ERC Sants - Montjuïc

Notícia

MARIA BADET. Carta a la militància de la nostra candidata al Parlament

Benvolguda militància!
Sóc la Maria Badet, brasilera / catalana amb molta passió pels meus dos països. Vaig néixer a Brasil, i vaig viure allà fins a l’any 2007 quan vaig venir a viure a Catalunya. Tot i que no hagi nascut a Catalunya, porto a la meva sang i cor la passió per aquest país. Cada dia es fa més fort el meu desig de lluitar per la república e la independència, tal com va fer el meu avi. Fa 40 anys, ell feia el camí invers i s’autoexilava a Brasil, fugint de la repressió franquista postguerra civil (ell va lluitar a la Batalla del Ebre i va estar empresonat al camp d'Argelers). La meva mare, una nena catalana de tan sols set anys, va deixar seu petit poble, Alforja, i va marxar cap a Brasil on va créixer es va convertir en una feminista referent social en la defensa de la gent més vulnerable i lluitar contra la Dictadura Militar de Brasil, a més de militar pel Partit Comunista de Brasil – PcdoB.  Per cert, durant la lluita contra la dictadura va conèixer el meu pare, un metge raça negre que sempre va lluitar a la defensa d’una sanitat pública i de qualitat a Brasil. Parlo una mica de la meva família i historia perquè segurament totes les lluites que defenso als moviments socials i l’àmbit laboral tenen relació directa amb referents (brasilers i catalans) de lluita per la democràcia i drets humans i socials.  
Vaig arribar a Catalunya el 2007 per realitzar el meu doctorat a la UAB. Vaig militar a l’ERC de l'any 2011 al 2015, col·laborant sobretot amb la sectorial d'immigració. Per motius personals, vaig haver de marxar cap al Brasil al 2015 i vaig tornar a Catalunya al 2018. A la tornada, em vaig reincorporar a l’ERC, que considero un espai polític fonamental per arribar a una Catalunya republicana, independent i terra de acollida per a tothom. Actualment col·laboro amb la sectorial de immigració com a vocalia de gènere, amb la sectorial de Dones de Barcelona com a vocalia de Feminisme i diversitat i al districte de Sants, que es un espai fonamental diàleg i construcció.
De formació, sóc periodista i el que em motiva políticament és la meva experiència laboral i social. D'una banda, a Brasil vaig treballar per molts anys a l'àmbit polític en gabinet de premsa i després com consultora tècnica en polítiques de gènere. I d’altre, em vaig dedicar a l'àmbit social mitjançant ONGs i societat civil organitzada, cosa que també faig  a Catalunya, sobretot amb col·lectius immigrants. Em sumo a les lluites antifeixistes, antiracistes i pels drets dels immigrants. Per això hem creat una associació dedicada a temes socials, donant suport sobretot a persones vulnerables, sobretot a dones víctimes de tracta, violència de gènere, treballadores sense papers, treballadores sexuals (cis i trans), i molt més gent que ara mateix està patint més que mai a causa de la pandèmia i de les polítiques ineficients d’atenció social. Al meu dia a dia observo com encara son necessàries moltes polítiques públiques i lluita per assegurar drets socials a tots i totes. Per tot això,
Em sumo aquest projecte per les eleccions al Parlament de Catalunya amb moltes ganes de contribuir al procés. Per a mi serà un espai d'aprenentatge i creixement i espero poder aportar tota la meva experiència i perspectiva social al debat i al projecte polític de l’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament i allà on sigui necessari. 
Barcelona, 24 de novembre de 2020.
Maria Badet Souza.