ERC Sants - Montjuïc

Notícia

XXV Premis Nacionals President Lluís Companys

El proper dia 29 d’octubre a les 19:30 hores es farà entrega dels premis al Centre Cívic Casinet d’Hostafrancs. (carrer Doctor Triadó, 53). Després d’un període de recepció de propostes per part dels militants d’Esquerra Republicana de Catalunya de Barcelona, els militants del Casal Jaume Aiguader han decidit quines persones i entitats han fet suficients mèrits.
Aquests son el guardonats/des d’aquesta edició:
Fundació Indali i Indian Culture Centre. Aquesta fundació ha ajudat a més de 9.000 persones amb productes alimentaris gratuïts durant els moments més durs de la pandèmia i ho continua fent ara per la crisis econòmica que ha portat.
Núria Capafons Beser. Dona de 96 anys. El seu pare va ser militant del Casal de Sants quan es va fundar ERC, Josep Capafons, enquadernador, durant la guerra civil van cremar els seus llibres al mig de la plaça Espanya. Va donar tota la col·lecció de El Patufet a la biblioteca de l'Espanya industrial. Es una persona amb una gran mentalitat republicana.
Castellers de Sants. Els Castellers són la colla més potent de Barcelona i la que fa castells de gama més alta de tot el Barcelonès. Representen un model de participació social transversal, on hi té cabuda tota persona sense importar la seva condició social, física o personal. Son un model a seguir i a exportar.
Consellera Alba Vergés. Llicenciada en economia per la Universitat de Barcelona i en enginyeria tècnica en informàtica de gestió per la Universitat Oberta de Catalunya. Destaca l’esforç  efectuat per tots els professionals de la sanitat, de la que es la seva màxima representant, en la seva condició de consellera de Salut del Govern de la Generalitat de Catalunya, i tota la feina feta amb rigor i gran autoritat, prioritzant la salut dels ciutadans.
Toni Reig. President de la Coordinadora d'Entitats del Poble-Sec. Destaca per la seva implicació en la coordinació de les associacions del barri, per la lluita pel benestar dels seus veïns i per la feina feta durant anys a favor de la República Catalana.