ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Presentació del Llibre “Tornarem a vèncer” al Centre cívic El Sortidor.

Avui s’ha presentat el llibre “Tornarem a vèncer” de l’Oriol Junqueras i la Marta Rovira al Centre cívic El Sortidor.
La presentació ha estat dirigida per la consellera de districte Ling Ling Masferrer, també hi ha participat el regidor de l’ Ajuntament de Barcelona Jordi Castellana i el diputat al Parlament de Catalunya José Rodríguez.
Els ponents han fixat la seva atenció sobre alguns aspectes concrets, tot i animant a la seva lectura, doncs és un text que ens ofereix camins que haurem de transitar en el futur més immediat.
Després de l’exposició s’ha obert un debat que només podem qualificar com a molt engrescador.
Cal destacar que parteix de 3 eixos que són determinants per valorar el seu contingut:
· El contingut del llibre parteix del treball fet en els darrers congressos d’Esquerra Republicana de Catalunya, així s’emmarca en la reflexió compatida que ha fet el partit en els darrers anys.
· El respecte a tots els presos i exiliats és quelcom que no s’ha de perdre mai, en cap cas es pot tolerar qualsevol altra actitud que no sigui aquesta.
· El primer d’octubre vam vèncer, tot i això és cert que aquesta victòria no s’ha plasmat en la creaió d’un estat propi i cal reflexionar sobre quines són les causes d’això.
També es parla del poder, la seva comprensió és fonamental per tal d’entendre els reptes als que ens enfrontem; el poder és quelcom que està molt repartit,  sovint l’identifiquem amb l’estat, al costat d’aquest no podem obviar el paper d’institucions com sindicats, patronals, així com el poder local, entre altres.
El creixement del moviment independentista està sotmès a la realitat territorial, tot i ser hegemònic en la major part del territorio,  el repte és el seu creixement en les grans ciutats (a les darreres eleccions municipals ja vam poder observar alguns canvis en relació a aquest fet), que es vincula en assolir resultats electorals superiors al 50% de forma sostinguda.
Un dels objectius de l’independentisme és convergir amb la resta del país, treballat amb  àmbits ens els que encara no està prou consolidat, com per exemple el sindicalisme o l’empresa.
Els fets de la tardor de l’any 2017 han suposat un lliçó molt dura i valuosa de cara al nostre projecte polític, ara ha arribat el moment de treballar per preparar el moment en que caldrà confrontar el diàleg (en relació al qual l’ escepticisme és el nostre punt de partida) o la unilateralitat, si aquell no respon al nostre objectiu: l’assoliment definitiu de la república catalana.
Poble Sec, 21 de setembre de 2020.