ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Joan Tardà. Anàlisi de la situació política actual.

Ponent: Joan Tardá i Coma. Llicenciat en llengua i literatura i Diputat Portaveu al Congrés del Diputats (2004-2020).
Hem conversat amb ell a través de videoconferència. Destaquem algunes frases de la ponència.
“No estem vivint una derrota, estem vivint una victòria no culminada”.
“Quan la historia s’accelera, els dirigents que comanden aquesta acceleració estàn obligats a improvisar”.
“En aquests moments el procés necessita que ERC guanyi les eleccions i que el republicanisme el lideri”.
“Negociar i conquerir el diàleg portarà temps, fermesa i mobilització”.
“A ERC hem fet molta feina. Hem sigut capaços de definir estratègies per encarar la segona frase del procés”.
“En el llibre “Tornarem a vèncer” vam deixar clar que no reneguem de la desobediència. Potser arribarà un moment en què no sigui possible l’entesa. Caldrà tornar a la desobediència”.
“Avui, no es possible resoldre aquest conflicte sense el consentiment dels catalans. Espanya no pot mantenir la unitat de l’Estat amb els catalans en contra”.
“Vam confondre la passivitat dels partidaris del no, amb una certa conformitat. No serem independents sense que els partidaris del no estiguin d’acord en què cal resoldre el problema”.
“Es evident que qualsevol solució autonomista que exclogui els independentistes, ès una solució inviable, i a l’inrevés. És el principi de realitat i cap de les dues parts pot obviar-ho”.
“L’independentísme ha d’assumir que, de moment, només som el 50%”.
“La societat catalana reclama un partit com ERC. ER ha de ser el partit social-demòcrata que esdevingui el pal de paller de la construcció de la República. Guanyar les eleccions i ser el pal de paller d'un front ampli on haurien d'estar els partits que tenen com a prioritat el referèndum”.
“El centre de gravetat del govern ha de desplaçar-se a l'esquerra per la gran fractura social existent, incorporant nous agents d'esquerres”.
“Si volem liderar un procés que faci possible un referèndum, que es una tasca titànica, l’important és ser capaços d’articular un front ampli. Hi haurà d’haver tots els partits polítics que tenen com a prioritat el referèndum”.