ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Vídeo entrega dels Premis Nacionals President Lluís Companys 2020.

Els Premis Nacionals President Lluís Companys més atípics de les seves 25 edicions. A causa de les mesures decretades pel Govern per tal de lluitar contra la propagació del coronavirus, l’entrega d’aquests Premis no s’ha pogut fer a través d’un acte solemne com era tradició. Per a l’edició 2020, i per tal d’adaptar-se a les actuals circumstàncies, els organitzadors han preparat una setmana de Premis que podeu veure resumida en aquest vídeo.
Llistat dels cinc premiats.
Núria Capafons Beser: Filla de Josep Capafons, fundador d’ERC i militant del casal de Sants. De petita, va viure de primera mà les atrocitats de la Guerra Civil i la repressió del franquisme. Va donar tota la col·lecció de “El Patufet” a la biblioteca de l’Espanya Industrial. La seva vida és una història de compromís amb els ideals republicans.
Fundació Indali Cultural Centre: Fundació d’ajuda als més desafavorits. Durant els mesos més durs de la pandèmia de Covid-19 han prestat ajuda i servei a més de 9.000 famílies.
Castellers de Sants: És la colla més potent de tot el Barcelonès. Representen un model d’integració i de participació social transversal, on hi té cabuda tota persona independentment de la seva condició social, física o personal.
Antoni Reig i Malla: President de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec. Se li reconeix tota la tasca realitzada per millorar el dia a dia dels veïns i veïnes del seu barri, així com la feina feta durant anys en favor de la República Catalana.
L’Honorable Senyora Alba Vergés i Bosch: Consellera del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En el marc d’una crisi sanitària mundial sense precedents, es premia l’ingent feina dels professionals de Salut entregant el premi a la seva màxima representant. L’Hble. Sra. Alba Vergés encapçala el Departament de Salut amb rigor i gran autoritat en temps molt difícil

  • XXV Premis Nacionals President Lluís Companys (2020)