors. La festa va acabar menjant pa, vi i sucre, tot recuperant una tant nostrada tradició.  Mil gràcies a tots/es els companys/es, Entitats i col.lectius de Sants-Montjuïc, que han fet possible la Marxa de torxes: • Associació de Recreació Històrica La Coronela de Barcelona. • Candidatura d’Unitat Popular de Sants-Montjuïc. • Casal Independentista Jaume Compte. • Centre Social de Sants. • Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana. • Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. • Esquerra Republicana de Catalunya Sants-Montjuïc. • Poble Sec per la Independència. • Reagrupament Sants-Montjuïc. • Sants 3 Ràdio. • Sants-Montjuïc per la Independència. • Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta • Solidaritat Catalana per la Independència Sants-Montjuïc i L’Hospitalet.  

Visita del nostre President Oriol Junqueras a la Festa Major de Sants

Visita del nostre President Oriol Junqueras a la Festa Major de Sants Ahir tot va començar amb una entrevista a Sants 3 Ràdio, quan va acabar l’entrevista, l’Oriol Junqueras fou sorprès per tot un seguit de periodistes de diferents mitjans de comunicació de casa nostra. Recordem, que ahir a Euskadi es va fixar una data per avançar les eleccions. El nostre President, l’Oriol Junqueras va argumentar, que el president de la Generalitat, Artur Mas, no necessita avançar les eleccions com s’ha fet a Euskadi perquè podria governar amb el suport d’ERC, tot i que amb condicions. “El que volen els ciutadans és que governi, que lideri el país per sortir de la crisi, que aprofiti la majoria parlamentària que té per fer allò que cal fer per sortir de la crisi. No entendríem que el govern anunciés unes eleccions avançades quan té una majoria al Parlament”, va argumentar. Posteriorment va passejar pels carrers de Sants, parlant amb els veïns i veïnes del barri. En moltes ocasions el carrer va servir d’àgora, molts veïns i veïnes plantejaven els seus neguits, molts es mostraven d’acord amb l’Oriol Junqueras i molts aprofitaven el debat per conversar cordialment. També es va improvisar una simpàtica partida de ping-pong al carrer Guadiana. La gent de les associacions i entitats del barri foren molt cordials, l’Oriol Junqueras que va felicitar personalment a les entitats guardonades de: La Plaça de la Farga, la decoració inspirada “en les mines”, el carrer Sagunt, el motiu del carrer “Qualsevol nit pot sortir el sol” i l’associació d’Alcolea de Baix “amb tot a mitges”. Al carrer Alcolea l’Oriol Junqueras va despertar la curiositat dels veïnes i veïnes de les entitats, quan va explicar la Batalla del Pont d’Alcolea, quan al segle XIX foren derrotades les forces dels Borbons! Ens va animar a tots els assistents, el fet de veure a través del nostre de l’Oriol Junqueras, l’arrelament d’ERC al barri de Sants i ens encoratja a lluitar per un futur millor.

El nostre diputat Oriol Amorós assisteix al lliurament de premis

El nostre diputat Oriol Amorós assisteix al lliurament de premis L'acte de lliurament de premis, que es va celebrar el dilluns a la tarda al parc de l'Espanya Industrial, fou presidit pel regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, hi van assistir consellers, regidors i diputats de totes les formacions polítiques del Districte. Però varem gaudir de la companyia de L’Oriol Amorós. Respecte als premis que cada any es distribueixen entre els carrers més ben guarnits, cal destacar els tres guanyadors: La Plaça de la Farga, la decoració inspirada “en les mines”, el segon premi fou pel carrer Sagunt, el motiu del carrer “Qualsevol nit pot sortir el sol” i el tercer premi fou per Alcolea de Baix “amb tot a mitges”.   Font: Sants 3 Ràdio Conversarem amb el nostre diputat i company Oriol Amorós sobre el panorama polític i aquesta propera tardor, que “promet ser calentona”! Gràcies Oriol Amorós per la visita i fins aviat!

ERC Sants-Montjuïc a la Festa Major de Sants

Ja al capvespre, en Josep Fortuny acompanyat de la resta de membres de la Companyia Elèctrica Dharma fou el pregoner de la Festa Major de Sants d’enguany. El seu discurs fou molt emotiu, perquè va fer un homenatge a les àvies a les tietes, que ajudaren a teixir una nova societat darrera el seu anonimat. Ha parlat de l’esforç, que feien les famílies per tirar endavant. I com la influència dels hippys californians va marcar el moment de “canviar el món”. Va convidar a lluitar novament per canviar el moment absurd, que ens ha tocat viure!. Va parlar del seu germà Esteve del seu valor i coratge. Tot reivindicant un carrer amb el seu nom i en el seu barri. Sembla que aquest fet serà possible, perquè hi ha una iniciativa ciutadana i un compromís polític. Cal escoltar aquest pregó, perquè sembla que els anys no han passat i que malauradament tot torna. Us remeto a la magnífica crònica dels companys d’ERC Sants Montjuïc: Oleguer i Jordi / Font: el 3 cat. I les fotografies d’en Pepe - Josep Joaquim Pérez Calvo http://www.el3.cat/noticies/noticia.php?p=5259 Els nostres joves de les JERC denunciaren l’espoli fiscal, que ha conduït el nostre país a la fallida. Com va dir en Josep Fortuny: “cal guanyar una altra batalla a l’invasor”, però de moment: molt bona Festa Major!  

#1Catala1Arbre - ERC Sants-Monjuïc ens solidaritzem amb l'Alt Empordà

El nostre condol als familiars de les víctimes dels incendis, als ferits, perquè es recuperin ben aviat i encoratjar a la nostra gent de l'Alt Empordà, que pateix quan veu que la seva terra s'està cremant. Companys/es d'ERC de l'Alt Empordà i de la Garrotxa compartim la tristor, però també l'esperança, teniu tot el nostre suport! El nostre poble té una societat civil exemplar. Ha sortit una iniciativa per retornar a la gent de l'Alt Empordà, l'esperança. Parlen de repoblar la Serra de l'Albera després del foc. Demanen molt poc: Teniu un viver? Sabeu de pàgines web? O simplement voleu plantar un arbre? Tot això es demana a la iniciativa #1Catala1Arbre , sorgida de la societat civil per ajudar a la replantació de les zones cremades als incendis de l’Alt Empordà. Si voleu ajudar en la campanya per la replantació de la zona cremada pels incendis de l'Alt Empordà heu de connectar al web de la campanya i quan els promotors ho tinguin tot més estructurat us informaran de com s'actuarà. http://uncatalaunarbre.wordpress.com/ web de la campanya. El suport i el caliu als empordanesos és el millor regal, que els hi podem fer. Fem pinya!

ERC - Sants-Montjuïc amb l'ANC (2)

Tothom es va concertar a les 19:15 hores a la plaça d’Espanya, la marxa va arrancar un xic més tard. A les 20 hores tots els companys/es enfilaven les escales de la regidoria del districte La marxa va sorprendre gent del Bus Turístic. Molts nouvinguts preguntaven, el motiu de la marxa. Les estelades no varen mancar, pràcticament tothom en portava una.. Es tracta de la rebuda de la marxa per part del Regidor del districte de Sants-Montjuïc. Finalment tothom va arribar a la Sala de Plens, on ens va rebre en Jordi Martí (Regidor del Districte). Com la Sala de Plens estava plena de gom a gom, la gent estava dreta, a banda i banda de la sala. Varen intervenir en Jordi Martí i la Carme Forcadell, el seu discurs fou emotiu, però contundent. Se li va lliurar una gran estelada, perquè la pengi a la Seu del Districte el proper 11 de setembre. Gràcies per la gran tasca dels companys/es de l’Assemblea Nacional Catalana! Fotografies interior Regidoria: Oleguer i Jordi / Font: el 3 cat  

Campanya: "PROU ESPOLI" a la Plaça de Sants

Encetem a Sants-Montjuïc la campanya "PROU ESPOLI". El govern espanyol ha encetat paral.lel.lament, una ofensiva a favor de la liberalització dels horaris comercials, aquest fet pot representar la mort del model del comerç de proximitat a Catalunya. Les octavetes repartides als nostres comerciants i botiguers, tot fent campanya en contra de "LA LIBERALITZACIÓ D'HORARIS COMERCIALS A BARCELONA" ha estat un èxit. Ells coneixem millor que ningú, quin problema representarà el fet que s'implanti aquesta Llei. Els nostres comerciants i botiguers estan indignats i et transmeten la sensació, que ningú defensa els seus interessos. Molts et fan saber, que el seu comerç està buit, altres et manifesten el seu neguit, pensant que no tenen futur i m'atreviria a dir, que gran part d'ells estan a favor de la República Catalana. Els vianants són més receptius a signar el full sobre la "DACIÓ EN PAGAMENT" i es veuen unes mostres de solidaritat impressionants. És molt interessant observar el col.lectiu de nouvinguts: comunitaris i extracomunitaris (molts no parlen, ni català, ni espanyol) com coneixen el problema de Catalunya i també estan a favor d'una República Catalana i en contra de l'espoli fiscal. Tenim un barri informat, però que li manca que li encomanin una il.lusió en un futur proper.

ERC - Sants-Montjuïc amb l'ANC

La marxa a Lleida fou un gran èxit, malgrat el vall de xifres dels mitjans de comunicació, que ja ens tenen acostumats. Varem arribar a Lleida i ens concentrarem en els Camps Elisis. A darrera hora de la tarda va arrencar la marxa fins a la Seu Vella. Un cop arribarem a la Seu Vella va acabar la Marxa. Es va llegir el manifest de la Marxa. Intervingueren: Lluís Llach, Meritxell Gené, Patrícia Gabancho, Josep Vallverdú, Oriol Grau, Jaume Vallcorba, Ferran Requejo, Quim Torra, Joan Reig, Toni Strubell i el nostre company Joan Tardà. Fou una gran festa, animada pel grup valencià Al Tall, pels osonencs Bonobos i Meritxell Gené. Moltes gràcies ANC per la gran tasca! Al Tall teniu la solidaritat de Catalunya, a conseqüència del foc, que crema el vostre País!

Sopar col.loqui amb l'Alfred Bosch

El passat 30 de març del 2012 al Casal Jaume Aiguader (Sants-Montjuïc) varem gaudir de la companyia del'Alfred Bosch. Ens va parlar de la situació política actual i es va encetar un gran debat sobre la Independència. El Casal estava de gom a gom, fet que va contribuir que el debat estigués servit amb safata. Fotografies: Josep Lluís Gonzàlez